florius Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Edit: Trebuie si radiator la ssrul ala sau merge improvizat ceva?Desigur ca este bun un radiator ,dar nu ceva complicat,o tabla de aluminiu mai groasa. Link spre comentariu
Scootie Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Pentru legaturi vezi pozele si notele explicative de pe forumul care ti l-am dat eu. Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Ceva de genul asta e deajuns pt o racire corespunzatoare?Un alt aspect de lamurit pt mine: e necesara o ventilatie pt preheater? Peretii carcasei trebuiesc cumva izolati termic? Eu spre expemplu acum folosesc o bucata de faianta ca sa nu ard biroul pe care lucrez, isi face treaba de minune, disipa foarte repede caldura preluata de la Gordak. Ce imi recomanzi? Link spre comentariu
florius Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Ceva de genul asta e deajuns pt o racire corespunzatoare?Un alt aspect de lamurit pt mine: e necesara o ventilatie pt preheater? Peretii carcasei trebuiesc cumva izolati termic? Eu spre expemplu acum folosesc o bucata de faianta ca sa nu ard biroul pe care lucrez, isi face treaba de minune, disipa foarte repede caldura preluata de la Gordak. Ce imi recomanzi?Este mai mult decit suficient ! Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 @Scotie multumesc, m-a servit @florius cu schema si explicatiile aferente. Cam cat costa o plita IR? As vrea sa-mi fac ceva mai primitiv intr-o cutie care sa incorporeze cele enumerate de voi, ssrul, controlerul si ce o mai trebui. Nu am nevoie de suprafata de preincalzire mare, va fi folosita numai la placi video care in cazuri exceptionale au o dimensiune de 28/12 cm. Sa folosesc becuri cu halogen sau plita IR? Ce e mai convenabil? Momentan am sa ma rezum la proiectul plitei de preincalzire, urmand ca in functie de rezultatele avute sa ma extind la top-heater IR. Pana in prezent ce am inteles: am nevoie de o cutie generoasa pt a imi incapea SSR-ul, controlerul de temperatura si plita propriu-zisa. Inaltimea cutiei este data de controlerul de temperatura si lungimea si latimea de catre plita de preincalzire. Schema cu legaturile intre toate astea o am multumita lui @florius si inca sunt in dubii in ceea ce priveste tipul de incalzire, IR, halogen sau rezistenta clasica cum mi s-a indicat? Ce ma sfatuiti? Am sa insist pe aspectul asta, cutia preincalzirii, trebuie ventilata sau izolata termic? Link spre comentariu
florius Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 @Scotie multumesc, m-a servit @florius cu schema si explicatiile aferente. Cam cat costa o plita IR? As vrea sa-mi fac ceva mai primitiv intr-o cutie care sa incorporeze cele enumerate de voi, ssrul, controlerul si ce o mai trebui. Nu am nevoie de suprafata de preincalzire mare, va fi folosita numai la placi video care in cazuri exceptionale au o dimensiune de 28/12 cm. Sa folosesc becuri cu halogen sau plita IR? Ce e mai convenabil? Momentan am sa ma rezum la proiectul plitei de preincalzire, urmand ca in functie de rezultatele avute sa ma extind la top-heater IR. Pana in prezent ce am inteles: am nevoie de o cutie generoasa pt a imi incapea SSR-ul, controlerul de temperatura si plita propriu-zisa. Inaltimea cutiei este data de controlerul de temperatura si lungimea si latimea de catre plita de preincalzire. Schema cu legaturile intre toate astea o am multumita lui @florius si inca sunt in dubii in ceea ce priveste tipul de incalzire, IR, halogen sau rezistenta clasica cum mi s-a indicat? Ce ma sfatuiti? Eu am folosit becuri halogen si sticla Schot Ceran dar lucrez cu statia la greu.Uneori fac si 5 reball-uri pe zi ! Cred ca la ce-ti trebuie tie iti ajunge si un gratar electric... totul este sa controlezi temperatura corect. Asta este statia mea ... Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Foarte frumos realizata statia ta. Poti detalia te rog ce materiale ai folosit la partea de preincalzire? Imi dai voie sa ma inspir din modelul tau si sa incerc sa il reproduc? Imi pare mai mult decat suficienta pt nevoile mele. Chiar daca intr-un final a mea va avea dimensiuni mai mici, designul este placut ochiului si practic in celasi timp. Plus ca ulterior o sa ii pot atasa acel upper heater... Vad ca ai 2 controllere de temperatura, unul este la preincalzire si unul pt partea de deasupra presupun, nu? Ce fel de becuri halogen imi recomanzi la dimensiunile ce am eu nevoie? Cate sunt indicat sa pun? Repet, preincalzirea mea va avea ca dimensiuni exterioare maxim 35/20 cm, mai mult de atat e risipa de materiale. Sper sa imi incapa toate componentele in cutie. La fel cum ai facut si tu ma gandeam sa pun separat plita de preincalzire intr-o tava improvizata si pusa separat peste unitatea de control a masinariei. Link spre comentariu
florius Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Fotografii cu top heater si montaj final aici : https://www.facebook.com/media/set/?set ... 022&type=3 Urmeaza un update in saptaminile urmatoare : Termometru suplimentar incorporat si altele . Link spre comentariu
florius Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Foarte frumos realizata statia ta. Poti detalia te rog ce materiale ai folosit la partea de preincalzire? Imi dai voie sa ma inspir din modelul tau si sa incerc sa il reproduc? Imi pare mai mult decat suficienta pt nevoile mele. Chiar daca intr-un final a mea va avea dimensiuni mai mici, designul este placut ochiului si practic in celasi timp. Plus ca ulterior o sa ii pot atasa acel upper heater... Vad ca ai 2 controllere de temperatura, unul este la preincalzire si unul pt partea de deasupra presupun, nu? Ce fel de becuri halogen imi recomanzi la dimensiunile ce am eu nevoie? Cate sunt indicat sa pun? Repet, preincalzirea mea va avea ca dimensiuni exterioare maxim 35/20 cm, mai mult de atat e risipa de materiale. Sper sa imi incapa toate componentele in cutie. La fel cum ai facut si tu ma gandeam sa pun separat plita de preincalzire intr-o tava improvizata si pusa separat peste unitatea de control a masinariei.Pune in serie 8 becuri halogen de 1500 W si ai rezolvat problema !Sigur ca poti sa te inspiri ,nici o problema.Ideea nu imi apartine ,am preluat-o de la Mihai Cozac ,prezent si el pe acest forum ,care cred ca a fost pionerul in domeniu ! Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Asa ceva crezi ca este bun? http://comenzielectrice.allshops.ro/pro ... 254MM.html Sincer ma asteptam sa fie mult mai scumpe, dar se pare ca m-am inselat. Ce fel de tabla ai folosit sub ansamblul de lampi? Pot folosi geamul interior de la usa cuptorului de la aragaz deasupra lor? Imi poti spune de unde sa iau niste panza de aia din fibra de sticla pt izolarea partii inferioare a preincalzitorului? Si dulii R7s unde as putea gasi? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Uite o schema postata de colegu pinky: Link spre comentariu
florius Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Asa ceva crezi ca este bun?http://comenzielectrice.allshops.ro/pro ... 254MM.htmlSincer ma asteptam sa fie mult mai scumpe, dar se pare ca m-am inselat. Ce fel de tabla ai folosit sub ansamblul de lampi? Pot folosi geamul interior de la usa cuptorului de la aragaz deasupra lor? Imi poti spune de unde sa iau niste panza de aia din fibra de sticla pt izolarea partii inferioare a preincalzitorului? Si dulii R7s unde as putea gasi?Da alea sunt becurile .Dulii :http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=550904Gasesti foarte greu de 254 mm lungime ,dar le tai si prinzi pe un suport.sticla nu poti folosi de la usa cuptorului nu are aceleasi proprietati.Eu am luat de aici ,dar te poti orienta si altfel http://www.ebay.de/itm/180875905999?ssP ... 121wt_1399Pinza am luat-o de la o firma din Craiova si nu mai am nici numele firmei nici link-ul.Daca gasesti o sursa as vrea si eu ! Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Uite o schema postata de colegu pinky:Nu prea se vede mai deloc schema atasata, gasisem intr-un post anterior (sper sa nu fi confundat forumul) o schema destul de detaliata pt constructia unei statii ir complete. Vezi atasamentul. @florius, panza de aia am gasit doar non-azbest si imi pare cam firava: http://www.sculesiechipamente.ro/Marsit ... -1802.html @cata82, merci am reusit. Pare cam la fel cu ce am atasat si eu, nu am stat sa le compar la milimetru si nici sa le traduc pe o schema proprie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 O atasez si in format pdf: ACHI IR6000.pdf Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Fotografii cu top heater si montaj final aici :https://www.facebook.com/media/set/?set ... 022&type=3Urmeaza un update in saptaminile urmatoare :Termometru suplimentar incorporat si altele . In pozele de pe fb vad un traf de laptop, la ce foloseste? Si inca un modul alb necunoscut mie... Care-i termometrul suplimentar? Unde-i afisajul? Din ce material ai facut cutia si unde ai reusit sa o curbezi la forma finala?In forma finala ai reusit sa-l conectezi la un pc pt a te folosi de un soft aditional la curba de temperatura?Apropo de mecanism culisant pt upper heater, ce ziceti de suportul asta?http://www.alprod.ro/scule/verto/acceso ... verto.htmlBineinteles trebuie adaptat nevoilor, dar imi pare solutia ideala pt proiectul meu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum