Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuitor pt STK 3062

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• wiseboy1900

4

• FLORIN IORDACHE

1

• augustin

1

• 6 luni mai târziu...

Buna seara.As vrea sa ilocuiesc un stk3062II dupa schema pe care ati dat-o.Dar nu inteleg ce-i cu pinii 3,4,13,14 si 8.Sunt toti legati pe GND?Am un Marantz PM630 si am alimentat placa pe care se gaseste stk-ul,si pe iesirea pe difuzoare imi scoate 96V,tensiunea la care il alimentez fiind 2x48.Sunt mai mult ca sigur ca integratu e praf.V-as ruga sa-mi dati mai multe detalii daca puteti.Unde as putea gasi tranzistorii din schema dumneavoastra?Multumesc

Link spre comentariu

Pinii ăia sînt lăsaţi în aer, nu au legătură cu restul montajului.STK-ul ăsta e doar de atac (conţine numai diferenţialul de intrare şi etajul pilot cu sursele lor), nu e finalul de putere (superdiodă, etaj prefinal şi final), partea aia e făcută ori cu trz, ori cu alte STK-uri de putere, montate pe radiator.

Link spre comentariu

In montajul din amplificatorul meu pinii aia sunt legati.Cu schema aceasta pot inlocui perfect STK-ul?Ma gandeam sa fac placa sa nu mai trebuiasca sa cumpar alt stk.Se potriveste dak dau jos stk-ul si pun montajus asta?Multumesc

Link spre comentariu

Multumesc pt raspunsuri.Partea de finali e buna,pt ca amplificatorul are 2 RCA-uri la spate unde scrie MAIN IN.Am bagat acolo iesirea de la o alta statie si se auzea la volumul la care ar fi trebuit sa se auda prima statie.Adica am bagat alta putere.De asta zic ca etajul final e bun.Dar stk-ul are pe langa el si 2 potentiometre mici...Banuiesc ca akolo se regleaza bias-ul.Are si un amplificator operational.Am verificat alimentarile,toate sunt bune,exact cum spune in cartea amplificatorului.Nu are nici o treaba daca fac o placa in loc de stk?Pinii aia care in schema sunt lasati liberi la iesirea din stk-ul meu sunt folositi.Multumesc inca o data.O sa revin cu niste poze ale placii.

Link spre comentariu

Am desfacut acum stk-ul 3102III si pinii care sunt lasati liberi in schema la stk sunt legati.Precizez ca eu am desfacut un stk3102III,dar si un stk3082 s-ar potrivi la fel de bine la acest amplificator.Placa de atac a avut original pe ea un STK3062II.DEci mi-ar trebui o schema inlocuitoare pt 3062II ,nu pentru 3062 simplu.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări