Vizitator Danes Claudiu Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Mi-am facut o baterie de acumulatori LI-Ion totalizand tensiunea de 11.1 V (12V) si curentul de 7200mA (9 elemente de acumulator) elementele sunt de 3,7V(4V) 2400mA Ce am gasit pe net mai de doamne ajuta este http://shdesigns.org/lionchg.html As vrea sa aud si parerile voastre in legatura cu schema din link,sau eventual daca aveti o idee mai buna de incarcator... Cu stima Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Cauta te rog in sectiunea asta,ca s-a discutat mult despre subiect! Link spre comentariu
radusa Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Ti-as recomanda, sa cauti un incarcator care sa fie in comutatie, ca la curentul de care ai tu nevoie, unul liniar o sa traga din greu. Si eventual orienteaza-te spre un circuit specializat de incarcare Li-Ion, pt ca aceste circuite stiu sa urmareasca si sa regleze parametri necesari incarcarii mult mai exact, inclusiv soft-start, charge termination, si temperature control (in cazul in care ai termistori montati).Succes Link spre comentariu
Vizitator Danes Claudiu Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Intradevar m-am uitat pe postarile mai vechi si am gasit ceva alimentatoare plus ceva teorie:)... Oricum per general acumulatorii li-ion au anumite conditii si anume.....sa nu se depaseasca tensiunea de incarcare.. max 4,2v si curentul de incarcare max.. 1C (c=capacitatea acumulatorului) La o tensiune de incarcare intre 3.95..4,1v si curentul mai mic de 0,5-0,7V creste viata acumulatorului, incarcarea efectuandu-se intr-un timp mai indelungat Un link foarte util.....http://www.batteryuniversity.com/partone-12.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum