Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Vizitator thecandy

Conteaza timpul de expunere la acea temperatura. Chipseturile rezista cateva secunde la 245 C.

Vazi tu uneori , (dupa ce invati sa lucrezi cu statia :aplauze ) dam cipuri la 235 jos , in 2-3 sec si tot nu reusesti , iar ala a tinut placa 7 sec la 245. diferenta cred ca este de presizia de temperatura
Link spre comentariu

Diferenta nu e numai de precizie de temperatura ci si faptul ca e un alt fel de 245gr. Placa intra intr-un mediu de un anume fel si are 245 si de sus si de jos si din stanga si din dreapta adica un altfel de incalzire. In plus ei lipesc chipseturi noi si atat. Noi cu statiile noastre de prajit carnati si de facut mici pe bottom incalzim placa dam jos rasina rosie o mai incalzim un pic si venim cu top direct pe chipset peste pastila de siliciu in jur bate vantul de la geamul deschis sau de la un coleg care iese la fumat, temp la placa se duce dracu, la bottom la fel si tot asa. Adica cum a spus un coleg noi mai pe genuchi ei mai pe birou asa privind maniera de lucru si abordare a placii.

Link spre comentariu

O schema de la Compaq Presario 2700 se gaseste?La alimentare se aprinde led-ul prezenta tensiune iar la apasarea butonului de power se aprinde led-ul de ON , clipesc si alte doua led-uri, se invarte putin ventilatorul de langa chipsetul video si atat. Nu scoate semnal pe lcd sau pe monitor extern, nici sunet in difuzoare interne.

Link spre comentariu

dl_ursu eu tind sa cred ca ledurile alea spun ceva, ar fi bine sa spui care leduri si de cate ori clipescrevenind la discutia noastra primul reballing cu succes l-am facut pe un ati pe agp de 128, la dezlipirea si la lipire am adus pastila pana pe la 260C, iar dupa aceea am adus chipul la 220C de cel putin 20 de ori, asta am putut face atunci cu instrumentele pe care le aveam, aveam o singura sonda de temperatura pe care o tineam la baza chipului, nu aveam de unde sti ca suflanta mea de aer nu da uniform pe toata suprafata, acum uitandu-ma din urma sunt mirat cum de a rezistat chipul

Link spre comentariu

La Compaq Presario 2700 clipesc ledurile de CAPS NUM si cel Blocare Taste (de toate sunt 6 leduri Incarcator, PowerOn , Baterie, CAPS NUM si cel Blocare Taste). L-am desfacut si am gasit o piulita desprinsa de pe placa, piulita ce prindea radiatorul procesorului, este posibil ca sa fi suferit o supraincalzire.

Link spre comentariu

La Compaq Presario 2700 clipesc ledurile de CAPS NUM si cel Blocare Taste (de toate sunt 6 leduri Incarcator, PowerOn , Baterie, CAPS NUM si cel Blocare Taste). L-am desfacut si am gasit o piulita desprinsa de pe placa, piulita ce prindea radiatorul procesorului, este posibil ca sa fi suferit o supraincalzire.

Verificat scurturi pe alimentari initial, apoi vazut daca e cazul de inlocuiri, reball,etc....
Link spre comentariu

in goana mea nebuna de a invata sa fac reballing am sacrificat tot ce mi-a picat in cale printre care si un dell optiplex gx270 caruia i-am distrus chipul video si acum as vrea sa il re aduc la viata. Cel original era un RG82865G credeti ca pot sa il inlocuiesc cu RG82865PE?

Link spre comentariu

Aouye 2900 sau 2901. O gasesti la chinezi dupa 18feb si e cam 85-100$ fara transport. Transportul este cam 40-60$ depinde de chinez iar varful este cam 12-19$. Eu am comandat-o deja astept sa fie expediata dupa 18 feb cand termina ei sarbatorile. Exista pentru ea toata gama de varfuri inclusiv cele plate pentru debaling care sunt de mai multe marimi. Varfurile sunt un pic speciale deoarece se pot schimba in timpul functionarii si au rezistenta in ele nu in suportul letconului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări