Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

zambiee99: sa inteleg ca ar trebui o rescriere de bios, acu trebuie sa caut un programator pentru scris daca nu sa controlez sursele

Eu as incerca sa programez biosul prima data,am patit-o si eu cu biosul...
Link spre comentariu

@floriusBumpurile de la pastila de siliciu la cele doua chipseturi originale. La 771-A2 s-au eliminat multe buguri printre care schimbat si cleiul folosit la izolarea pastilei de siliciu si in plus mai au un strat de cupru in sandvich pentru o racire mai buna.D-aia am renuntat de mult la reballing. Insa am si destule DV9000 cu 770-730 care nu s-au mai intors dupa luni bune doar ca nu e o referinta pentru ca se poate sa fi fost vandute naiba stie pe unde.In DV9000 personal am schimbat 770 cu 771/2010 paduri de cupru si pasta gri e folosit zilnic 8-12 ore in acad si office si de un an nici nu gafaie macar coolerul. Suflat de praf odata la 3 luni.

Link spre comentariu

Vezi că ţi-ai dat pagina de myEbay, nu linkul cu programatorul.Eventual dă-ne şi username şi parola, să vedem ce ai mai cumpărat. :aplauze

Link spre comentariu

Atat vrajeala, aur, argint extract de fruct de siliciu, pilitura de meteorit din galaxii vecine etc.

".

Mii de scuze colegu porscheg daca te-am deranjat, cat despre "verigheta pisata pe procesor" chiar exista, cel putin asa zice producatorul: http://www.trafic.ro/?rid=elfastro

Inca odata imi cer scuze daca am deranjat.

Link spre comentariu

Are un trafic bun site ala. N-are legatura cu pilitura de ghiul sau vereghieta dar.....Printre altele recunosc ca iar nu stiu sa ma exprim corect romaneste. Am scris/spus CE AM GASIT in laptop-uri nicidecum ce exista pe lumea asta si bineinteles fara a fi adresat cuiva mesajul. Sunt convins ca exista si vreo alifie speciala din vreun metal anume inca netrecut in tabelul lui Mendelev si pe care nici nu trebuie s-o folosesti doar trebuie sa i-o arati laptopului si de frica ala ingheata. Mai invat sa ma exprim inca vreo 3-4 luni si mai scriu dupa aia. Pana atunci citesc pentru ca e mama invataturii.L.E. Deocamdata nu vad sa se inghesiue cineva sa-mi spuna ce legatura are reballing cu incalzirea chipsetului in functionare. As fi preferat un raspuns din asta decat exemple de alifii care sunt facute din bogatiile Incasilor.

Link spre comentariu

Porscheg nimeni nu-ti contesta cunostintele in reballing, rework sau in electronica in general.Nu vreau sa intru in polemica cu tine dar totusi daca vrei sa dai sfaturi si sa ajuti, am marea rugaminte sa lasi IRONIA deoparte.

Link spre comentariu

Din ce am vazut in descriere contine metal lichid sunt curios daca ar ajunge pe condensatorii de pe cipul video sau procesor ce efect ar avea

Link spre comentariu

Metal lichid in pasta termica ? :nas: Si cum se cheama acel metal? Unobtanium ( citindu-se: anobteinium )Zau asa? Chiar credeti toate toate balivernele pe care le elucubreaza cineva ca sa-si vanda castravetii? Cate metale cunoasteti sa fie lichide la temperatura camerei? Eu stiu numai de unul si ala e cam interzis in zona comerciala. Cand citesc reclame de acest fel, nici nu ma mai intereseaza produsul deoarece daca reclama pute, cum o fi produsul? Cum verifici daca acea pasta are cei 40W/mK ?LE: daca e facut din metale, inseamna ca conduce si curentul electric, ceea ce nu e prea de dorit.Da, stiu ca o sa-mi spuneti ca exista aliaje care sunt lichide la temperaturi de ordinul a 40C. Poate ca m-am grabit in prima remarca. Dar tot nu e OK. Rolul pastei este sa stea acolo. Daca incalzesti aliajul, acesta devine din ce in ce mai fluid si curge de acolo.Hmm. Si eu sunt tare curios ce-i poate mintea acelei paste. Dar nu dau atatia bani pe ea. Ce folosesc eu acum este foarte bun.

Link spre comentariu

Acum trebuie sa-mi pun cenusa in cap pentru afirmatile de mai sus. Asta e, m-am grabit. Am facut o greseala de incepator crezand ca daca nu cunosc ceva, nu exista :jytuiyu Dupa ce am mai gugalit, am vazut ca exista aliaje cu temperaturi de topire sub 0C, de exemplu Galistan.Imi pun cenusa in cap, ma dau cu miere si ma tavalesc in pene de gaina.

Link spre comentariu

2 aspecte sunt nelămurite la acea pastă/zeamă: dacă e metalică probabil e şi conductoare, la procesoarele desktop nu e foarte important că au heatspreader, însă cele de laptop au o grămadă de condensatoare pe lângă pastilă, dacă după presare ajunge pasta pe ele e scurt clar; şi altă problemă, cât de fluidă este, pt. că s-a mai scris mai sus, un strat de 0,1mm de pastă supergrozavă e mai prost decât o pastă de duzină aplicată între 2 suprafeţe superfinisate, care permit un strat intermediar de ordinul micronilor. Ideal e să aplici pasta, să laşi laptopul o oră în blană apoi să demontezi radiatorul din nou, dacă ai încă pastă cu grămada peste procesor e aiurea, dacă însă s-a împrăştiat pe lateral şi abia mai vezi ceva din ea peste pastilă ai soluţia optimă. Mai sunt cazuri când radiatorul stă oblic şi atunci pe o zonă ai mai multă pastă decât în rest, dacă nimereşti să fie răcită mai bine zona cu senzorul termic din procesor ţi se va raporta temperatură relativ normală în sistem, în timp ce partea cealaltă de cip se încinge ca naiba, şi nu înţelegi de ce ai parte de blocări de sistem că, de, temperatura e OK. Poate unii au remarcat că la unele cipuri când se scoate termopadul siliconic de pe ele unele bucăţi rămân lipite pe cip, acele zone au fost mai solicitate în funcţionare şi s-au supraîncălzit, căldura nu s-a distribuit uniform în masa cipului, şi atunci nu e de mirare că se duce naibii după o vreme.

Link spre comentariu

Asta cu Galistan e pasta miraculoasa pe care cand i-o arati laptop-ului ingheata ala de frica si functioneaza rece Antarctic.Imi statea pe limba sa scriu mai devreme de Galistan dar am avut un lipsus mental.Oameni buni toata discutia asta privind alifiile vandute de un chinez si fabricate intr-un garaj cu pereti din manuchiuri de orez, este chiar degeaba. Chipseturile sunt varza, interesul producatorului e zero iar frumusetile de laptop care ies pe poarta fabricii la 100-150$ sunt niste mizerii. Un laptop curatat corect de praf, schimbat pad-ul termic cu pad de cupru (stiu ca unii nu agreaza), si minim la un an schimbata/curatata pasta termica, va functiona ani buni bine mersi (asta nou fiind). Un laptop reparat dupa schimbarea chipset-ului cu un chipset de fabricatie noua la care s-au eliminat bug-urile va functiona la fel in conditiile de mai sus.Experienta: proprie1Acer 9300... L-am prins fara interventie pe chipseturi defect de alimentare functioneaza de 3 ani aproape nonstop si e cu GF7600 no problem pana acum la el in toate conditiile de exploatare mai putin jocuri.2HP DV9500 schimbat chipsetul din 770-A2 2007 in 771-A2 2010 funtioneaza 16 ore pe zi de 9 luni nici macar n-a sughitat vreodata. Tot felul de prostii rulate pe el mai putin jocuri. (toata lume injura seria DV6000-9000).3 Acer 9920G cu mult hulita placa video GF8400 pe MXM pe slot. Reballing la placa video are 6 luni de UP time restartat acum 3 luni pentru schimbare de sistem. Ruleaza orice pe el la nivel de desktop (teste incercari de programe, filme, muzica, radio etc). Urmeaza pentru linistea mea un upgrade la chipset video in loc de G84-600 2007 un G84-601 2010.Toate cu pasta din aia gri de 6 lei tubul INSA fara discutie pad de cupru la placa video si northbrige.Asa ca......dupa cum a spus Pinky greu ma convinge cineva ca exista ceva miraculos care costa mult mult mult si imi va tine laptopul in functiune o viata (daca nu traiesc mult). Alifia aia n-are niciun rol la racire efectiva doar umple golurile dintre imperfectiunile radiatorului si pastila chipsetului Radiatorul ala are o suprafata de zici ca a fost arat de insamantarea timpurie iar pastila de siliciu este totusi perfect lucioasa si dreapta.Pad-ul din tabla de cupru coboara simtitor temperatura insa din ratiuni economice (prelucrare mai riguroasa a heat-pipe) nu se foloseste si au ales guma aia care sa compenseze. De aia la procesoare este contactul DIRECT pe cupru de la heat pipe pentru ca mizeria de pad nu tine la nivel de procesor in transfer termic.Al doilea ar fi reducerea Vcore care duce jos temperatura chipsetului dar si ceva din performante.Asa ca.....lasati-o naibii de alifie ca nu prea conteaza ea pe acolo in gade celsius sa merite atata discutie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări