Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diode de inalta tensiune

Vizitator alex1988

Postări Recomandate

Vizitator alex1988

Stie cineva de unde pot sa fac rost de niste diode de inalta tensiune?De preferinta doua de 75kv sau una de 100kv. Pot folosi si de tensiune mai mica dar imi trebuie mai multe.Am nevoie pentru o sursa de 100 kv in curent alternativ, sa transform in curent continuu in impulsuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator alex1988

2 mA minim.Este pentru un proiect la care lucrez.Un lifter pe baza efectului biefeld-brown.Sursa am luat-o din canada de pe ebay.Astea sunt specificatiile ei :"Now you can supply your asymetrical capacitor lifters as on Jean Naudin pages as make other experiments with gas tubes, different electrodes - watch different sparks etc. You can build flying saucers based on Brown effect. Remember that this is not high frequency power supply. This is DC power supply. So you can get bad shock or worse. Current 1-2mA. This is not a toy for kids and we do not take responsibility for mistakes in handling this piece of equipment. If you put the strong magnet close (but not too close) you will fill strong vibrations. You can change polarity by switching the switch located on right side of the instrument. We recommend switch off power before you do this. On the middle is potentiometer to adjust level on voltage from about 10-15kV to 100 kilovolts. Have a fun, but remember about safety first! Communication equipment could be effected. For lifters you must use on one side of output HV diode (I have them listed). Recommended one 100kV or two 75kV diodes in series. Do not crank pot to end as voltage could reach 180kV DC. Pulsed 70Hz voltage is more effective for lifting. If sparking and with gap 90mm (max.) unit can be used only for 15 min, but without sparking unit can be used steady (depends from current you take. Simple to fix as inside are common parts. We stock spare coils ($30). Normal plug 120V or 240V plugs for other countries. Plugs available US, EU, AU, UK. Ask all questions before you buy this unit. No returns, as people use this Tesla units for different purposes, experiments or just simply want to see how a unit is build. Guaranty: YES. This Tesla coil unit has been praised by many and we sold almost 1000 pc. of these. This unit is build for demonstration purposes for schools. Sparks make lot of noise if used with points.We combine shipping"

Link spre comentariu

Intreaba de diode folosite in cuptoare cu microunde.Ceva de genul HVR3-7, HVR3-9, HVR3-12 . Sunt diode la 350mA si ultimile cifre arata tensiunea in kV. Pui in serie pana ajungi la tensiunea dorita. Atentie la spatiul minim de amorsare a descarcarii la obiecte legate la pamant si la efectul corona la lipituri "cu varf".

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator derbyowner

Salut, e primul meu post aici, eu ma pricep foarte putin la electronica,am toata speranta ca ma veti sfatui intr-o problema; vreau sa incerc si eu o schema de "plasma spark" ,nu stiu daca s-a mai discutat asa ceva in acest forum ,am o problema cu diodele,am legat in serie 50 de diode de 1000V/3A pentru a realiza o protectie de 50 KV dar tot scapa scanteie in sens invers plus ca lantul ala are deja peste 1metru lungime ceea ce face imposibil de implementat pe o masina, va rog sa ma sfatuiti in privinta unor diode de inalta tensiune (10KV) dar care sa tina un curent de ~3 A, caci cele de la cuptorul cu microunde tin un curent mult prea mic. Multumesc mult!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări