pinky Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 De unde sa stim ce nu faci bine daca nu spui cum procedezi?In paginile anterioare s-a detaliat procedura de curatare. Cu speranta ca vei reciti din urma, iti voi prezenta metoda mea.Aplici pasta de lipit ( sa nu folosesti sacaz ) pe suprafata care trebuie curatata. Cu letconul setat la 190 grade C, topesti fludor cu plumb, o picatura maaare. Plimbi picatura de fludor peste bilele ramase. In felul acesta se va amesteca fludorul cu plumb cu bilele ( presupuse a fi fara plumb ) de pe placa si va cobora temperatura de topire a acestora. Ideea e sa se lucreze cu temperatura cat mai mica posibil pentru a evita exfolierea traseelor. Pasta de lipit lubrifiaza suprafata si previne formarea oxizilor. Dupa ce ai amestecat bilele cu fludor cu plumb si ai inlaturat excesul, urmeaza curatarea pad-urilor. Asta se face plimband, pe suprafata ce trebuie curatata, tresa absorbanta pe care ai pus varful letconului. Apesi foarte usor letconul pe tresa, mai mult din greutatea letconului si ghidezi tresa in acelasi timp cu letconul. Nu ai voie sa te opresti din miscare. Daca te opresti din miscare, se supraincalzesc traseele. E esential sa folosesti tresa de calitate. Am incercat mai demult o tresa ieftina si am regretat achizitia. Eu folosesc Chem-Wik de 4 mm latime. E important sa folosesti letcon cu temperatura reglabila. E foarte important sa folosesti o pasta de lipit buna, nu trebuie sa fie flux scump dar nici vreo "vaselina de maimuta".Uita-te mai in urma, poate te inspira ideea sa modifici statia.Bafta. Link spre comentariu
Vizitator A1yn88 Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Mda....eu foloseam o temperatura mult mai mare. Folosesc o tresa de 2.5mm, e cea mai mare ce am gasito prin oras, pasta flux Amtech 223, cel putin asa scrie pe ea. Multumesc. Link spre comentariu
pinky Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 pasta flux Amtech 223.Depinde cat ai platit pe ea. Daca ai platit aprox 10USD / 10ml, sunt sanse mari sa fie originala. Eu folosesc Amtech-ul doar pentru lipirea bilelor. Pentru decositorire folosesc pasta de lipit ieftina ( dar nu de proasta calitate ) amestecata cu izopropilic, trasa in seringa cu ac pentru o aplicare si dozare comoda.Tresa absoarbe bine? Eu folosesc de 4mm deoarece absoarbe mai mult fludor. Pe la inceputuri foloseam si eu de 2,5mm dar se incarca foarte repede si trebuia sa tai din ea foarte des. Link spre comentariu
Vizitator A1yn88 Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Nu am dat numai 15 lei pe ea, tresa absoarbe chiar bine, prima data am folosit de 1mm, a fost un chin, dar apropo de lipit, cand il lipesti dupa ce ai pus bilele cum se procedeaza? Nu stiu daca sa mai vb despre asta asa ca scuze daca repet. Link spre comentariu
pinky Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Tu poti sa repeti, dar eu nu o sa repet. Citeste din urma. Sunt prea multe informatii ca sa fie rescrise.La 15 lei fluxul, sa nu te astepti sa faca treaba buna. Pentru lipituri uzuale este prea scump iar pentru rebilari e prea ieftin. Asa ca sa nu mai iei din ala. La rebilari nu merge cu materiale ieftine. Din cauza unui flux de 10 USD pe care il folosesti la 10-20 de rebilari poti sa distrugi un chipset si / sau o placa de baza care costa de 10 ori mai mult. Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 daca ti se pare ca ai dat mult 15 lei pe un tub de flux, ce parere ai ca eu am bagat pana acum in reball 25.000 de ron adtica 6000E ? + 2 ani de nervi; cand am inceput eu sa citesc erau vre-o 40 de pagini, citeste totul cap-coada de cate ori e nevoie pana pricepi Link spre comentariu
pinky Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Rectificare:Din cauza unui flux de 10-15 LEI poti sa distrugi un chipset si / sau o placa de baza care costa de 10 ori mai mult. Un flux de 10 USD il folosesti la 10-20 de rebilari, ceea ce nu inseamna costuri prea mari. Link spre comentariu
Scootie Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Ups, asta trebuia sa fie un pm. Link spre comentariu
Scootie Postat Septembrie 9, 2013 Partajează Postat Septembrie 9, 2013 Pot sa transform o termocupla J Type intr-un K type. La un termometru digital care l-am luat de pe ebay am primit 2xK Type si 2x J Type si nu prea am chef sa cumpar inca un K type. Daca n-are rost sper sa primesc o recomandare pentru o sonda buna. Link spre comentariu
florius Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Pot sa transform o termocupla J Type intr-un K type. La un termometru digital care l-am luat de pe ebay am primit 2xK Type si 2x J Type si nu prea am chef sa cumpar inca un K type. Daca n-are rost sper sa primesc o recomandare pentru o sonda buna.Din ce stiu eu nu ai cum sa faci asa ceva ,fiind vorba de aliaje diferite !Daca este cel recomandat de mine ,cele tip J sunt pentru lichide ... Link spre comentariu
shark020 Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 ma poate ajuta cineva cu un flash de bios pt un samsung r700, nu pot extrage bin-ul din executabil Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Buna seara, am citit acest topic cu mult interes si in primul rand multumesc celor ce intr-o maniera total dezinteresata au incercat sa ii ajute pe ceilalti mai putin experimentati sau priceputi eu facand parte din aceste categorii.Fiind si eu la randul meu un novice in domeniul rebilarii am nevoie de ajutorul dvs pt un sfat in privinta achizitionarii unei statii IR cat de cat bunicica pt a ma putea folosi de ea la placi video desktop. Am adunat de-a lungul timpului un numar impresionant de placi si mi-ar place sa le repar, nu in scopul comercializarii lor cat de dragul pasiunii. Imi place sa stau sa le buchisesc si sa vad ca la sfarsit am realizat ceva bun.Momentan am o statie cu aer cald Gordak 952 (fara afisaj) si o statie IR Infra Tornado (are si un senzor de temp, dar.. nu e bun de nimic), cateva pensete, tresa de 2.5 si 4mm, flux amtec 223 (chinezarie presupun), site, bile si alte cateva acareturi ce tin de domeniul asta. Nimic din toate astea nu ma poate ajuta sa fac o rebilare corespunzatoare, am incercat pe o placa video si am reusit sa ii umflu procesorul grafic, nimic mai mult.Dupa cum spuneam la inceputul mesajului, sunt inca la inceput, mi-ar place sa reusesc intr-o buna zi sa pot face un reball corespunzator care sa si tina. Sunt satul de carpaci care cer sume exorbitante pt o asa zisa rebilare ce intr-un final cel mai probabil este un reflow si tine ~ 2 saptamani.Dispun de un buget de ~ 1500 lei si as vrea sa-mi recomandati ceva cu care mi-as putea face treaba. Nu caut nimic profesional, high-end sau similare, ma multumesc cu orice ma poate ajuta sa-mi fac treaba. Am vazut ca multi dintre dvs aveti statii home-made, daca va decideti sa le vindeti pt a realiza un alt proiect, nu m-ar deranja sa achitionez una de genul asta atat timp cat este destul de puternica pt a putea face rebilare la placi video cu procesoare destul de mari (GF200/GTX2xx sau G80/8800G-GTS/X/Ultra). Singura rugaminte este sa aveti ceva ce imi poate fi de folos, nu experimente esuate. Prefer pe cineva din judetul Bacau sau imprejurimi pt a ma putea deplasa la domiciliul vanzatorului si a proba aparatura inainte de a o cumpara, dar ma pot deplasa si mai departe de atat.Pot fi contactat la adresa de mess tunning_xp.Va multumesc,Adadu Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Adadu eu de bugetul tau mi-am luat doar stancil-uri (site sau cum vrei sa le spui), cu totul am investit 20-25.000 ron si 2 ani de munca asuida, la experienta care o am acum poate ca as rezolva cu jumatate suma, cand vine vorba de reball nu exista solutii remiprofesionale sau profesionale.Daca stai sa o gandesti la rece nici macar o statie de 5000E nu poate fii considerata 100% profi, in Sibiu exista o scula de plantat bga-uri de 1.000.000 de euro, aia da se poate chema statie profesionala.Pe de alta parte am o gramada de prieteni care u fac nici macar reflow si traiesc foarte bine din reparat laptopuri. La mine ce intra in service undeva la poate 35% ajung pe plita, restul au alte defecte, asa ca parerea mea arunca suflanta aia si sau iti aduni incet scule calumea sau fa ce poti cu ce ai Link spre comentariu
Adadu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Eu caut ceva de la care sa plec, cu care sa pot sa ma deprind cu operatiunea de reball. Nu sunt de meserie electronist, sunt doar pasionat de asa ceva, am cunostinte minime de electronica. Sunt constient ca exista aparatura de mii de euro, mie nu-mi foloseste la nimic, nu intentionez sa fac o afacere din asa ceva, doar vreau sa-mi repar singur placile video cand mai sunt probleme. Pana in prezent m-am ales cu ~ 8 placi video cu diverse defecte in care am inverstit la achizitionare ~ 1000e. Pt ce sa le vand stricate cand ele se pot repara? Trebuie sa existe si o solutie de compromis, sunt persoane care fac operatiunea asta de reball cu scule .. sa zicem mai putin profesionale daca nu rudimentare si chiar daca se chinuie, obtin acelasi rezultat. Din ce am citit pana acum am observat sa sunt si solutii mai putin costisitoare, eu momentan nu vreau decat sa achizitionez un aparat pt reball din suma respectiva, restul vor veni si ele pe parcurs. Cum nu imi permit sa platesc 200-250 lei la un reball pt fiecare placa ce mi se strica, mai bine invat si meseria asta, imi va economisi destui bani pe viitor.O alta varianta ar fi ca cineva sa ma ajute sa-mi construiesc propria masinarie IR, nu pare atat de complicat de incorpit, mai greu este cu piesele, plitele, becurile/lampile ir samd.Daca e cineva care ma poate ajuta sa-mi construiesc asa ceva sau in cazul ideal ca cineva sa-mi vanda masinaria lui facuta acasa, va rog da-ti-mi un mesaj. Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 te contrazici singur pe de o parte zici ca nu vrei bani, iar pe de cealalta spui ca nu esti dispus sa platesti, parerea mea in lumea asta exista 2 categorii de oameni cei care vor bani si cei care nu recunosc.Cu ce te duci la beri, cu ce te imbraci, cu ce mananci, cu ce iti platesti facturile?Daca era solutie de compromis crede-ma ca o aplicam eu stai de vorba cu cel mai mare evreu, voi stricati si sculele oamenilor si piata.Ia-o usor si fa ce poti si de acolo investesti in aparatura calumea, nu exista pastile minune. Instaleaza un windows, schimbi un display, o tastatura, la fiecare astfel de operatiune castigi minimum 50 de lei si nu muncesti mai mult de o ora, mi se pare un job de lux, pentru un licean;Nu te invata nimeni sa fii lacom, dar din pacate inca nu am gasit o sursa de scule pentru reball gratis, Nu iti cere nimeni sa renunti, dar las-o mai moale pana te pui pe picioare si invata de la cei mai experimentati, daca te duci la un magazin de computere ti se cere pe un reball 400 de lei, chiar ai impresia ca preturile sunt ne justificate? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum