Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Infrarosu pe placa de baza

naminator2003

Postări Recomandate

Salut. Am si eu un conector pe placa de baza de infrarosu cu 5 pini: NC,Gnd, 5Vdc, Rx,Tx . Am facut circuitul de la http://www.blue-backlight.de/booster.cg ... e/IrDA.htm si l-am conectat cum trebuie. L-am activat din bios si windows XP gaseste ca un built in infrared device si ca internally connected... Daca aliniex telefonul sagem mix 5-2 cu el nu se intampla nimic...

La un moment dat, incercad toate setarile posibile din bios clipea vreo 2 secunde led-ul si pe urma pauza vreo 5 si iar clipea... care e problema?

de ce nu merge si nu face conexiunea cu telefonul.

mersi pentru orice ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naminator2003

8

• MIHAIS

7

• UnD3aD

4

• i0nutzb

1

Top autori în acest subiect

ai activat şi din telefon opţiunea de irda? :w00t:

cat de prost sa fi fost sa fi uitat asta... normal ca am dat..Valoarea pieselor este exacta... Ledul este verde de 10 mm.. V-am spus la inceput clipocea... acu canci... cum pot verifica daca cipul irda e ars?mersi
Link spre comentariu

pai totusi cum verific daca e ars? ca unul din asta e cam 200 000 la conex si nu imi vine sa iua altul de pomana. Apropo, trebuie drivere pentru asta? ajunge ca il recunoaste in device manager sau mai trebuie ceva bagat? Si totusi chiar si atunci cand clipocea nu facea nimic..... tot nu il detecta calculatorul ca sa pot sa trimit fisiere la el..... please help

Link spre comentariu

XP :CONTROL PANELPRINTERS AND OTHER HARDWAREWIRELESS LINKsi aici gasesti ' infrared ' si configurezi cum vreidespre senzor :te duci la un service gsm : vorbesti frumos !!!! cu tipul, si i-ti da cate vrei

Link spre comentariu

Dap am vazut ce e acolo si astea sunt in cazul in care conexiunea s-a efectuat. Dar la mine nu e cazul, pentru ca nu apare iconu si nu face nimic nici pe tel nici la calc. Eventual daca exista drivere (vreun inf sau dll) spune-mi. Btw, tu ce placa de baza ai si cum ai setat in setup? eu am MSI KT3 ultra C. si am dat si eu cum am crezut.....

Link spre comentariu

nu te cred nicidecum incult... daca imi dai tu unu moca binenteles :d ... dar si vreun montaj in care sa-l pot folosi. plus ca ar fi perfect daca ar fi tot TFDU4100. momentan faceam alt cablaj ca asta vechi are cam multe fire si fel de fel... ca e cam greu sa-l faci la marimea pinului ala (0,6 mm)mersi oricum

Link spre comentariu

vino in galati si i-ti fac un montaj (ti dau si tfdu 4100 )daca ti-ai prins urechile in ala atunci e naspa rau !!!!!un sfat : lucreaza direct pe cablaj si foloseste smd-uri (fara fire) !!!

Link spre comentariu

lol nu pot sa vin in galati... o sa incerc sa il refac cu smd-uri... si fara fire... conteaza asa mult inductiile & stuff in chestia asta?nici macar sa-l detecteze?daca am nevoie de alt TFDU4100 te anunt. mersi oricum

Link spre comentariu

man primul facut n-a mers !!acelasi tfdu 4100 l-am pus pe un cablaj in smd (am schimbat doar led-ul )si merge si acum -sa nu folosesti led in smd ca se distruge la lipire

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări