zambiee99 Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 citesc, caut si cel mai important strang banii deja de un an. Momentan tot imi fac calculul financiar, unde pot sa mai maresc calitatea si sa ma incadrez in bugetul alocat. Poate ca am scris ca ma optez pentru site direct heat, dar ii foarte posibil sa ma rasgandesc si sa cumpar pana la urma un suport mai mare adica cel de 80 sau 90 de mm, si din acele vad ca sunt mai multe modele (ca ex. cel albastru care se seteaza din 2 directii si modelul 2012 care pare fii ceva mai inteligent avand reglarea de pe o parte). Am gasit si un kit complet cu infrarosu, dar pe unele forumuri am citit ca nu face fata la laptopuri: http://www.ebay.co.uk/itm/T-862-KD850D- ... 3380e1e0ec Imi place si acest kit http://www.ebay.co.uk/itm/170-Reballing ... 35af7d3f2d Si mai sunt.... inca nu este nimic batut in cuie, deci este posibil sa ma uit si la alte modele, sau cumpar totul separat. Deocamdata va fii programul de noapte Link spre comentariu
pinky Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Of of of, cum imi pierd vremea si imi racesc gura degeaba. Daca citeai acest topic, vedeai ca T862++ este pentru telefoane mobile si cam atat. Din momentul acesta nu iti mai zic nimic. Tot ce ai intrebat pana acuma, s-a dezbatut foarte pe larg in acest topic. Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 la hp pavilion dv9764eg stie cineva unde trebuie sa umblu sa ii scad tensiunea la gpu?LE placa e cu G36-730-A2 si MCP67D-A3 Link spre comentariu
pinky Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 De ce ai vrea sa scazi tensiunea la GPU ?G36-730-A2 este de fapt G86-730-A2 Link spre comentariu
VIFCOR Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Si mai sunt.... inca nu este nimic batut in cuie, deci este posibil sa ma uit si la alte modele, sau cumpar totul separat. Deocamdata va fii programul de noapte Alege o solutie preheter cu 2w/cm2 si o suprafata de minim 500 cm2la topheter un IR 400w sau hotair pana la 600w (datorita pierderilor) Link spre comentariu
Vizitator thecandy Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 citesc, caut si cel mai important strang banii deja de un an. Momentan tot imi fac calculul financiar, unde pot sa mai maresc calitatea si sa ma incadrez in bugetul alocat. Poate ca am scris ca ma optez pentru site direct heat, dar ii foarte posibil sa ma rasgandesc si sa cumpar pana la urma un suport mai mare adica cel de 80 sau 90 de mm, si din acele vad ca sunt mai multe modele (ca ex. cel albastru care se seteaza din 2 directii si modelul 2012 care pare fii ceva mai inteligent avand reglarea de pe o parte).Am gasit si un kit complet cu infrarosu, dar pe unele forumuri am citit ca nu face fata la laptopuri:http://www.ebay.co.uk/itm/T-862-KD850D- ... 3380e1e0ecImi place si acest kithttp://www.ebay.co.uk/itm/170-Reballing ... 35af7d3f2dSi mai sunt.... inca nu este nimic batut in cuie, deci este posibil sa ma uit si la alte modele, sau cumpar totul separat. Deocamdata va fii programul de noapteNoi toti ne chinuim cu statii de 1000 de $ + celelalte si din 50 ies 25-35 . Ori iti iei o statie decenta cu banii aia , doar statia si mai strangi si le iei pe restul cate un pic.Si eu eram ca tine , si m-am racit repede cand am vazut ca t862 prajeste 1 mic(de carne), iiar ir 6000 mai multi mici , si tot cu ir6000 si toate sculele tot ai "surprize" PS ia-ti o statie ca oamenii!! Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 De ce ai vrea sa scazi tensiunea la GPU ?G36-730-A2 este de fapt G86-730-A2aste un laptop pe care mi-am facut ucenicia la un coletg de aici pe pe forum, pe care il salut si tin sa ii multumesc, mi sa intors dupa vre-o 2 luni i-am facut un reflow cu amtech559 asm uv original varianta in flacon de 10cc iar vineri ma trezesc iarasi cu omu la usa de data asta i-am facut un reball, dar n-as vrea sa semaiintoarca in urmatoarele 8-9 luni pe la mine Link spre comentariu
pinky Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Inteleg ca doresti sa-i mai scazi din temperatura. Scaderea tensiunii nu este o solutie. Prin incalzire, semiconductorii se "lungesc". Au nevoie de o tensiune mai mare decat normala pentru a functiona. Daca scazi tensiunea, sansele de a se balbai acel GPU cresc considerabil. Pe de alta parte, acel GPU doreste sa faca acelasi lucru dar cu o tensiune mai mica. Inseamna ca va "suge" mai mult curent, ceea ce iar nu este bine deoarece sunt suprasolicitate sursele de tensiune.Parerea mea: daca vrei sa racesti un chipset, trebuie sa-i imbunatatesti sistemul de racire, nu sa-i dai sa "manance" mai putin. Ca o sa-l apuce foamea si se va razvratii. Am un coleg care este fan overclock. Stie sa faca OC, foloseste radiatoare mai mari, mareste tensiuni, frecvente, timing-uri etc. L-am intrebat odata: dupa OC cu cat au crescut performantele? Cu 30-50%. Dupa 1 an de functionare cat a mai ramas din plusul acela? Nimic. Ba chiar au scazut performantele cu circa 10% fata de componenta noua. Asta inseamna "lungirea" semiconductorilor. Si daca vrei sa revii la tensiunile si timing-urile de fabrica, incepe si da rateuri. Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 sunt dispus sa scad frecventa de lucru chiar si cu 30%, pentru facebook nu e nevoie de o nava spatiala, ritmul asta in care imi vine un client de 3 ori in 4 luni nu ma duce nicaieri; materealele costa, curentul costa, rezistentele se uzeaza iar timpul nu se mai intoarce inapoi Link spre comentariu
pinky Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 De aceea eu nu mai fac reflow de mult timp. Am facut reflow vreo 4 luni dupa care am hotarat ca daca tot bag placa pe statie, fac rebilare la GPU si la memorii. Mai mult de lucru dar mai sigur. Nu mai incalzesc degeaba chipseturile. Ca sa faci un reflow de calitate ( dubioasa ) trebuie sa topesti complet toate bilele. Ca sa faci rebilare, e suficient sa se inmoaie putin bilele, ceea ce inseamna cel putin 10 C mai putin. Una e sa incalzesti chipsetul la 240 C 5s si alta este sa atingi 230 sau mai putin timp de 1-2 s pana vezi ca se misca de pe bile si poti sa-l scoti cu ventuza. Nimeni nu a zis ca te imbogatesti peste noapte din rebilari. Nici dupa 100 de rebilari reusite nu esti sigur ca vei avea succes total. Userul mihaicozac zice ca face de'astea de 10 ani, ai vazut si tu ce statie are, probabil cateva mii de rebilari si tot mai are rateuri. Link spre comentariu
zambiee99 Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Revin pentru sfaturi: Am inteles ca nici ahci ir600 nu este mare branza, dar ACHI IR-6500? daca compar cele 2 model sunt cam multe diferente. Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 6500 e net superioara fata de 6000, daca ai mana facuta cu putina atentie faci reball si cu tigaia pe aragaz, de curand am incercat pe un nvidia mai mic cu t862 careia i-am modificat preheatherul si am reusit.@pinky am facut reflow deoarece bilele erau cu plumb, am adus chip-ul pana la 220C, am socotit ca daca cel care a facut reballul are cateva sute de succese la activ, nu am sa vin eu ca incepator sa fac treaba mai buna ca el; sunt curios acum dupa inca o rebilare i-am decuplat firul alb de pe cooler si functioneaza la turatie maxima Link spre comentariu
zambiee99 Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Deci zici ca ar fii ok 6500-le? La 6000 am citit ca partea de preheater nu face fata pentru chipseturi mai mari, la 6500 preheaterul este ceramic, si a gasit un filmulet pe youtube cu faimosul g86 de nvidia, ce ii drept a dat jos chipul ca sa aiba de rezerva, si acuma caut filmulete.Si sa revin la site daca iau cele direct heat singurul dezavantaj este ca trebuie sa le tin in baia cu ultrasunete pentru dezlipire, ceea ce este oricum recomandat. Sau gresesc undeva? Cu fluxuri nu este recomandat sa cumpar de pe ebay, ci de la reseller autorizat ca sa fie original, iar la bile am gasit ceva bile mai scumpe cu certificat de la sgs (totusi e vorba de china tara tuturor posibilitatilor din punct de vedere a autenticitatii). Cer scuze ca umplu forumul cu intrebari discutate, dar sunt cam stresat ca tot timpul vad ceva mai bun. Link spre comentariu
pinky Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 @pinky am facut reflow deoarece bilele erau cu plumb, am adus chip-ul pana la 220C, am socotit ca daca cel care a facut reballul are cateva sute de succese la activ, nu am sa vin eu ca incepator sa fac treaba mai buna ca el; sunt curios acum dupa inca o rebilare i-am decuplat firul alb de pe cooler si functioneaza la turatie maximaInseamna ca a fost rebilat acel chipset. Daca are bile cu plumb nu mai are nevoie de reflow. Daca dupa o rebilare reapare defectul "bile dezlipite" exista cel putin 2 cauze de luat in seama. Cateva bile nu s-au lipit corespunzator pe pad-uri, subiect dezbatut in paginile anterioare. O alta cauza ar putea fi trecerile intre straturi. Daca la prima cauza ai ce face, la a doua nu ai ce face. In urma cu multe pagini am prezentat o asemenea situatie.De ce te-ai dus la 220 C pe bile cu Pb? Iti plac mai rumenite ? Sper ca o iei ca pe o gluma. Aici trebuia sa razi.Nu am zis ca ai avea pretentia ca incepator sa ai performante. Vroiam sa subliniez faptul ca pe langa multa experienta si scule mai mult sau mai putin profi, mai ai nevoie si de o zi buna. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Acel G86-730 are bump-urile duse, degeaba mai insişti cu rebilări şi rugăciuni, clar are nevoie de alt cip.Moddarea tensiunii de alimentare prelungeşte viaţa cipului, prin faptul că nu se mai încălzeşte aşa tare, dar nu e o soluţie întodeauna, pe mine m-a ajutat însă de multe ori. Fă o poză cu placa, zona convertorului de la VGA, sau spune-mi modelul plăcii, AT6, AT8, etc. fiecare model are alt tip de integrat la sursa de la VGA, normal ar trebui să fie SC471A, între cipul grafic şi sloturile de memorie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum