Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help incarcator Li-ion

Vizitator Danes Claudiu

Postări Recomandate

Vizitator Danes Claudiu

Mi-am facut o baterie de acumulatori LI-Ion totalizand tensiunea de 11.1 V (12V) si curentul de 7200mA (9 elemente de acumulator)

elementele sunt de 3,7V(4V) 2400mA

Ce am gasit pe net mai de doamne ajuta este http://shdesigns.org/lionchg.html

As vrea sa aud si parerile voastre in legatura cu schema din link,sau eventual daca aveti o idee mai buna de incarcator...:)

Cu stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ti-as recomanda, sa cauti un incarcator care sa fie in comutatie, ca la curentul de care ai tu nevoie, unul liniar o sa traga din greu. Si eventual orienteaza-te spre un circuit specializat de incarcare Li-Ion, pt ca aceste circuite stiu sa urmareasca si sa regleze parametri necesari incarcarii mult mai exact, inclusiv soft-start, charge termination, si temperature control (in cazul in care ai termistori montati).Succes

Link spre comentariu
Vizitator Danes Claudiu

Intradevar m-am uitat pe postarile mai vechi si am gasit ceva alimentatoare plus ceva teorie:)...

Oricum per general acumulatorii li-ion au anumite conditii si anume.....sa nu se depaseasca tensiunea de incarcare.. max 4,2v si curentul de incarcare max.. 1C (c=capacitatea acumulatorului)

La o tensiune de incarcare intre 3.95..4,1v si curentul mai mic de 0,5-0,7V creste viata acumulatorului, incarcarea efectuandu-se intr-un timp mai indelungat

Un link foarte util.....http://www.batteryuniversity.com/partone-12.htm

:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări