tranzistor Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 deci:vata aia mai bine o lipeai pe peretii incinteipune mana si ia un hornindreptarea cu aspiratorul a calotei e o idee excelenta(mi se turtise si mie putin la e12,si mi-a parut rau sa il gauresc,pana intr-o zii cand mi-a trecut si mie ideea asta prin cap,bine,ca sa nu zic ca,initial am increcat sa fac subpresiune cu gura,insa fara reusita) daca plasa din interior are rolul de a proteja difuzorul de fibrele de bumbac din vata care ar putea intra la sistemul mobil al difului,mai bine scoate-o,nu are rost! din contra,va altera calitatea sunetului,vata sta mult mai bine lipita!si,sincer,cum poti lucra cu difuzorul prins de panoul frontal?nu te incurca in timp ce ansamblezi? eu,de obicei,gaura pentu dif si horn o dau ultima,dupa ce am cutia 95% gata in rest...felicitari pentru munca,dar daca vrei ca topicul sa fie urmat ca exemplu pt novicii in ale suntetului,adica viitorii maniaci,de mii de w,atunci mai ai de lucrat la el....muuuuult Link spre comentariu
Vizitator LauX Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Un tip mi-a dat difuzoru de bass asa cum ii si m-a pus sa ii fac o cutie cat mai ieftin posibil, abea a vrut sa scoata 1 milion pt difuzoru de inalte. Difu de bass mai avea si o garnitura lipsa, deaceea a trebuit sa-l prind pe exterior iar sita ce am pus-o in spatele difuzorului este din fibra si nu lasa vata sa intre la menbrana. Vatelina nu am gasit.La Difu de inalte nu i-am gasit horn, am vrut sa-i fac un fel de horn tot din placaj in forma de piramida, dar taietura la 45 de grade in placaj cu sculele pe care le am nu mi-ar fi iesit cum trebe, asha ca l-am lipit pe placaj.Intradevar boxa finalizata nu prea are Bass, dar asta este mai mult din cauza placajului necorespunzator, eu am folosit Pal Melaminat (lacuit) care "sparge bassu".Acest proiect a fost facut pe fuga, in cateva ore, din resturi de material si cu bani putini. Cel care se foloseste acum de aceasta Boxa nu are nici macar 150w putere la statie pe canal, iar sala in care o foloseste e destul de mica. Deci este multumit. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Palul lacuit nu sparge basul. Nu are nicio treaba.Nu are bass pt ca a fost facuta incinta la nimereala si e plina cu vata. Link spre comentariu
MarioRobert Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Boxa aia se numeste bataie de joc, iar ala caruia i-ai facut boxa, daca a fost asa zgarcit asa merita. Sa asculti muzica cu driverul prins asa, trebuie sa ai urechi de tabla.A fost multumit de ea? Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Intradevar boxa finalizata nu prea are Bass, dar asta este mai mult din cauza placajului necorespunzator, eu am folosit Pal Melaminat (lacuit) care "sparge bassu".Pal-ul melaminat poate sa-ti sparga capul daca nu esti atent dar basul nu il sparge. Nu este bas pentru ca asa caum s-a mai spus boxa aia e o bataie de joc. NU s-a folosit niciun calcul doar s-a bagat difuzorul de bas si driverul intr-o cutie. Faza cu driverul montat fara ghid de unda m-a socat. Sunt curios ce s-a pus pe post de filtru ??? Topicul acesta ar trebui sa sa numeasca: CUM SA NU FACEM O BOXA !!! Link spre comentariu
retrosong Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 superboxa is curios la cat e acordata Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Cum sa nu facem o boxa!!! Pe inalte a pus un condensator, se vede intr-o poza. Link spre comentariu
Vizitator LauX Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Dimensiunile cutiei le-am luat de pe net de la o boxa facuta de Dynacord cu acelasi difuzor de bass (LFT 8208), deci in principiu volumul este cam acelasi. I-am facut o proba inainte sa bag vata si tot nu avea bass asa ca i-am bagat si vata pana la urma. Tare cred ca difuzorul de bass are o mica hiba deaceea probabil a fost si demontat din cutia lui de origine, membrana difuzorului are un fel de hop de parca ar avea doua pozitii, in schimb bobina nu freaca de magnet, deci nu este descentrat. Am analizat bine difuzorul innainte sa ma pun sa fac cutia. Link spre comentariu
Vizitator cristy_xxl Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 salut,hopul acela de care zici tu cred k este de la speeder,daca si prietenul tau este din resita trimite-l la Ota,de pe muncii 11,sa se uite la difuzor Link spre comentariu
aTaelectronics Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 membrana difuzorului are un fel de hop de parca ar avea doua pozitii,Pai normal sa aiba hop, e varianta cu numai 2 pozitii ca este un dif digital, cand e inauntru, e pe stare logica 0 si cand a iesit afara e pe stare logica 1. De aceea suna naspa, fiindca ai pus semnal analog pe ea.... Link spre comentariu
Vizitator GeneleC Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Breee lume omul a avut curaj nu gluma sa arate ochilor forumu-lui "creatia". Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 In loc sa i-l indrumati pe calea corecta va luati de el! Vati nascut cumva profesionisti? Eu sunt 0 in audio dar macar nu ma bag aiurea cu comentari oftopic! Verificati acesta e primul mesaj oftopic facut de mine pe forum, deja nu mai suport cand vad useri ca voi, bagatori de seama si probabil uni dintre voi santeti 0! Daca aveti mura in gura (proiecte dezvoltate si testate de alti) faceti incintele si va credeti mari experti! Scuze de oftopic!++++respect pentru cei care incearca sa il ajute Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum