Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator de mica putere

Postări Recomandate

As vrea sa iau un amplificator audio kit(cu piesele si pcb-ul laolalta, sau asamblat gata) cam 25-30 W si sa se auda si acceptabil de bine; (adica fara huruituri si neclaritati cand il dau mai tare intr-o limita decenta) . am gasit ceva de genul 30W , kit asamblat gata ; dar e doar 26 de lei; nu stiu ce sa zic ca e cam ieftin si posibil nu prea bun. SAu daca merita....nu stou, as dori un sfat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Kit-ul din foto este cu TDA2030.Daca vrei un amplif simplu de montat, ieftin, cu performante mediocre si care va crapa la primul impuls mai puternic ti-l recomand. Daca vrei ceva mai de calitate si nu foarte scump iti recomand integrate din seria LA iar pentru ceva de calitate buna din seria STK (desi acum toate sunt chinezarii). Cel mai bine ar fi sa comanzi aici, pe forum la unul dintre cei care realizeaza kit-uri audio un etaj final de puterea si impedanta boxelor de care dispui (sau pe care vrei sa le cumperi).Parerea mea personala este ca decat sa dai 100 de lei pe panarame mai bine sa dai 200 pe ceva de calitate.Parerea mea

Link spre comentariu

LM1876 era pt Flone care a cerut ceva foarte simplu si de putere redusa. Daca vrei putere si sunet de calitate lasa integratele (exceptie STK daca mai gasesti originali eventual recuperati din niscaiva sisteme mai vechi) si construieste ceva pe tranzistoare.P.S: topicul este amplificator de mica putere. TDA7294 este deja de medie. Numai bine.

Link spre comentariu

Si daca pe subwoofer e LM3886 e interzis si pe sateliti sa fie la fel?De 7294 si eu sunt nesatisfacut...

In nici un caz, era doar o parere referitoare la cum se aude.

Daca vrei putere si sunet de calitate lasa integratele (exceptie STK daca mai gasesti originali eventual recuperati din niscaiva sisteme mai vechi) si construieste ceva pe tranzistoare

Nici eu nu caut putere. Am reusit sa fac niste boxe cu ajutorul unei cunostinte in sonorizari (aveam niste difuzoare Tesla noi, cumparate de ceva timp) si mi-ar prinde bine si mie o recomandare pentru ceva de calitate (dif-urile au tot 15W). Ma intereseaza ceva care sa se auda clar, cald, cat mai apropiat de lampi ...
Link spre comentariu

Ma intereseaza ceva care sa se auda clar, cald, cat mai apropiat de lampi ...

Un amplif pe lampi! Daca este asa iti recomand amplifuri pe tranzistoare. Sunt mai robuste in primul rand chiar daca mai greu de realizat decat cele cu integrat. La 20-30 de lei un integrat de 15W rezultatele vor fi mediocre.@Ranger007 condensatorii Cs sunt de filtraj. Pune unii de 220uF la minim 35 volti. Filtrajul propriu zis al sursei o vei face pe placuta sursei langa punte. Pentru montajul asta un 4700uF este de ajuns.Desi si mai mare nu strica.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări