BCF Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Sal .Am realizat acest laser lissajous si merge f bine, sper sa-l construiti si voi. Programul sursa este scris pentru compilatorul Basic F84+.Mai jos aveti detalii despre cablaj , cit si fisierul HEX ( o varianta mai simpla si deasemeni efecte mult mai putine),pentu cele doua tipuri de uC (16F84 si 16F628).O varianta scrisa de mine ,o aveti aici , acum voi puteti modifica acest program cum doriti.Din microswitch puteti modifica turatia motoarelor de cc.(motorase recuperate din cd-r ,cd-rw, dvd-r/rw- de la transportor sau din walkman).Puteti modifica programul cum doriti si veti obtine mult mai multe efecte, ramine la latitudinea si imaginatia dvs.In paralel cu motoarele puteti pune si un led ptr a vedea tensiunea pe motoras.Pentu alte nelamuriri astept comentariile voastre. Multa bafta si spor la treaba! Link spre comentariu
BCF Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 Detalii laser lissajous Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Interesant. Asta este partea electronica, prezinta-ne si partea mecanica, ceva foto, detalii, etc... daca tot ai deschis un topic la "Proiectul meu".Ai vazut ce scrie sus pe fondul portocaliu : Va rugam postati aici proiectele voastreSe accepta numai proiecte complete cu poze, scheme si indicatii de construireNU se accepta proiecte facute cu KIT-uri cumparateSa vedem cum l-ai realizat mecanic "home made". Poate ne starnesti interesul ca sa-l construim si noi, ceilalti useri Link spre comentariu
BCF Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 poze cu laserul construit Link spre comentariu
mely17 Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Salut! Felicitari pentru proiect! Efectele arata foarte bine! Ai putea sa imi dai niste data despre lasere (de unde leai cumparat, pret, putere)! Link spre comentariu
BCF Postat Mai 31, 2010 Autor Partajează Postat Mai 31, 2010 Sal.Ms ptr. aprecieri. Laserele de la http://www.metrafo.ro/ le-am cumparat in urma cu vreo 2-3 ani , ele au 5 si 10 mw ROSU De aici poti cumpara lasere acum http://www.tme.eu/ro/katalog/artykuly.p ... e546cc8386 viewtopic.php?f=59&t=61192 Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Si cum pot comanda o asemenea dioda laser? Da te rog mai multe detali despre partea mecanica ( cum ai pus motorasele, diodele laser) ca nu prea inteleg ce se intampla, daca tot ai postat la proiecte ! Link spre comentariu
BCF Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Sal . Daca te uiti mai sus ,deasupra unde ai postat prima data , se pot vedea in poza motoarele,o singura dioda laser se afla in montaj, vad ca esti electronist . Eu cred ca nu este asa de greu de construit acest joc de lumini , in afara de programarea PIC-ului care iti trebuie un programator si cunostinte de scriere a microcontrolerului.Programul de sciere al PIC-ului ti-l dau eu , dar cumpara programatorul. De aici l-am cumparat eu http://www.adelaida.ro/index.php?cPath=32. Dioda laser o comanzi de la http://www.tme.eu/ro/katalog/artykuly.p ... 0ce8d9a2bb , te loghezi la ei si comanzi prin posta sau curier . Astept alte intrebari Bafta ! Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Salut! Merge de proba si un laser dinala chineszesc? Ce diametru trebe sa aibe oglinzile? Cu programatul picului cred ca ma descurc numa sa fie corect hex-ul! Link spre comentariu
BCF Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Sal . Da , merge si un laser din acela, HEX-ul este corect. Oglinzile daca ai posibilitatea sa faci rost de oglinzi rotunde , daca nu patrate, cit mai subtiri in grosime (2mm) ,iar daca sunt patrate cam 1,5 / 1,5 cm , eu am folosit motoare de walkman.lasa aici id-ul tau de mess Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 ID: bernardo180104LE: Eu ma gandeam la ascutitatoarele de creione care au onglinda in ele! Link spre comentariu
BCF Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 da, sunt f bune dar nu stiu daca se mai gasesc.ID: iosifsmn Link spre comentariu
godanlex Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Sunt curios sa stiu si eo cam la ce pret ajunge unul facut cu tot ce trebuie.. si merge facut in asa fel incat sa il pun intr-o camera la un chef??? Link spre comentariu
BCF Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Totul depinde unde vrei sa ajungi,daca vrei un laser proiector puternic il poti face si la 1000 euro.Raspunsul este ,da in legatura cu ce spuneai tu.Eu le-am folosit pe ale mele la chef-uri, si cel mai mic are 5mW-rosu Link spre comentariu
godanlex Postat Iunie 3, 2010 Partajează Postat Iunie 3, 2010 am vazut ca daca vrei sa cumperi unul de 100mW e vreo 4,5mil si deaia am intreb cam cat te-a costat pe tine.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum