Vizitator Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Personal sunt convins ca PP in clasa A este o solutie excelenta; adept al concretului, rog pe valderama sa exemplifice, propunad scheme, daca e posibil, pentru tuburile rusesti, uzuale.Daca o sa cautati cu atentie sar putea chiar sa gasiti astfel de scheme in posturi anterioare.Un exemplu : download/file.php?id=27093&mode=view pe cuprinsul subiectului se gasesc si valorile__Nu numai PP clasaA ,dar si aproape "trioda".__Si un transformator de iesire potrivit download/file.php?id=39596&mode=view zic.__Acel transformator de iesire se poate utilza si intr_o astfel de configuratie download/file.php?id=39553&mode=view__Sau poftim(ceva simplu dar bun): Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Salut Eu m-am hotarit sa fac un SE dupa ce am citit fisirul atasat. Asta nu inseamna ca nu am sa incerc si un PP, deja ma bate gindul la unul cu G807. Un prieten al meu mai in virsta si cu mai multa experienta ca mine era impotriva amplificatoarelor SE dar dupa ce la ascultat sa mai inmuiat, nu mai e asa batos cind sustine ca PP e mai bun. Oricum pentru el virful de lance ar fi un amp PP cu pentode si cu reactie in catod. Am ales 6C33C pentru puterea mai mare pe care o produce. cam 18w fara distorsiuni si fara atenuari intre 20Hz si 22KHz putere maxima 24w fara reactie negativa. Nu puteam obtine cu nicun KT88 sau EL34 in SE aceiasi putere. Mie imi place cum suna ampul cu 6C33C. Acum trebuie sa termin carcasa la cel cu 6P3S tot SE. Am sa mai fac cu 6N13S un SE cu doua lampi pe canal (imi place mult cum arata lampa) adica 4 triode in paralel. Si la sfirsitul veri vreau sa am gata si un PP cu G807, asta ca sa intru cu bine in iarna Eu amplificatoare PP am ascultat pina acum doar Luxman Neiclassico 2x12w cu EL84 http://www.luxman.co.jp/global/product/va_sq-n100.html si Armonia tot cu EL84 http://www.stereomojo.com/Nightingale%2 ... Review.htm Imi place mai mult al meu. iulidan2 SE cu 6C33C asculti la mine daca ai chef si dispozitie. Bafta Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 SalutNu mai sunt pareri cu privire la subiectul acesta? Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Pana nu se vor face probe cu un PP in clasa A si un SE, probabil fiecare ramane la parerea enuntata.Eu sigur lucrez la un PP si abia astept sa ascult acel SE cu 6C33C. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 SalutNu mai sunt pareri cu privire la subiectul acesta?Imi permit sa comentez din propria experienta, cum vad eu lucrurile:Detin un amplificator SE 6p14p lampi NOS, un Priboi original PP cu lampi NOS si o clona de Priboi cu trafuri DIY cu lampi folosite, emisie 80%.Ce am constat:1. SE-ul se aude extraordinar (preul cu 6n1p), clar, detaliat, precis- insa trebuie boxe bune cu SPL mare (am testat 2 OB DIY cu difuzoarele de la pickup Akord si o combinatie tot in OB difuzoare Akord si difuzoare Philips BL), - basul e bun dar e nevoie parca de putere (in 18 mp e super merge la 3/4 din volum, insa in sufragerie 34 mp se simte lipsa de putere)- am testat tot felul de boxe si sub SPL 92 dB nu ai deloc putereConcluzie SE:- sunet perfect- lipsa putere- musai boxe cu SPL f mare- conteaza extraordinar de mult boxele, deci recomand numai pe boxe si difuzoare de foarte buna calitate2a. PP Priboi original (ef86, 6n6p, 6r3s-1): este puternic, un pic ciudat pe la 10Khz dar dupa "linearizare" este perfect- detaliat, trafuri f bune, super bas, scena clara- parca nu la fel de "luminos" precum SE-ul- merge cu boxe de 86-88dB fara probleme- necesita bass-reflex, pe compresie atacul este naucitor2b. PP Priboi clona (6j32p, 6n6p, 6r3s-1): darima casa, 2x75 W, e cam la limita lampilor, in clasa AB1, la maxim are ceva distorsiuni - la volume mici se apropie de SE- bas f bun, contrabasul jubileaza, trafurile de iesire sunt super- inaltele un pic anemice (probabil lampile mai batrinele)- in nici un caz boxe pe compresieConcluzie PP:- putere si fidelitate- daca ai un PP clasa A, UL ai multe de cistigat si nu cauti boxe si difuzoare cam rare (cu SPL mare)- in clasa AB1 la volume mici sunet "apropiat" de SE- faci nunti, botezuri, concerte , bairame etc.Deci, zilnic ascult PP, auditii fac numai pe SE. Chestie de gust. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Am ascultat curand un SE cu 6C33C, prin amabilitatea domnului Becheanu Gabriel si oricat as vrea, nu pot spune nimic rau despre SE.Asta nu ma va impiedica, ca urmatoarele 2 proiecte, sa fie PP; poate, cand va veni momentul, voi face si un SE, dar unul mai dodolot, ca cel care l-am ascultat. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Salut Am mai gasit ceva interesant vizavi de acest subiect http://www.tnt-audio.com/ampli/opera300b_e.html Lectura placuta Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Un "articol" care reflecta o realitate fizica si de perceptie .(pacat ca puterea in mod SE se obtine cu dificultati mai mari decit in mod PP ,sau datorita unor puteri mai mici in mod SE sint necesare traductoare cu SPL mare). Link spre comentariu
iulidan2 Postat August 23, 2010 Partajează Postat August 23, 2010 Performantele montajelor SE sunt incontestabile, dar dificultatile de care aminteste domnul valderama, ma incurajeaza sa cred ca se pot obtine performante HI_FI si cu montaje PP bine executate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum