Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Neclaritati referitoare la condensatori si surse de tensiune

Vizitator cympo

Postări Recomandate

Vizitator cympo

Am doua intrebari in legatura cu sursele de tensiune din imaginile atasate mai jos:[attachment=1]poza.jpg[/attachment][attachment=0]poza2.jpg[/attachment]1. De ce cele doua surse de tensiune au atat un condensator polarizat cat si unul nepolarizat? Care este scopul?2. Ce fel de condensatori sunt cei polarizati ? Cum se interpreteaza notatiile respective, deoarece nu am reusit sa le gasesc pe magazinele online de componente (poza1: C2 - E470M/50V; poza2: C1 - 100M/16V, C37 - 2M2/6V3).Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

-Prima poza ar trebui sa fie un redresor mono-alternanta. Ambii condensatori sunt de filtraj. Se foloseste unul mare (cel electrolitic) si unul mic pentru a filtra mai multe frecvente parazite.-A doua poza reprezinta un stabilizator de tensiune de 5V (fix). Condensatorii tot pentru filtraj sunt. Despre folosirea lor gasesti informatii si in foaia de catalog a integratului (datasheet).-Condensatorii polarizati, sunt electrolitici, iar semnificatia gen 4M7 se refera la 4u7F (4,7microFarazi).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări