Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LASER LISSAJOUS

BCF

Postări Recomandate

Dupa cum am spus mai sus , depinde cit de puternic vrei sa-l faci , ce laser folosesti ( culoarea lui , rosu, verde , albastru sau toate 3).Asa se ridica la vreo 70-80 Ron costul lui, o varianta modesta cu un laser rosu de 5 mw.Acela la 4,5 mil lei este verde si o putere de 20-30 mW, sau 80-100mW de culoare rosie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BCF

30

• Spammer

6

• nickrvl

4

• mely17

4

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

100 mw e penal de riscant pentru ochi, eu nu m-as duce la asa un chefce inclinatie ai folosit la oglinzi?mi se pare mie sau nu ai postat imagini cu efectele laser?mersi!

Link spre comentariu

sal cnegrea0 . am postat si citeva imagini cu efecte. oglinzile au inclinatie cam de 5 grade fata de axul motorului . Nu este riscant 100mW , asa daca ne gindim si 1 mW este periculos ptr ochi, dar ce te pune cineva sa te uiti in laser? oricum imaginea este in miscare. punctul este baleat de oglinzi si daca iti scaneaza retina acel punct , asta este vb de o fractiune de secunda si nu-ti arde retina. Il fixezi sa-ti proiecteze imaginea pe un perete daca te deranjeaza. spor la treaba.

Link spre comentariu

Sal .Am realizat acest laser lissajous si merge f bine, sper sa-l construiti si voi. Programul sursa este scris pentru compilatorul Basic F84+.Mai jos aveti detalii despre cablaj , cit si fisierul HEX ( o varianta mai simpla si deasemeni efecte mult mai putine),pentu cele doua tipuri de uC (16F84 si 16F628).O varianta scrisa de mine ,o aveti aici , acum voi puteti modifica acest program cum doriti.Din microswitch puteti modifica turatia motoarelor de cc.(motorase recuperate din cd-r ,cd-rw, dvd-r/rw- de la transportor sau din walkman).Puteti modifica programul cum doriti si veti obtine mult mai multe efecte, ramine la latitudinea si imaginatia dvs.In paralel cu motoarele puteti pune si un led ptr a vedea tensiunea pe motoras.Pentu alte nelamuriri astept comentariile voastre. Multa bafta si spor la treaba!

laserul are posibilitatea de a crea efecte dupa muzica sau depinde doar de softul din pic?? super tare cred ca am sa ma apuc si eu sa-l fac
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Excelenta realizare...acum intrebare: Se merita sa vinzi asa ceva....cam cat iti iese pe bucata si cat investesti in realizarea practica. E profitabila sau...doar asa de bani de buzunar....desi pe criza asta si banii de buzunar par o avere.

Link spre comentariu

Excelenta realizare...acum intrebare: Se merita sa vinzi asa ceva....cam cat iti iese pe bucata si cat investesti in realizarea practica. E profitabila sau...doar asa de bani de buzunar....desi pe criza asta si banii de buzunar par o avere.

Sunt suficienti si banii de buzunar :rade: , dar cred ca scoate si el ceva in plus fata de ce investeste, ca astfel, cred, nu se merita.
Link spre comentariu

vreo 200 mii imi ies , nu este mare lucru, bani de buzunar,unul pe satamina vind. in rest placere cind realizezi ceva si inveti cit mai multe lucruri din experienta proprie.Am invatat multe lucruri din domeniul laserilor.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

vad ca nimeni nu se incumeta sa construiasca , toti sariti cu gura dar fapte nema , vreau sa vad si lucrarile voastre.o fi criza dar nu in imaginatie si realizari , daca toata lumea se gindeste la criza nici dracu nu ne scoate din ea , criza este din 90 , toate au mers prost si merg spre fff prost in tara asta idioata plina de idioti la conducere. Ptr catalinux2004, cind faci ceva din pasiune si ai ca hobby ceva constructiv ,nu te gindesti la costuri sau daca ies bani ,toata lumea gindeste ca orice cumperi si construiesti trebuie sa-ti aduca bani ,SAU SA PRODUCA BANI,gresit, viata trece pe linga tine si mori cu toti banii. Cea mai mare satisfactie si implinire sufleteasca o ai cind termini un proiect .banii nu aduc fericirea, o intretine. Bafta tuturor si la munca !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări