yo3gje Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 SalutareVreau sa argintez sarma de cupru ( de instalatie electrica ) printr-o metoda care sa nu foloseasca otravuri sau substante "nepamantesti" :)Am nevoie pt un inductor rotativ HM.Multe multumiriGelu YO3GJEP.S. Pe gog am gasit metode mai mult sau mai putin teoretice . Poate stiti vre-o metoda probata... Link spre comentariu
mosfet Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Din putina chimie pe care mi-o amintesc, am facut prin liceu la laborator electroliza asta; Cu e mai reactiv ca Ag deci il poate inlocui intr-o sare. Adica iti trebuie AgNO3 care-i cea mai comuna sare a Ag si o bucata de Ag (un inel vechi). Sarea poate fi diluata, se va consuma Ag din anod.Ag va fi anod (solubil), daca tin bine minte il cuplezi la +. Cuprul pe care vrei sa-l argintezi va fi catod, adica cuplat la -. Din ce tin eu minte, metalul care va fi acoperit nu va iesi uniform (asa cum e sarma de Cu argintat), depunerea de Ag va fi sub forma de cristale, adica orice numai strat uniform si durabil nu.AgNO3 naiba stie unde gasesti, sarurile astea de metale nobile sunt scumpe si controlate. De la noi de la laboratorul de chimie stiu ca erau predate unei alte institutii care recupera Ag. Iti poti prepara din Ag si acid azotic daca poti obtine mai usor acid azotic (f toxic, se lucreaza cu el doar sub o ventilatie f buna). Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Cea mai buna reteta este cea publicata in revista federatiei cu mentiune capare destul de greu de obtinut dublul tartrat de sodiu si potasiu - sarea Seignettesi ca este tot o metoda chimica. Dar acoperirea este cea mai buna pe care am vazut-ola nivel de amator. Link spre comentariu
SirRoger Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Exista o firma in Bucuresti care are la vanzare sarma de Cu gata argintata de diferite diametre. Nu stiu daca se merita sa argintezi acasa asa ceva....... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 25, 2010 Administratori Partajează Postat Mai 25, 2010 http://www.tme.eu/katalog/cablu-de-cupr ... df573.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum