Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Fotografii cu top heater si montaj final aici :https://www.facebook.com/media/set/?set ... 022&type=3Urmeaza un update in saptaminile urmatoare :Termometru suplimentar incorporat si altele .

In pozele de pe fb vad un traf de laptop, la ce foloseste? Si inca un modul alb necunoscut mie... Care-i termometrul suplimentar? Unde-i afisajul? Din ce material ai facut cutia si unde ai reusit sa o curbezi la forma finala?In forma finala ai reusit sa-l conectezi la un pc pt a te folosi de un soft aditional la curba de temperatura?Apropo de mecanism culisant pt upper heater, ce ziceti de suportul asta?http://www.alprod.ro/scule/verto/acceso ... verto.htmlBineinteles trebuie adaptat nevoilor, dar imi pare solutia ideala pt proiectul meu.
Standul de masina de gaurit este ok , dar trebuie adaptat.Patura termica aia este ,merci de cautare !Alimentatorul este de 12V foloseste la ventilatoare :top heater si carcasa.Modulul alb este o pompa de vacuum pentru extragerea cipurilor.Termometrul suplimentar nu este inca atasat.Carcasa mi-a facut-o un prieten la o fabrica de aici din Brasov deci nu pot da detalii decit ca este din tabla zincata .Controllerul PC 410 vine echipat cu modul de conectare la PC pe portul serial si merge .
Link spre comentariu

Unde pot gasi si eu o pompa de vacuum ca a ta? Am o porcarie luata de pe okazii si e mai mult decat jalnica, as pune ceva mai de soi daca tot ma apuc sa fac o treaba buna.Este indicat sa pun ventilatoare de aerisire in modulul principal? Vorbesc de cel unde vor veni toate componentele, controlerele, releele si restul. Plita de preincalzire va veni separat ca in proiectul tau. Momentan am sa urmez sfatul vostru si am sa ma ocup doar de preincalzire urmand ca in cazul iun care totul este ok sa ii pun si un top heater. Dar asta dupa ceva vreme... mai am mult de citit si exersat.Pana una alta sa va mai cer cateva sfaturi: din cate retin, temperatura la preincalzire trebuie sa fie pana in 160 celsius? Sau temperatura placii incalzite trebuie sa fie de 160? De unde este recomandat sa iau temperatura la preincalzire? De dedesuptul placii (lipit pe placa sau la 2-3mm de ea) sau de la sticla? Ma gandeam sa iau niste lampi/lanterne de alea usb, au un tub flexibil destul de bun pt a improviza un fel de senzor pe care sa-l mut in ce pozitie vreau. Pe hartie arata toate bine pana acum, partea grea deabia de acum incepe. Care este raportul indicat de inclazire a placii raportat la timp? Adica in cat timp sa ajunga placa preincalzita la 160 grade?

Link spre comentariu

Unde pot gasi si eu o pompa de vacuum ca a ta? Am o porcarie luata de pe okazii si e mai mult decat jalnica, as pune ceva mai de soi daca tot ma apuc sa fac o treaba buna.Este indicat sa pun ventilatoare de aerisire in modulul principal? Vorbesc de cel unde vor veni toate componentele, controlerele, releele si restul. Plita de preincalzire va veni separat ca in proiectul tau. Momentan am sa urmez sfatul vostru si am sa ma ocup doar de preincalzire urmand ca in cazul iun care totul este ok sa ii pun si un top heater. Dar asta dupa ceva vreme... mai am mult de citit si exersat.Pana una alta sa va mai cer cateva sfaturi: din cate retin, temperatura la preincalzire trebuie sa fie pana in 160 celsius? Sau temperatura placii incalzite trebuie sa fie de 160? De unde este recomandat sa iau temperatura la preincalzire? De dedesuptul placii (lipit pe placa sau la 2-3mm de ea) sau de la sticla? Ma gandeam sa iau niste lampi/lanterne de alea usb, au un tub flexibil destul de bun pt a improviza un fel de senzor pe care sa-l mut in ce pozitie vreau. Pe hartie arata toate bine pana acum, partea grea deabia de acum incepe. Care este raportul indicat de inclazire a placii raportat la timp? Adica in cat timp sa ajunga placa preincalzita la 160 grade?

Nu cred ca are cineva timp sa stea , sa-ti dea toate explicatiile astea !!!Citeste toate paginile de aici si te vei lamuri.Pompa de vacuum este de pe ebay :http://www.ebay.com/itm/230750380188?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649Nimeni nu va sta sa-ti dea toate detaliile.Ai elementele de baza ,mai studiaza si tu singur vei reusi !!!
Link spre comentariu

Ma lamuresc eu si cu astea, nu e bai.Problema la patura termorezistenta este ca impun comanda minima de 150 lei. Daca mai are cineva de cumparat cateceva de pe situl lor sa ne adunam 2-3 si sa facem o singura comanda. Nu vad rostul sa iau 5 metrii liniari pt o jumatate de metru sau un metru cel mult. Am sa insist cu rugamintea initiala, daca are cineva asa (nozzle) cu latura de 45mm si nu ii mai este de folos il rog sa ma contacteze:download/file.php?id=48417

post-27648-139829678651_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc mult @florius, am sunat la ei si or sa caute, pe site aveau listata doar cea de 40mm. In ultima instanta, ma descurc si cu aia daca nu au de 45. Am mai luat de la un coleg forumist una de 35 si cam asta ar fi tot ce-mi trebuie sa ma pun pe testat.

Link spre comentariu

@floriusSalut!In primul rand, te felicit, ai facut o treaba buna cu statia IR.Poti sa-mi spui ce configuratie are PC410 folosit de tine?Ma refer la optiuni: PC410/D/L/R/232 sau cum? Merci.Eventual ai putea sa-mi dai si mie schema conexiunilor folosita de tine pe statie?Respect si spor la treaba!

Link spre comentariu

Merci de raspunsul rapid!Eu voiam sa-l iau din alta parte, de aceea imi trebuia configuratia folosita de tine.Oricun, ma gandesc ca imi trebuie obligatoriu o iesire Logica ptr SSR.Merci si de schema, eu eram curios de restul butoanelor de pe panel :)P.S. Sa am curajul sa te intreb de ceva valori la profilul care-l folosesti?Stima!

Link spre comentariu

Butoanele sunt startstopvacuumluminaventilator racire upperventilator racire preheatProfilele ti le faci singur in functie de materialele folosite .de conditiile de temperatura din atelierul tau etc.

Link spre comentariu

@florius, pot pune butoane cu revenire sa am start si stop separat, sau trebuiesc implementate si alte componente?

A testat cineva acest termometru ?

Cred ca este avantajos ,pentru ca poate fi montat direct in carcasa ...

http://www.ebay.com/itm/250564477048?ss ... 1439.l2649

Ai aflat ceva despre termometru? Se merita cumparat? Daca te decizi sa iei, vreau si eu 2 buc, poate dam o singura comanda. Si cateva sonde mai de soi. Te las pe tine sa alegi, esti cu mult mai experimentat decat mine.
Link spre comentariu

Am cumparat acest termometru si este super ok.Userul de pe ebay este foarte serios ,mi-a trimis initial o termocupla defecta ,i-am scris si mi-a trimis imediat alta buna .La start am pus push buton cu retinere ,la stop push buton fara retinere cumparate de la tehnoelectric.

Link spre comentariu

@florius, ma poti ajuta si pe mine sa cumpar un termometru de ala? Nu am inca pay pall si nu ma descurc deloc cu ebay-ul... Fac plata dinainte de a ii achita tu chinezului, imi spui cat costa si-ti depun in cont suma respectiva. Daca ma poti servi, as avea mai multe de cumparat de acolo, P410-le, senzori de temp mai acatarii samd.In alta ordine de idei, am postat o cerere pe alibaba pt cutie si sticla termorezistenta, in functie de ce oferte primesc, o sa le impartasesc cu voi. Daca pretul este acceptabil, poate mai sunt doritori care vor sa evite chinul de a face cu manutele lor o cutie si o pot cumpara gata facuta. Eu le-am zis ca am nevoie de cutii de la statii stricate sau facute dupa o schita proprie.In principiu ar arata cam asa:

post-27648-139829679349_thumb.jpg

Link spre comentariu

Apropos de sticla termorezistenta, am gasit ceva ce pare promitator, la un pret rezonabil. Am dat comanda de o bucata, daca o tine in timp, bine, daca nu... alta mai buna!

http://www.okazii.ro/instalatii-termice ... a122548227

In alta ordine de idei fac apel la colegii formumisti care au bucati de tabla din aluminiu pe acasa si nu le mai sunt de folos sa-mi dea un mp, as vrea sa cumpar cateva bucati sa imi dau doctoratul in cutii. Pana oi primi eu oferte viabile de la chinezi, m-as baga si la un proiect de cutie. Bucati de tabla striata sau nu, dimensiuni minime 400/350mm. La noi se gasesc coli de 2000/1000 la 160 lei, e o suprafata cu mult prea mare pt mevoile mele si achizitia unei coli intregi e risipa de bani, bani ce ii pot investi in alte componente mult mai necesare proiectului meu (butoane, fire, sir de cleme, nimicuri de astea care si ele tot bani costa).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări