Vizitator Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 salut, Pentru a elimina banuiala cu traful de iesire, azi l-am rebobinat reducand numarul de spire astfel: Primar 2620 Spire Cu Em 0.25mm Secundar 105 Spire Cu Em 0.55mm Partea faina este ca se aude impecabil, la o putere de peste 15W. Realizarea practica a trafului este urmatoarea: -am bobinat prima infasurare de 750 spire (primar) si am scos priza pentru G2 a primului tub; -am bobinat a II a infasurare de 105 spire (secundar) si am scos capetele; -am bobinat a III a infasurare de 560 spire (primar) si am scos priza mediana pentru alimentarea anodica; -am bobinat a IV a infasurare de 105 spire (secundar) si am scos capetele; -am bobinat a V a infasurare de 560 spire (primar) si am scos priza pentru G2 a celui de al II lea tub; -am bobinat a VI a infasurare de 105 spire (secundar) si am scos capetele; -am bobinat a VII a infasurare de 750 spire (primar) si am scos capatul pentru anodul celui de al II lea tub; La final am legat toate infasurarile primare in serie (ele fiind bobinate in acelasi sens) 750 + 560 + 560 + 750 La proba amplifului am folosit initial doar o infasurare secundara, apoi am legat in paralel pe cea de a II a; La a III a infasurare legata in paralel cu primele doua se auzea distorsionat si am fost nevoit sa inversez capetele infasurarii Tolele au fost montate intretesut 3E + 3I. Chiar daca arata asa mai "naspa" traful merge ireprosabil si ce este f.important nu s-a incalzit (dupa o functionare de 3 ore era rece); Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 ...Chiar daca arata asa mai "naspa" traful merge ireprosabil si ce este f.important nu s-a incalzit (dupa o functionare de 3 ore era rece)...Ai stabilit un raport de transformare corect pentru 6P3S-E in PP(cam mult in schimb 43% pt G2 6P3S-E/PP-UL , dar merge si asa mai "tras de par").Transformatoarele de iesire nu se incalzesc ,poate decit indirect de la radiatia termica/calorica/infrarosu a tuburilor sau altor componente/elemente... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 ...Chiar daca arata asa mai "naspa" traful merge ireprosabil si ce este f.important nu s-a incalzit (dupa o functionare de 3 ore era rece)...Ai stabilit un raport de transformare corect pentru 6P3S-E in PP(cam mult in schimb 43% pt G2 6P3S-E/PP-UL , dar merge si asa mai "tras de par").Transformatoarele de iesire nu se incalzesc ,poate decit indirect de la radiatia termica/calorica/infrarosu a tuburilor sau altor componente/elemente... Transformatoarele de iesire se pot incalzi, si chiar arde, am reparat un radio Traviata cu traful de iesire ars. Pentru priza pt G2 va rog mai multe detalii cum ar fi de ex. priza optima ca sa nu fie "tras de par", stiu ca ar trebui sa am cam 250V acolo. Dar per total ampliful, fara gluma, chiar merge ireprosabil. Un video aici: http://s453.photobucket.com/albums/qq26 ... C13890.flv Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 21% pt. 6P3C, inca il alimentezi direct din priza? Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 cred ca acei 9 cmp intretesuti se vor satura la volum ridicat,ar fi trebuit intrefier sau miez de minim 20 cmp Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Intrefierul e folositor numai cand trece cc prin primarul transformatorului , ori la push-pull nu trece . Sectiunea de 9cm patrati poate fi satisfacatoare , chiar daca se obtin cativa watt de putere nedistorsionata la 20Hz , nici muzica nu prea contine asa frecventa joasa , nici urechea nu aude , vorbesc din experienta ...Iar traful de iesire intr-adevar nu are cum sa se incalzeasca in utilizare normala , nu se ard din cauza asta ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Intrefierul e folositor numai cand trece cc prin primarul transformatorului , ori la push-pull nu trece...Trece domnule "cc prin primarul transformatorului" si la push-pull , datorita sensului infasurarilor anodice cei doi vectori magnetici in repaos au sensuri opuse dar modul egal= se anuleaza reciproc (asadar vectorul magnetic rezultant are modul "0" teoretic,practic vectorul rezultant nu are modul zero doar apropiat de "0" , modulul este foarte mic si este datorat eventualelor diferente de Ia0 dintre tuburi ,aceste diferente fiind foarte mici si cimpul rezultat in repaos este nesemnificativ ,astfel devine posibila lipsa intrefierului chiar si la sectiuni relativ mici). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Deci ma refeream la rezultanta celor doi curenti care se anuleaza , cred ca se intelege ... bine oricum ca ai explicat pentru incepatori ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 ...Transformatoarele de iesire se pot incalzi,...Se pot incalzi numai indirect sau in situatii de "defect".Prin prisma entuziasta se poate folosi aprecierea: ...se aude impecabil...,merge ireprosabil...aceste aprecieri sint rezultatul entuziasmului ,nu e nimic rau in asta...,doar o usoara exagerare in "termeni reali"...,__scrisul ala cu roşu initial..., caractere mari (vad ca cineva,intre timp, a mai redus caracterele ,si culoarea a devenit grena ,nar fi rau sa duca culoarea la negru chiar...,nu apare nimic important in acea fraza incit sa fie necesara o astfel de "evidentiere"...) si in exces ,cred ca ar fi bine să-l evitaţi. Link spre comentariu
blue Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 @Cristian74, un transformator de iesire se incalzeste atunci cind creste curentul de repaos, de regula aceasta se intimpla prin modificarea negativarii , a tensiunii pe G2 sau defectarii tubului ,bineinteles ca o expunere prelungita a transformatorului la supracurent, duce la arderea lui. O alta cauza este strapungerea izolatiei intre straturi sau supratensiune datorate lipsei sarcinii de iesire, autooscilatii etc, asa ca transformatorul aparatului de radio sa ars dintr-o cauza descrisa mai sus. In situatia de functionare normala, chiar depasind puterea pe sarcina nu se intimpla nimic, cel mult o usoara incalzire a lui Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 @Cristian74, un transformator de iesire se incalzeste atunci cind creste curentul de repaos, de regula aceasta se intimpla prin modificarea negativarii , a tensiunii pe G2 sau defectarii tubului ,bineinteles ca o expunere prelungita a transformatorului la supracurent, duce la arderea lui. O alta cauza este strapungerea izolatiei intre straturi sau supratensiune datorate lipsei sarcinii de iesire, autooscilatii etc, asa ca transformatorul aparatului de radio sa ars dintr-o cauza descrisa mai sus. In situatia de functionare normala, chiar depasind puterea pe sarcina nu se intimpla nimic, cel mult o usoara incalzire a luiRevin cu cateva explicatii: Legat de traful de iesire eu am raspuns ca se poate incalzi sau chiar arde pentru userul care m-a incredintat ca un traf de iesire nu se incalzeste...N-am facut polemica din asta si chiar nu am vrut sa dau explicatii cand se intampla asta.In ce priveste priza pentru G2 la 21%, cumva a fost determinata experimental sau exista o documentatie in sensul asta, nu-mi vine sa rebobinez traful asa doar ca se vehiculeaza informatii. Ca ampliful se aude "extrem de bine" nu este numai parerea mea ci si a colegului meu de serviciu un audiofil care detine scule Hi-Fi de invidiat pt multi. Oricum azi a mers non stop de dimineata pana acum, parca nu-mi vine sa-l opresc, e fain...CE VREA SI LUMEA DE PE AICI E PRIMUL PUSH-PULL FACUT DE MINE(fraza asta merita sa o scriu cu litere big si in rosu clipitor, dar n-o fac din respect pt voi);Urmeaza sa realizez traful de retea , unul big si ma gandesc ce si cum, dar n-ar strica cateva sugestii din partea dvs. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 ...CE VREA SI LUMEA DE PE AICI E PRIMUL PUSH-PULL FACUT DE MINE... Ca ampliful se aude "extrem de bine" nu este numai parerea mea ci si a colegului meu de serviciu un audiofil care detine scule Hi-Fi de invidiat pt multi. __Bun şi ?...,Vi se părea necesar să fiţi "aplaudat" pentru aceast amplificator download/file.php?id=46127&mode=view "caricatură "(casa pionierilor)?!.__Credeţi că aici contează părerea/confirmarea "colegului meu de serviciu un audiofil care detine scule Hi-Fi de invidiat pt multi" ?!.(însemnă că nu realizaţi că sinteţi pe o secţiune anume a unui forum). ...Chiar daca arata asa mai "naspa" traful merge ireprosabil si ce este f.important nu s-a incalzit (dupa o functionare de 3 ore era rece)...Transformatorul dumneata de ieşire o fi special ?,altele NU !,astfel se "presupune" ?!, ca numai un transformator de ieşire special marca Cristian74 nu se incălzeieşte !,restul se incălzesc (măi să fie ! , ce se poate intimpla cu transformatoarele astea de iesire "speciale"...). Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 ...CE VREA SI LUMEA DE PE AICI E PRIMUL PUSH-PULL FACUT DE MINE... Ca ampliful se aude "extrem de bine" nu este numai parerea mea ci si a colegului meu de serviciu un audiofil care detine scule Hi-Fi de invidiat pt multi. __Bun şi ?...,Vi se părea necesar să fiţi "aplaudat" pentru aceast amplificator http://www.elforum.info/download/file.php ... &mode=view "caricatură "(casa pionierilor)?!. __Credeţi că aici contează părerea/confirmarea "colegului meu de serviciu un audiofil care detine scule Hi-Fi de invidiat pt multi" ?!.(însemnă că nu realizaţi că sinteţi pe o secţiune anume a unui forum). ...Chiar daca arata asa mai "naspa" traful merge ireprosabil si ce este f.important nu s-a incalzit (dupa o functionare de 3 ore era rece)... Transformatorul dumneata de ieşire o fi special ?,altele NU !,astfel se "presupune" ?!, ca numai un transformator de ieşire special marca Cristian74 nu se incălzeieşte !,restul se incălzesc (măi să fie ! , ce se poate intimpla cu transformatoarele astea de iesire "speciale"...). lasati-l mai moale , nici primul dumneavoastra amplif nu cred ca a fost perfect Link spre comentariu
papelyno Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Nu e bun pt ca este paianjen si functioneaza,preferau sa fie ca al celuilalt user care a corodat 10 placute a plantat piesele si nu functioneaza Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 ... este paianjen si functioneaza...Asta_i paianjen ?! download/file.php?id=46173&mode=view ,ca nu prea înţeleg ?(mie mi se pare tot o "caricatură",zău)... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum