Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamp cu LM833

cos22tm

Postări Recomandate

Salut! am facut un montaj cu un potentiometru digital dar care are impedanta f.mare (200k) si imi taie mult din semnal. toti mi-au zis ca cel mai simplu rezolv cu un operational. am ales LM833. am cautat pe net si am gasit si o formula pt. calcul rezistente in functie de gain-ul dorit.Nu stiu daca am legat bine sau daca e functionala schema. asa ca please help

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cos22tm

7

• cirip

4

• niq_ro

1

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

si cum aflu ce impedanta are LM833 pe OUT ca sa egalizez cu cei 47k din amp ?

nu trebuie s-o egalezi... e numai buna, dar sa pui si potentiometru sau macar o rezistenta la masa, daca la intrarea amplificatorului nu e
Link spre comentariu

si cum aflu ce impedanta are LM833 pe OUT ca sa egalizez cu cei 47k din amp ?

nu trebuie s-o egalezi... e numai buna, dar sa pui si potentiometru sau macar o rezistenta la masa, daca la intrarea amplificatorului nu e
merci .deci am asa semnal audio stereo (DVDplayer) -> potentiometru digital cu LC7533 -> pre (LM833) -> 2xIPA60nu stiu ce rezistenta (? ohm 0,25w ?) sa pun la masa la OUT din LM (in afara ce cea din schema postata mai sus)... poti sa detaliezi te rog
Link spre comentariu

cos22,Nu merge. Motivul ptr care se aude incet este impedanta scazuta de intrare a lui IPA fata de potentiometru. Nu stiu exact schema lui IPA, dar banuiesc ca are cativa K. Impedanta de intrare in preul asta e cam de 1K. E mica fata de cei 200K ai potului. Deci, esti intr-o situatie asemanatoare. Ca sa maresti impedanta, cauta configuratia neinversoare la preamplif.Cirip

Link spre comentariu

cos22,Nu merge. Motivul ptr care se aude incet este impedanta scazuta de intrare a lui IPA fata de potentiometru. Nu stiu exact schema lui IPA, dar banuiesc ca are cativa K. Impedanta de intrare in preul asta e cam de 1K. E mica fata de cei 200K ai potului. Deci, esti intr-o situatie asemanatoare. Ca sa maresti impedanta, cauta configuratia neinversoare la preamplif.Cirip

esti sigur ?
Link spre comentariu

Ei, sigur 100% nu poti fi de nimic pe lumea asta. Ceea ce am scris este opinia mea bazata pe ceea ce ai descris. :)Ai un link la schema lui IPA ala pe care il folosesti?Cirip

Link spre comentariu

Multumesc Vasile,Ochiometric, impedanta de intrare in IPA e de fo 50K. Efectul pe care ar trebui sa il aiba este mai degraba un pic de neuniformitate, nicidecum "taierea semnalului". Oricum, neuniformitatea ajustarii volumului va fi mai pronuntata cu preul descris (datorita impedatei mici de intrare) decat cu IPA.Ce se intampla daca dai potentiometrul la maxim? Mai pierzi semnal?Cirip

Link spre comentariu

...nu cred ca m-am exprimat bine ...chiar daca din potentiom ala dau max se aude dupa estimarile mele ~ 5..10 W din 60..70W cat scoate ampu in 4 ohm. calitatea semnalului nu este influentata doar ca la >1/2 vol potentiom(LC) imi baga un mic zgomot de fond...dar NU taie din anumite frecvente. doar se aude mai incet. ca si cum ai da din EQ -12dB.oricum in weekendu asta termin montajul si e momentul adevarului. eu zic ca voi rezolva problema cu schema de mai sus. :crazy:

Link spre comentariu

OK, astept pana faci testele. Dupa aia, daca nu merge cum vrei, mai vorbim.In orice caz, foaia de catalog a lui LC7533 nu e prea generoasa, dar spune totusi ca trebuie sa vada la iesire cam 50K. Asta inseamna, dupa mine, ca IPA e exact ce ii trebuie.Eu mai am niste idei, dar vorbim dupa ce faci testele.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări