Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Daca se stinge l-as banui mai degraba pe 965 decat pe 770. Asta nu prea da defecte sa se stinga la instalare de os. De obicei o ia razna cu dungi puncte se ambalaeaza termic etc si se blocheaza. Ulterior se poate sa se si stinga dar de obicei nu da shut down brusc. Am mai intalnit in aproape aceasi configuratie la Toshiba dar fara 770 ci cu INTEL cu video incorporat in north la care intepenea la instalare sau se stingea fara blue screen dar de obicei era in south. Bushita o bila doua inegrite padurile dupa ce il scoteam.

Link spre comentariu

vorbeam aseara cu un tip pe mess el spunea ca 770 se incing rau de tot pana la 110C si atunci e foarte posibil sa fie de acoloL.E. o alta chestiune, am facut un dell latitude D620 cu video NVS 110M care mi se intoarce tot la o luna, aseara iarasi a picat, care sa fie motivul

Link spre comentariu

Are pad de cupru dell-ul? Vezi ca cere unul gros de minim 1.2mm.Daca 770 s-ar incinge la 110gr s-ar duce dracu in maxim cateva ore sau chiar imediat. Nu se incinge deloc mai mult decat altele. Cand incepe sa mearga mai cald inseamna ca a fost innebunit de reflow reballing sau de cooler infundat si e pe duca.

Link spre comentariu

la dell i-am pus cupru, are vre-o 5-6 reflow-uri si 2 reball; flux folosesc amtech 559asm uv original, dinacela de 10cc, am o gramada doar cu reflow care nu s-au intors, imi vine greu a crede ca e fluxul

Link spre comentariu

Poţi să arunci cipul ăla din Dell, s-au dus bump-urile...NVS110 se poate înlocui cu Go7300 sau 7400Cât priveşte G86-770, nu prea are cum să se încălzească la 110C, de obicei protecţiile termice din BIOS sar înainte de 100C, dar la nVidia şi 90C e mult, dacă nu e de revizie recentă. Ca să meargă mai mult se poate face Voltage Modding, dacă primeşte 1.05V în loc de 1,2V încă mai merge corect, fără artefacte, şi disipă cca. 20% mai puţin, la DV9000 nu se încinge apoi mai mult de 60-65C, de fapt toată seria G84-G86.

Link spre comentariu

După cât ai chinuit placa, e preferabil unul nou, seria revizuită.Go7300 e mai uşor de găsit pe diferite plăci decât NVS110.

Hop si eu ... :scarpin E acelasi firmware de bios in cazul lui Go7300, bun si pentru Go7400, sau trebuie un update ?
Link spre comentariu

7400 se poate pune în toate cazurile în loc de 7300, invers nu merge întotdeauna. Din păcate nu va fi mai rapidă placa, pt. că BIOS-ul scrie regiştrii din cip tot cu aceleaşi valori, astfel frecvenţa de tact nu se modifică, deşi cipul ar mai putea. Şi sistemul va afişa tot Go7300. Este totuşi o soluţie, dacă nu îl ai decât pe unul din ele la dispoziţie şi e nevoie de o reparaţie rapidă. Pe lângă asta la vânzători de multe ori 7400 e mai ieftin ca 7300, pt. că nu e cumpărat aşa des.

Link spre comentariu

mergand la o frecventa mai redusa, ma gandesc ca ar trebui sa lucreze si la o temperatura mai joasa;in alta ordine de idei lucrez la un coptor de uscare am auzit dfe variante cum ca ar fi bine sa stea 20 ore la 80C dar am auzit si de varianta 11 ore la 110C, nu mai stiu ce sa mai cred

Link spre comentariu

Nu e nicio diferenţă de temperatură în funcţionare, 7300 şi 7400 au aceeaşi structură, doar vitezele diferă. Adică la funcţionare normală 7400 disipă mai mult, dar în cazul ăsta se va comporta identic cu 7300. Poate că un Voltage Mod să îl răcească mai bine, dar trebuie testată stabilitatea. La Clevo/Gericom M67SU am coborât tensiunea la 1,02V şi mergeau fără probleme, având şi tensiunea de la NB scăzută de la 1,5 la 1,2V, este incredibil cât scade temperatura în funcţionare, aceste laptopuri cu radiator pasiv fiind cunoscute ca având probleme grave cu răcirea.Cuptorul de uscare trebuie să respecte recomandările nVidia, respectiv 110C pt. 24h, dacă a fost scos de mai mult de 48h din ambalajul vidat original, după scoaterea din cuptor trebuie lipit în max. 24h.Pt. păstrarea permanentă a cipurilor este suficientă şi o temp. permanentă de 80C.

Link spre comentariu

7400 se poate pune în toate cazurile în loc de 7300, invers nu merge întotdeauna. Din păcate nu va fi mai rapidă placa, pt. că BIOS-ul scrie regiştrii din cip tot cu aceleaşi valori, astfel frecvenţa de tact nu se modifică, deşi cipul ar mai putea. Şi sistemul va afişa tot Go7300. Este totuşi o soluţie, dacă nu îl ai decât pe unul din ele la dispoziţie şi e nevoie de o reparaţie rapidă. Pe lângă asta la vânzători de multe ori 7400 e mai ieftin ca 7300, pt. că nu e cumpărat aşa des.

:salute: Multumiri pentru precizarile esentiale
Link spre comentariu
Vizitator Matheo27

Recomandare Statie ReballingDupa cum spune titlul am nevoie de acel aparat impreuna cu tot ce este necesar. Aparatul este pentru firma. Am facut si o lista cu ce e necesar. Am sa pun toate detaliile despre ce vreau sa cumpar. 1.STATIE REWORK | REBALLING IR6000 FULL IR | CHX TUBE | CCD VISION SYSTEM | CONFIGURABILA | 2 ANI GARANTIECHX Tube +467,74 RON (+580,00 RON Include Taxe)Cu TVA: 3.365,00 RON2.Manusi antistaticeCu TVA: 5,00 RON3.VARF STATIE LIPIT PENTRU CURATARE PADURI SI CIPURI BGA | SOLDER IRON TIPSCu TVA: 32,00 RON 4.SUPORT DE REBALLING PENTRU SITE CU INCALZIRE DIRECTA 90x90MMCu TVA: 395,00 RON 5.SET SITE REBALLING CU INCALZIRE DIRECTA | 295 BUCATICu TVA: 690,00 RON6.TRESA ABSORBANTA | DESOLDERING WIRE 3.5MMCu TVA: 15,00 RON 5.FOLIE AUTOADEZIVA IZOLANTA TERMIC DIN ALUMINIU 30MM X 40M X 006MMCu TVA: 28,00 RON 6.FLUX AMTECH RMA 223 | TPF | UV USA 100GRCu TVA: 150,00 RON 7.SET MIC 3 X 25K BILE BGA REBALLING CU PLUMB | LEADED | CERTIFICATE SGS | DIMENSIUNILE UZUALECu TVA: 132,00 RON 4812 total

Link spre comentariu

2.Manusi antistatice

Cu TVA: 5,00 RON

Eu lucrez fara asaceva dar sunt imbracat doar in bumbac. Fara lana sau sintetic. 5 lei nu e mult. Daca te obisnuiesti sa lucrezi cu ele atunci e foarte bine.

"5.FOLIE AUTOADEZIVA IZOLANTA TERMIC DIN ALUMINIU 30MM X 40M X 006MM

Cu TVA: 28,00 RON "

Eu cumpar din magazinele mari de materiale de constructii. 30mm mi se pare cam ingust. Eu folosesc de 50mm latime.

6.FLUX AMTECH RMA 223 | TPF | UV USA 100GR

Cu TVA: 150,00 RON

Mi se pare o cantitate foarte mare. La inceput foloseam si eu mult flux dar am constatat ca la dezlipire e mult mai bine fara flux iar la lipire nu am nevoie de mult flux. Un tub de 10ml imi ajunge la vreo 50 chipseturi ( GPU + memorii ).

Mai ai nevoie de o spatula de inox ca sa intinzi uniform fluxul pe chipset si de o pompa de vacuum manuala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări