Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LASER LISSAJOUS

BCF

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare legata de schema.... in mare parte am piesele necesare, mai putin amaratul de quart si pic si daca tot o sa trec pe la shopping voiam sa te intreb ceva ce nu am inteles.Din schema la pinii 15,16 ai pic-ului sunt 2 condensatori su un quart de 4 mh unde spui ca doar pentru pic 16f84. Eu vreau sa iau pic 16f628 pentru ca est mult mai ieftin si zici ca merge pe amandoua, intrebarea este, se modifica ceva din parametrii quartului, condensatorilor la inlocuirea pic-ului?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BCF

30

• Spammer

6

• nickrvl

4

• mely17

4

Top autori în acest subiect

Am si eu o intrebare legata de schema.... in mare parte am piesele necesare, mai putin amaratul de quart si pic si daca tot o sa trec pe la shopping voiam sa te intreb ceva ce nu am inteles.Din schema la pinii 15,16 ai pic-ului sunt 2 condensatori su un quart de 4 mh unde spui ca doar pentru pic 16f84. Eu vreau sa iau pic 16f628 pentru ca est mult mai ieftin si zici ca merge pe amandoua, intrebarea este, se modifica ceva din parametrii quartului, condensatorilor la inlocuirea pic-ului?

iar R4,R5,R6 sa inteleg ca valorile sunt in ohm? Cam prea slab explicata schema....
Link spre comentariu

pina acum eu am folosit PIC 16 F84, deoarece din acestea am avut cumparate, fa schema asa cum o vezi cu pic 16f84 ca functioneaza, iar daca ai 628 testeaza si varianta aceasta. bafta !

Link spre comentariu

pina acum eu am folosit PIC 16 F84, deoarece din acestea am avut cumparate, fa schema asa cum o vezi cu pic 16f84 ca functioneaza, iar daca ai 628 testeaza si varianta aceasta. bafta !

am facut schema si cu 16f84 si cu 628, singura problema este ca nu am avut cei 2 condensatori de 18nf asa ca nu i-am mai pus... si cu 628 nu imi merge cum trebuie. Deci singura varianta functionala ramane cea cu 16f84.BCF tu ai pus cei 2 condensatori sau ai folosit de valori apropiate?
Link spre comentariu

E interesant dar sunt scumpe diodele rau ma interesa una de 1000mW dar e vreo 21 de mil am vazut la un prieten un laser pointer de 100mW si daia m-am uitat dupa dioda

Link spre comentariu

am facut schema si cu 16f84 si cu 628, singura problema este ca nu am avut cei 2 condensatori de 18nf asa ca nu i-am mai pus... si cu 628 nu imi merge cum trebuie. Deci singura varianta functionala ramane cea cu 16f84.

BCF tu ai pus cei 2 condensatori sau ai folosit de valori apropiate?

Condensatorii sunt 18 pF si pot fi pana la 33pF; ma mir ca-ti functioneaza schema cu 16F84 fara ei.

Daca chiar n-ai, mai bine incerci sa folosesti oscilatorul intern - reprogramezi picul cu optiunea INTRC (internal resistor/capacitor) in loc de XT si nu mai montezi oscilatorul.

Link spre comentariu

iar R4,R5,R6 sa inteleg ca valorile sunt in ohm? Cam prea slab explicata schema....
pai spammer zici ca este prea slab explicata, este o schema f simpla , vad ca tu nu cunosti anumite lucruri simple din electronica ,,iar R4,R5,R6 sa inteleg ca valorile sunt in ohm? ,, raspunsul este da, tu nu stii ca un rezistor fara unitatea de masura dupa este in ohmi? sunt atitea scheme in genul asta fara notatie a anumitor componente + spui ca n-ai anumite piese si mai vrei sa si functioneze.... fa schema asa cum este si iti functioneaza, o sa-ti dau si un alt program ptr PIC 16F84 si incearca si pic-ul pe care-l ai tu cu aceleasi valori ale condensatorilor din oscilator sau urmeaza ex. colegului LIVIU. conndensatorii de 18 pF ii gasesti si in oscilatoarele de la aparatele radio mai vechi, nu trebuie sa-i cumperi neaparatSPOR LA TREABA
Link spre comentariu

BCF multumesc de corectii, pusesem condensatori de 33pf nu 18 dar am uitat sa mentionez, schema am facut-o si mi-a mers bine, mici probleme am intampinat asa cum am zis cu 628-ul, acum astept sa imi vina o comanda de 2 module laser de pe e-bay si sa ii fac o carcasa asa frumoasa ca a ta.dupa ce o sa termin ce mi-am propus o sa te rog sa imi dai si acel program pentru f84 asa cum ai zis, sa il pun in aplicare.

Link spre comentariu

Sal spammer, felicitari ptr reusita si ma bucur ca nu le-ai luat in nume de rau ,, corectiile mele,, si nu te-ai suparat ,totul a fost constructiv si in avantajul tau. Referitor la laser am gasit pe cineva care vinde niste lasere verzi de 200mw ieftine gen stilou, daca te intereseaza. o carcasa ca a mea iti pot da eu, nu este facuta de mine ca nu am cu ce , sunt de la niste surse in comutatie japoneze, se vede calitatea lor chiar daca sunt din anii 1980 acele surse, au functionat 20 ani in conditii de 80-90 grade C, pe cind astea de acum nu le vad eu sa tina mai mult de 2-3 ani in aceleasi conditii...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Imi cer scuze ca nu am mai scris nimic in acest topic dar nu prea am mai avut timp de acest proiect.... si in plus nu mi-au ajuns laserele comandate nici pana acum....Aceasta este ceea ce am facut pana acum, m-am jucat nitel cu un laser pointer de 5 lei si am realizat ceva efecte....problema este la calibrarea oglinzilor :cry: Asa cum am mai zis,programul ruleaza foarte bine cu hex-ul in 16f84...pe 628 nici o sansa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări