Vizitator wykthorr Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Caut de ceva timp un senzor de miscare PIR cu iesire digitala la un pret acceptabil. Am gasit ceva senzori Philips da incep de undeva de la 40€ ceea ce e putin cam mult pentru proiectul in cauza. Am mai gasit urmatorul senzor: http://www.parallax.com/Store/Sensors/O ... roductName care pare a indeplini toate cerintele si are si un pret rezonabil. Aveti cumva idee unde as putea gasi acest modul sau unul similar in Romania? Deocamdata am nevoie de o singura bucata si sa o aduc de undeva din strainatate ar fi prea scump. Multumesc Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Ce intelegi tu prin iesire digitala?Ca ala din link zice ca iti da la iesire un zero sau unu functie de ce simte. Un pir normal are un contact(cu releu sau tranzistor) care se inchide cand simte miscare. Mai pui o rezistenta de pull up sau pull down si ai rezolvat treaba. Eu am gasit si pe la vreo 30 de lei senzori normali. Link spre comentariu
Vizitator wykthorr Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Deocamdata folosesc un senzor de miscare pentru lumina cu releu (modificat) dar acela are si temporizare si senzor de luminozitate. Ce vreau este un senzor simplu de miscare, restul procesarii fiind facuta de un microcontroller. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Du-te la un magazin care vinde sisteme de securitate si gasesti ce vrei. Se alimenteaza la tensiune mica si are iesire pe releu sau MOS, dar poti lua direct semnalul digital dinainte de elementul de comutare.Mai gasesti si la anumite firme care vand componente electronice, dar cam rar. Eu am cumparat mai de mult(sa fie vreo 2 ani) unul cu 30 de lei facut de DSC de la or firma care vindea componente de calculator si pt sisteme de alarma. Link spre comentariu
Vizitator wykthorr Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Multumesc pentru informatie. Am gasit ceva senzori de miscare pentru alarme si au preturi chiar decente. Ai idee cumva la ce tensiune se alimenteaza, ca nu prea au detalii tehnice. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Din ce stiu eu merg pentru o gama maricica de tensiune. Cel pe care il am eu are regulator 7808 in el, deci merge de pe la vreo 10V pana destul in sus... Link spre comentariu
ionu x Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 un PIR dinasta gasesti si intr-un airwick....unul este cam 30 de lei...ce ramane poti folosi la altceva uita-te aici cum arata: http://outroot.com/blog/2010/01/10/airw ... n-arduino/ Link spre comentariu
ionu x Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 si m-ar interesa si pe mn cv scheme cu senzor de miscare ...dak se poate va rog Link spre comentariu
Vizitator Ordis Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Cam toti Piri de ce vreme sint DIGITALI...care era intrebarea? Link spre comentariu
Vizitator sergio_1359 Postat Septembrie 17, 2010 Partajează Postat Septembrie 17, 2010 Uite aici ceea ce te intereseaza pe tine http://www.robofun.ro/senzori/senzor_pir Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum