Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Single Ended versus Push Pull

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

13

• iulidan2

6

• gabrielbecheanu

3

• hpavictor

2

Poate te rog eu sa recunosti ca anumite amplificatoare pp au un sunet absolut bun.... cam asta voiai tu sa zici in postul trecut NU?

eu imi delectez urechile cu un PP clasa A cu 6p14p, am optat pt asa ceva fiindca ca nu am incinte atat de sensibile necesare unui SE, astfel ca am facut un compromis intre PP clasic si SE.
Link spre comentariu

Foarte bine punctat, clasa A...asteptam din partea d-lui valderama (si nu numai) detalii despre acest aspect, din cate am inteles pentru cine nu cauta maximum de putere e solutia cea mai buna (un compromis intre SE si PP-alte clase de functionare).Un PP clasa A cu 6P3S scoate daca bine am inteles in jur de 15-20W, suficient dupa parerea mea.

Link spre comentariu

Corect, dar aici discutam de SE versus PP nu de clase de functionare. Normal ca si un pp poate functiona si in clasa A... (si suna groaznic de bine)Valderama a spus: "Totuşi amplificatoarele considerate cele mai audiofile sint configuraţie SE ,parcă !?(eu aşa reţin)."Misa spune: NU, Gresesti!

Link spre comentariu

Corect, dar aici discutam de SE versus PP nu de clase de functionare. Normal ca si un pp poate functiona si in clasa A... (si suna groaznic de bine)

Valderama a spus: "Totuşi amplificatoarele considerate cele mai audiofile sint configuraţie SE ,parcă !?(eu aşa reţin)."

Misa spune: NU, Gresesti!

Marea majoritate a celor care emit consideraţii audiofile se referă in cazul tuburilor la configuraţia SE , considerînd această configuraţie superioară configuraţiei PP din punct de vedere audiofil ,aşadar NU văd ce aş putea greşi ?!(consideraţiile NU îmi apartin ,eu cel mult pot fi de acord cu ele).Sau în opinia @misa , toţi audiofilii sint greşiti ?!.

__Din punct de vedere psihoacustic se pare ca marea majoritate consideră superior sunetul obţinut prin intermediul SE in raport cu PP...

__Ce observ însă ,este ca pînă acum nu sa expus nici "un avantaj măcar" al configuraţiei SE în raport cu configuraţia PP.

No fi existînd ?!.

Link spre comentariu

Ba exista: Pretul mic.Majoritatea constructorilor de SE, fac aceste constructii datorita pretului mic si simplitatii (cel mai simplu si mai ieftin amplif cu lampi) Asa se explica faptul ca persoane care nu au nici cunostinte elementare de electronica isi construiesc un amplif frumos SE cu lampi si automat devin "mari electronisti in domeniul HiFi" si fac comentarii care sunt crezute si acceptate datorita pozelor.Aici ar fi de comentat dificultatea si dimensiunea transformatoarelor de iesire pentru ca un SE sa sune cu adevarat bine.

Link spre comentariu

Ba exista: Pretul mic.

Majoritatea constructorilor de SE, fac aceste constructii datorita pretului mic si simplitatii (cel mai simplu si mai ieftin amplif cu lampi) Asa se explica faptul ca persoane care nu au nici cunostinte elementare de electronica isi construiesc un amplif frumos SE cu lampi si automat devin "mari electronisti in domeniul HiFi" si fac comentarii care sunt crezute si acceptate datorita pozelor.

Aici ar fi de comentat dificultatea si dimensiunea transformatoarelor de iesire pentru ca un SE sa sune cu adevarat bine.

__Opinia mea este dferita/.

Nu vad deloc un pret mic pentru SE mai ales daca vrem sa fie macar Hi-Fi ,mai mult-mi se pare mai complicat sa obtii "sunet bun" in SE ,consider chiar ca fiind necesara o experienta indelungata !(sau atentie maxima...),

__in cazul PP este mult mai usor/facil de ajuns la rezultate bune.

__complexitatea in PP poate fi rezumata la o lampa finala in plus si sursa capabila de curent ceva mai mare ,dar cu rezultate imediate in putere utila...

__puterea utila mult mai greu de obtinut in SE mai ales intr_un ecart onorabil de frecventa.

__in cazul PP alegerea PSF conteaza mai putin ,pe cind in cazul SE trebuie sa fie foarte precisa/exacta.

__riplul tensiuni de alimentare in cazul PP aproape nu conteaza ,la SE conteaza.

__etc,etc...

Link spre comentariu

...fac aceste constructii datorita pretului mic si simplitatii ...Aici ar fi de comentat dificultatea si dimensiunea transformatoarelor de iesire pentru ca un SE sa sune cu adevarat bine.

Se cam contrazic afirmaţiile mai sus în citat.Cîţi pot sa facă transformatoare "bune" de ieşire in cazul SE ?!(puţini cred),la PP mult mai uşor...
Link spre comentariu

Ba exista: Pretul mic.

Majoritatea constructorilor de SE, fac aceste constructii datorita pretului mic si simplitatii (cel mai simplu si mai ieftin amplif cu lampi) Asa se explica faptul ca persoane care nu au nici cunostinte elementare de electronica isi construiesc un amplif frumos SE cu lampi si automat devin "mari electronisti in domeniul HiFi" si fac comentarii care sunt crezute si acceptate datorita pozelor.

Aici ar fi de comentat dificultatea si dimensiunea transformatoarelor de iesire pentru ca un SE sa sune cu adevarat bine.

__Opinia mea este dferita/.

Nu vad deloc un pret mic pentru SE mai ales daca vrem sa fie macar Hi-Fi ,mai mult-mi se pare mai complicat sa obtii "sunet bun" in SE ,consider chiar ca fiind necesara o experienta indelungata !(sau atentie maxima...),

__in cazul PP este mult mai usor/facil de ajuns la rezultate bune.

__complexitatea in PP poate fi rezumata la o lampa finala in plus si sursa capabila de curent ceva mai mare ,dar cu rezultate imediate in putere utila...

__puterea utila mult mai greu de obtinut in SE mai ales intr_un ecart onorabil de frecventa.

__in cazul PP alegerea PSF conteaza mai putin ,pe cind in cazul SE trebuie sa fie foarte precisa/exacta.

__riplul tensiuni de alimentare in cazul PP aproape nu conteaza ,la SE conteaza.

Da ma DA! Dar cita lume stie asta? Cite constructii (procentual vorbind din cei ce isi fac publica parerea) de pe internet cunosc asta? Tu nu vezi ca majoritatea amplifurilor la care se face referire sunt niste nenorocite de SE cu EL84 si traf de citiva cm2 cu tole recuperate de provenienta necunoscuta, despre care nimeni nu stie cum sunt bobinate, nimeni nu le stie inductanta si inductanta de pierderi, iar referitor la amplif, nimeni nu a vazut vreo masuratoare sau o banda de trecere. Exista numai afirmatii de genul "suna mult mai bine ca un pp".

Suna mai bine ca CE PP? In ce clasa? Cu ce lampi? Cu ce transformator? Care e schema? Si multe alte intrebari...

E o mare cretineala...

Vreau sa vad un test de genul: Am 2 amplifuri unul SE si unul PP unul linga altul si le ascult comparativ. Amindoua cam din aceeasi clasa de calitate. Oricum, cred ca testul tot nu e concludent...Hai sa comparam metri cubi cu amperii. Care sunt mai buni?

Eu nu contest realitatile. Contest numai concluziile gresite sau nedocumentate. Contest comparatiile prost facute. Contest afirmatiile facute doar de dragul unui trend.

Link spre comentariu

...Da ma DA! Dar cita lume stie asta?...Eu nu contest realitatile. Contest numai concluziile gresite sau nedocumentate. Contest comparatiile prost facute. Contest afirmatiile facute doar de dragul unui trend.

Păi , deschidem subiecte... ,poate ne mai lămurim ,tu ce zici ?!.Uite cum apare dialogul , şi fiecare ia ce vrea/doreşte ...Văd ca unii au început să mai facă şi trafuri de ieşire SE "borţoase" prin zonă, înseamnă că ceva-ceva sa înţeles.Tu ce secţiune ai ?! la finalul SE(ia sa vedem).PS.Eu şi misa consider că sîntem prieteni (Ne permitem acest dialog "în mod direct",nu va luaţi de modul în care dialogăm.)
Link spre comentariu

Daca te referi la ultimul experiment, cel cu 6s33s, traful de iesire are sectiune de 30 cm2.Am incercat sa fac comparatie cu un pp cam de aceeasi putere. Am esuat. Nu pot sa-mi dau seama care "suna" mai bine sau care e mai "bun".Niciodata nu am sa mai incerc o astfel de comparatie...

Link spre comentariu

Daca te referi la ultimul experiment, cel cu 6s33s, traful de iesire are sectiune de 30 cm2.

Am incercat sa fac comparatie cu un pp cam de aceeasi putere. Am esuat. Nu pot sa-mi dau seama care "suna" mai bine sau care e mai "bun".

Niciodata nu am sa mai incerc o astfel de comparatie...

Ee...,a eşuat ,Nu vrei să "împărtăşeşti" adevărul ,ai o reţinere... :rade: ,tocmai la tine a eşuat comparaţia,ce să spun,(mă uimeşti,şi NU cred).

Comparaţia interzisă ?!, sau ce ?!

Nu pot oamenii/(participanţii dialog) să exprime păreri ?(pro SE,pro PP ?).

La ce am mai scris acolo in titlu/subiect Single Ended versus Push Pull ?!.

Link spre comentariu

Nu e interzisa nici o comparatie, dar am constatat ca peste o anumita calitate nu mai are sens. OK, suna putin diferit dar habar nu am care "suna" mai bine.Nu, nu am nici o retinere. Ca sunet real, muzica vreau sa zic, nu pot zice care e mai bun. Ca masuratori, SE-ul coboara ceva mai jos (pina la 10W cam pe la 15Hz) si ceva mai sus (62Khz) Problema e ca in zona de sub 30 Hz practic nu mai exista muzica. Doar citeva instrumente sau urme de instrumente pot fi auzite acolo. Eventual ceva muzica haus merge pe acolo...si generatorul cu care am probat...Poate am eu urechi de tabla. (poate si cei care au fost prezenti la experimentele de sunet)

Link spre comentariu

... Problema e ca in zona de sub 30 Hz practic nu mai exista muzica...

Cred ca aceasta afirmatie(din citat) poate fi socotita o consideratie personala ,la care eu sau poate si altii sa isi exprime dezacordul.Si chiar daca sar accepta "ca in zona de sub 30 Hz practic nu mai exista muzica" problema se pune cum pot fi redati acei 30Hz astfel incit semnalul la iesire sa sufere cit mai putine alterari,cred ca daca sint capabil sa redau cit de cit 5Hz sa zic sinus , la 30Hz stau foarte bine,la fel si in cazul frecventelor superioare daca pot reda corect 65.000Hz sinus la 20,000Hz sinus ce probleme sa mai am ?!.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări