Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Un flux bun este acela care decapeaza bine si nu se arde. Restul caracteristicilor sunt avantaje sau dezavantaje in functie de cum e obisnuit fiecare.

Multumesc de raspuns. Voi cauta pe ebay.co.uk varianta 223 Made in USA. :)
Link spre comentariu

Un flux bun este acela care decapeaza bine si nu se arde. Restul caracteristicilor sunt avantaje sau dezavantaje in functie de cum e obisnuit fiecare.

Multumesc de raspuns. Voi cauta pe ebay.co.uk varianta 223 Made in USA. :)
alpha OM-338 ??? :jytuiyu
Link spre comentariu

Am si eu o problema cu o placa de baza de pos http://dl.fecpos.com/CustomerService/Dr ... N_V1.0.pdf

Are un procesor via luke 1Ghz destul de mare ca suprafata, dupa ce am dat capacul de aluminiu jos am gasit doua cipuri:

un chipset via cn400 si un procesor eden.

Problema e ca am un scurt in alimentarea procesorului care mai mult ca sigur ca s-a supraincalzit si a topit bilele,nu stiu pe care sa il dau jos si cum avand in vedere ca si prinderea procesorului(procesor si chipset) pe placa de baza e tot prin bga.

Link spre comentariu

Am si eu o problema cu o placa de baza de pos http://dl.fecpos.com/CustomerService/Dr ... N_V1.0.pdfAre un procesor via luke 1Ghz destul de mare ca suprafata, dupa ce am dat capacul de aluminiu jos am gasit doua cipuri:un chipset via cn400 si un procesor eden.Problema e ca am un scurt in alimentarea procesorului care mai mult ca sigur ca s-a supraincalzit si a topit bilele,nu stiu pe care sa il dau jos si cum avand in vedere ca si prinderea procesorului(procesor si chipset) pe placa de baza e tot prin bga.

Cred ca cel mai bine ar fi sa le dai jos pe amindoua si sa le rebilezi , asa ai avea mai multe sanse de reusitaEu zic ca nu bilele sunt problema ,dar prin rebilare sunt sanse sa la prelungesti viata...Ideal ar fi sa schimbi prima data procesorul...
Link spre comentariu

Problema e ca am un scurt in alimentarea procesorului care mai mult ca sigur ca s-a supraincalzit si a topit bilele

Inainte sa dai jos procesorul, ar trebui sa verifici cumva daca nu ai vreun condensator in scurt. Eu mi-am facut un alimentator in comutatie care imi furnizeaza 2,75V cu 10A, suficient cat sa vad din ce condensator iasa fum. Ar mai fi o varianta: ca sa se puna procesorul in scurt. Am intalnit aceasta problema la procesoare Sempron de pe Thin Client Futro S450-2.Probabilitatea ca bilele sa se topeasca este zero. Procesorul consuma undeva la 10W sau mai putin iar sursa procesorului este si ea dimensionata ca atare.
Link spre comentariu

@shark020 - mai citeste din urma deoarece mihaicozac si-a prezentat statia lui facuta cu halogene. Profilul si-l face fiecare in functie de foarte multi factori, nu se potriveste de la un utilizator la altul, chiar daca e vorba de aceeasi statie. In principiu, cresti temperatura cu 0,5-1C/s pana la 160-170C, cu pauze de 10-20-30 s la 100 si 150C. Eu pun pe pauza la 150C deoarece fluxul folosit de mine RMA223 se activeaza la 150C. AM citit fisa tehnica a acestui flux si producatorul zice sa se tina temperatura constanta la 150C ca sa aiba timp fluxul sa isi faca treaba. De la 150C in sus cresterea este mai rapida. Eu lucrez cu o crestere de 3-4C/S pana pe la 190C dupa care folosesc o crestere mai rapida. Asta cand dezlipesc chip-urile cu lead-free. La bilele cu plumb e alta poveste asemanatoare, detaliata cu ceva timp inainte in acest topic.

Situatia mai speciala la tine este faptul ca ai buttom-heater-ul cu halogene. Astea incalzesc mai repede. La astea trebuie sa folosesti un variator de putere care sa alimenteze progresiv caci daca le alimentezi direct la 220V, o sa-ti incalzeasca partea inferioara in prea scurt timp. Incalzirea trebuie sa se faca uniform pe ambele parti, sa nu fie diferente mari intre partea superioara si partea inferioara a placii deoarece se va deforma placa, iremediabil.

Experimentezi.

Link spre comentariu

am reusit sa fac profilu cu ajutoru colegului florius, legat de buttom-heater-ul nu am probleme placa se incalzeste usor tempreatura e uniforma peste tot si placa nu se deformeaza. Mai am cateva ajustari la statie si curand voi veni cu poze. Acum e in probe

Link spre comentariu

Imi poate spune cineva cum verific daca un chipset fie el si cel video este defect sau nu? Am cumparat(pt. piese) un HP DV9000 la care s-a facut cel mai crunt reflow care l-am vazut vreodata:

1. http://imageshack.us/photo/my-images/593/7k43.jpg/

2. http://imageshack.us/photo/my-images/819/6fmi.jpg/

Colegul meu electronist a verificat zona si mi-a spus ca in principiu componentele mici sunt okay. Chipset video mi-am luat deja pentru ca am vazut cateva umflaturi pe cel care sta momentan pe placa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări