Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

verificare tranzistori

Vizitator mitrut

Postări Recomandate

Vizitator mitrut

vreau sa verific niste tranzistori de gen irfz 44 , irfp 240 , 2sc5200in ce montaj sa folosesc ? stabiliabilizator , amplif audio ?in cazul mosfeturilor , pot pune intr-un stabilizator , trebuie sa pun o dioda zener in poarta de vreo 9 volti ca sa nu se strapunga tranzistorulnu o sa sparg tranzistorii ca sa vad pastilele , poate difera tranzistorii intre eidaca am 15 amperi 150 w date de catalog la un tranzistor , cam cat sa consum din el?50 , 75 sau 100 w?sper ca am cat de cat explicitsper sa fie cineva care sa fii facut asa ceva

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

Ptr moşi e bine să faci un montaj de test. Ptr trz bipolari faci astfel:Faci rost de un multimetru cu scala cea mai mare pe ohmmetru de 200 MOhmi şi verifici rez inversă la joncţiunile (diodele) trz, ţii cont că plusul iese prin testerul roşu, ca să respecţi polaritatea. Măsori c-b, e-b, e-c, c-e, cu trz puşi pe ceva izolant, plastic de preferat şi nu-i atingi cu mîna că se modifică valoarea. Ţii măcar 10 secunde la fiecare măsurare şi dacă la un trz indică sub 200M nu-l foloseşti, că la încălzire coboară mult rez şi se poate străpunge trz. Mai poţi să verifici pe scala cu semnul de diode cam cît de mare e pastila de siliciu din interior, de exemplu, ptr trz finali e cam (450 ptr unii foarte solizi)500-550, ptr nişte prefinali peste 600 şi ptr trz mititei peste 700. Cu timpul ai să înveţi toate astea.Aşa, din ochi, în audio se pot chinui trz bipolari cu circa 2/3, maxim 3/4 din puterea de catalog, după capsulă, tens de lucru şi răcire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări