Scootie Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 2000/1000 la 160 lei, e o suprafata cu mult prea mare pt mevoile mele si achizitia unei coli intregi e risipa de bani, bani ce ii pot investi in alte componente mult mai necesare proiectului meu (butoane, fire, sir de cleme, nimicuri de astea care si ele tot bani costa).Hmm, eu tabla decapata mi-am cumparat aceasi marime(58 lei), din pacate am dat-o in balta cu grosimea, am luat de 0.8 si cutia o sa-mi fie al naibii de grea dar cand am fost acolo cel de 0.6 mi se parea prea maleabila, bineinteles ca la suprafata asa mare dar la dimensiuni mai mici n-ar fi avut probleme, avantajul in schimb va fi capacitatea de racire.Cand cutia va fi gata am sa-l duc la galvanizat. Tabla de aluminiu poate suferi fel de fel de accidentari in timp cel pregatesti. Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 2000/1000 la 160 lei, e o suprafata cu mult prea mare pt mevoile mele si achizitia unei coli intregi e risipa de bani, bani ce ii pot investi in alte componente mult mai necesare proiectului meu (butoane, fire, sir de cleme, nimicuri de astea care si ele tot bani costa).Hmm, eu tabla decapata mi-am cumparat aceasi marime(58 lei), din pacate am dat-o in balta cu grosimea, am luat de 0.8 si cutia o sa-mi fie al naibii de grea dar cand am fost acolo cel de 0.6 mi se parea prea maleabila, bineinteles ca la suprafata asa mare dar la dimensiuni mai mici n-ar fi avut probleme, avantajul in schimb va fi capacitatea de racire.Cand cutia va fi gata am sa-l duc la galvanizat. Tabla de aluminiu poate suferi fel de fel de accidentari in timp cel pregatesti.Tabla de alumniu este foarte usor de prelucrat, odata ce ai cunostinte minime de lacatuserie si o mana sigura, garantat iese ceva frumos. Bineinteles, ai nevoie si de sculele adecvate pt a nu fii nevoit sa improvizezi... nu prea obisnuiesc sa folosesc cui pt marcarea gaurilor (punctare) cand am un dorn pt asa ceva... s.a.m.d. Poti detalia te rog ce fel de tabla ai cumparat si de unde? Poate gasesc si eu pe aici prin satul meu... Link spre comentariu
Scootie Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 Poti detalia te rog ce fel de tabla ai cumparat si de unde? Poate gasesc si eu pe aici prin satul meu... Intreaba simplu de tabla decapata la firmele de fierarie, constructii, imposibil sa nu gasesti daca locuiesti in oras. Cu chiu cu vai am gasit o firma in Satu Mare care a avut tabla, alta care sa-mi taie masura, alta care sa mi-l indoaie si al patrulea care sa mi-l galvanizeze; deocamdata am ajuns la pasul 3. N-a fost usor dar daca nu am gasit o cutie de amplificator n-am avut ce face.P.S. Am impresia ca o dam puternic in off-topic aici. Link spre comentariu
VIFCOR Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Tabla de alumniu este foarte usor de prelucrat, odata ce ai cunostinte minime de lacatuserie si o mana sigura, garantat iese ceva frumos. Bineinteles, ai nevoie si de sculele adecvate pt a nu fii nevoit sa improvizezi... nu prea obisnuiesc sa folosesc cui pt marcarea gaurilor (punctare) cand am un dorn pt asa ceva... s.a.m.d. Poti detalia te rog ce fel de tabla ai cumparat si de unde? Poate gasesc si eu pe aici prin satul meu... Adadu parca te retin de pe ForumCG (cu o "reputatie"), totusi te felicit pentru initiativa de a incropi o statie pentru BGA Vezi multe informtii utile si pe - forum.softpedia.com - in topicul - /topic/617351-statie-lipit-infrarosu/ As avea o curiozitate, cate procesoare GPU, o sa le pui in cap, pana o sa reusesti. Dau informatii, dar sunt foarte vehement contra TEPARILOR. Spor la treaba ! Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Am rezolvat cu tabla, cum nu am avut de ales, am cumparat o coala de 2m2 (daca e cineva interesat de tabla de aluminiu de 1mm, sa-mi dea un mp ) acum am o dilema... Nu gasesc controller ALTEC PC410, este un singur vanzator de ebay si ala expediaza cam odata cu venirea lui mos craciun pe la noi. Vinde oare cineva pe la noi asa ceva? Pe okazii e 535 lei, cam mult de la 85$ cat e la chinez. Sunt dispus sa-l cumpar cu 400 lei daca se indura cineva sa-mi vanda asa ceva. Nu-l vreau decat functional, nu ma intereseaza alte aspecte. Fieti-va mila de un biet moldovean care se chinuie sa-si faca propria statie IR... In maxim o saptamana sper sa termin de construit cutia, o sa postez poze cu progresul (cand va fii finalizata). @VIFCOR - ce treaba are reputatia mea de gura sparta de pe CG cu teparii? Poate interpretez eu gresit, dar nu-mi place aluzia. O sa stric atatea placi/procesoare cat este nevoie pana mi se deprinde mana sa am o rata de succes de peste 65%, ceea ce m-ar multumi. Nu intentionez sa transform pasiunea asta in afacere desi mi-ar place sa dau peste nas "consacratilor" de acolo. Bineinteles, daca se va ajunge vreodata sa repar placi pe bani, nu o voi face "oamenilor de afaceri" din minunata capitala. Sunt destui acolo care se pricep, rolul meu ar fi doar sa le stric preturile, ceea ce m-ar duce capul. Asta pt ca am eu ceva personal cu unii din ei. Parerea mea despre lesinaturile alea nu este secreta si nici discreta. Am dreptul la o opinie si in aceeasi masura sa o si fac publica. Pana una alta, multumesc frumos pt urare si incurajari, oamenii cumsecade devin din ce in ce mai rari. Referitor la placi... am destule. @Scootie Ala expediaza pe la inceputul lui septembrie!! Pot sa licitez pana mi se albeste barba, ca tot prin noiembrie ajunge coletul. Un mic profit inseamna un 35%, de bun simt dupa capul meu, dar cum in romulania toata lumea vrea sa faca averi fara sa miste nimic... nu ma surprinde faptul ca X sau Y are aproape dublu la vanzare. Bineinteles, scadem transportul, vama si alte cheltuieli aditionale si tot ramane cu un 50% profit... De ce sa vanda cu 20% profit 100 de bucati cand poate sa vanda 10 cu un profit de 50%. Tipic romanesc. Link spre comentariu
Scootie Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Nu gasesc controller ALTEC PC410Ori astepti 3 saptamani dupa coletul din China ori dai ceva mai mult si inghiti ca cineva din Romania face un mic profit pe acest aparat. Eu l-as fi cumparat din Romania dar cineva de pe un forum strain care lucra la o firma bga s-a oferit sa-mi factureze cateva componente printre care si controlerul de IR la pret de China. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Tabla de alumniu este foarte usor de prelucrat, odata ce ai cunostinte minime de lacatuserie si o mana sigura, garantat iese ceva frumos. Bineinteles, ai nevoie si de sculele adecvate pt a nu fii nevoit sa improvizezi... nu prea obisnuiesc sa folosesc cui pt marcarea gaurilor (punctare) cand am un dorn pt asa ceva... s.a.m.d. Poti detalia te rog ce fel de tabla ai cumparat si de unde? Poate gasesc si eu pe aici prin satul meu... Adadu parca te retin de pe ForumCG (cu o "reputatie"), totusi te felicit pentru initiativa de a incropi o statie pentru BGA Vezi multe informtii utile si pe - forum.softpedia.com - in topicul - /topic/617351-statie-lipit-infrarosu/ As avea o curiozitate, cate procesoare GPU, o sa le pui in cap, pana o sa reusesti. Dau informatii, dar sunt foarte vehement contra TEPARILOR. Spor la treaba ! Stimabile VIFCOR, daca taceai filozof ramaneai si eu te stiu de pe alt forum unde aveti o "REPUTATIE" :http://forum.computergames.ro/7-general ... -stie.html Daca mai vrei feedback negativ mai postez si alte linkuri.... Link spre comentariu
florius Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Domnilor acesta este un forum tehnic !!!Cred ca ar trebui sa incetati cu aceste discutii despre cite tepe a tras fiecare...Hai sa revenim la "oile noastre " si sa discutam despre rework ,reball si alte chestii din astea "nasoale".Ce ziceti? Link spre comentariu
VIFCOR Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Am rezolvat cu tabla, cum nu am avut de ales, am cumparat o coala de 2m2 (daca e cineva interesat de tabla de aluminiu de 1mm, sa-mi dea un mp ) acum am o dilema... Nu gasesc controller ALTEC PC410, este un singur vanzator de ebay si ala expediaza cam odata cu venirea lui mos craciun pe la noi. Vinde oare cineva pe la noi asa ceva? Pe okazii e 535 lei, cam mult de la 85$ cat e la chinez. Sunt dispus sa-l cumpar cu 400 lei daca se indura cineva sa-mi vanda asa ceva. Nu-l vreau decat functional, nu ma intereseaza alte aspecte. Fieti-va mila de un biet moldovean care se chinuie sa-si faca propria statie IR... In maxim o saptamana sper sa termin de construit cutia, o sa postez poze cu progresul (cand va fii finalizata). @VIFCOR - ce treaba are reputatia mea de gura sparta de pe CG cu teparii? Poate interpretez eu gresit, dar nu-mi place aluzia. O sa stric atatea placi/procesoare cat este nevoie pana mi se deprinde mana sa am o rata de succes de peste 65%, ceea ce m-ar multumi. Nu intentionez sa transform pasiunea asta in afacere desi mi-ar place sa dau peste nas "consacratilor" de acolo. Bineinteles, daca se va ajunge vreodata sa repar placi pe bani, nu o voi face "oamenilor de afaceri" din minunata capitala. Sunt destui acolo care se pricep, rolul meu ar fi doar sa le stric preturile, ceea ce m-ar duce capul. Asta pt ca am eu ceva personal cu unii din ei. Parerea mea despre lesinaturile alea nu este secreta si nici discreta. Am dreptul la o opinie si in aceeasi masura sa o si fac publica. Pana una alta, multumesc frumos pt urare si incurajari, oamenii cumsecade devin din ce in ce mai rari. Referitor la placi... am destule. 1. Privitor la ALTEC pot sa-ti dau ceva info, sau alternative2. "rolul meu ar fi doar sa le stric preturile, ceea ce m-ar duce capul. Asta pt ca am eu ceva personal cu unii din ei" impartasesc opinii similare si eu. Mod de contact gasesti in semnatura mea. OK? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Da, este un forum tehnic dar fiecare sa-si vada lungu nasului si sa se uite in ograda sa nu in a altuia !!! Link spre comentariu
VASTech Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 @florius Poti sa-mi spui cat e de groasa sticla aia de Schot Ceran?Merci! Link spre comentariu
florius Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 @florius Poti sa-mi spui cat e de groasa sticla aia de Schot Ceran?Merci!Nu stiu exact ,dar cred ca are 5 mm.Apropo sticla pentru seminee,cuptoare si altele are cu totul alte proprietati nu este buna pentru statii de reballing ! Link spre comentariu
VIFCOR Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Da, este un forum tehnic dar fiecare sa-si vada lungu nasului si sa se uite in ograda sa nu in a altuia !!! Ete teee... unde s-a gasit lulpul moralistRespectivul frustrat, citat de tine, solicita sa plateasca, fiind paralel, sa-l invat electronica de baza alta e poveste, mai multe nu aprofundez, punct. Bine ar fi, sa-si vada fiecare de ciorba si treaba lui, unde este in cunostinta de cauza. - @Adadu - n-am remarcat sa fi facut, decat aluzii, eu nu ti-am imputat nimic concret sau direct, in schimb imi reiterez disponibilitatea de sprijin in realizarea masinii de BGA. Cu stima, scuze de off-topic, erau necesare usoare precizari. Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Cam pana aici am ajuns eu cu proiectul meu. O sa termin de pus restul butoanelor si o sa pun pauza pana oi face rost de PC401. Sa vad cum reusesc sa gasesc, ori dau comanda pe ebay, ori poate gasesc pe meleagurile noastre. Trebuie sa-mi cumpar sonde mai de soi si sa vad cum fac cu suportul de la upperheater. @VIFCOR, acum iti scriu si tie un mp, poate ai cum sa ma ajuti cu ce-mi lipseste. Link spre comentariu
florius Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Felicitari @Adadu se pare ca esti foarte hotarit ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum