Vizitator horse Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Salutare !Am o problema cu cipurile AMD si exemplific cipul AMD IGP 216-0764026 dintrun Fujitsu siemens 3515.Sunt mai sensibile cipurile AMD decat NVIDIA si ATI, cedeaza mai usor termic? Cine are mai mare experienta cu aceste cipuri si poate sa dea cateva sfaturi ?Multumesc ! Link spre comentariu
porscheg Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Eu am o problema cu seria AC de la INTEL. Am facut varza 10 pana acum. NOI. Am mai lut inca 20 si 3 placi pentru ele sa ajung la performanta ca sa lipesc 3 si sa functioneze 2. Seria LE de la INTEL imi ies. Si cu tot ce e din fabrica pe Pb vechituri ATI NVIDIA si noi si refolosite care mi-au murit TOATE. N-au vreo deosebire ati amd sau nvidia. Intel cica e mai rezistent (my ass). Depinde cu ce statie lucrezi si/sau maniera de lucru, de chipset, de zodia in care esti nascut, de cum se incruciseaza astrele in ziua respectiva,cum tii degetele incrucisate cand apesi pe start la statie etc etc. ATI/AMD alea mai mici cica sunt mai sensibile dar asta nu inseamna ca intr-o zi nu plesnesti 2-3 Nvidia. Link spre comentariu
Vizitator horse Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Chiar de cele mici de la AMD este vorba si marea problema e ca nu am cum sa le verific daca sunt bune sau nu pentru a nu le mai lipi degeaba pe placa. Link spre comentariu
porscheg Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Risti si vezi dupa aia Am lipit la chipseturi moarte de m-am saturat ca de lamai stoarse. Acum ca sa-mi treaca de acreala folosesc noi. Rar mai pun bile la cate un Nvidia scump si asta daca stiu ca vinde lap altfel daca propietarul il pastreaza pun si acolo noi.Asta vorbind de north ca la south mai merge cu bile.Chinezu cand vinde refacute cu bile puse se jura pe ultimul bob de orez dintre betisoare ca e "tested OK". Cu ce le-o testa stie sufletul lui de mancator de soia ca eu n-am reusit sa descopar pana acum si mi-am pierdut cateva luni bune frunzarindu-l pe gogu dupa tester BGA. Probabil ca este si imposibil sa existe avand in vedere multitudinea de chipseturi. As fi cumparat chiar si numa de distractie un tester din ala. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Tested OK inseamna pt. chinez ca le-a dat jos de pe o placa functionala si le-a rebilat, nu ca le testeaza pe socluri speciale.Majoritatea "recuperatorilor" profesionisti folosesc masini de rebilare semiautomate sau automate, la care riscul de defectare e redus, sigur asta nu inseamna ca nu se pot defecta unele in timpul procesului, dar procentul e foarte mic.Cipurile AMD sunt intr-adevar mai sensibile, banuiesc ca folosesc staniu pur ca material pt. bump-uri, altfel nu se explica de ce uneori la incalzire se scurge afara din pastila, cele de la nVidia si Intel nu prezinta acest fenomen. De aceea daca vezi ca ai pe marginea pastilei linga underfill o bila despre care nu stii cum a aparut, sa stii ca e de dedesubt si poti arunca cipul.Ca idee, se poate masura cu ohmmetrul pe condensatoarele de pe el, daca ai scurt chiar si pe unul singur, cipul e defect. Cind spun scurt asta inseamna 0-1 ohmi, daca indica peste 6-7 ohmi nu e scurt. Chiar daca nu s-a scurs staniu afara, poate face scurtcircuit intre bilele interne si asta inseamna ca e gata. De aceea profilul la AMD trebuie sa fie tunat, respectiv te duci cu bottomul la 200C sau chiar ceva peste, daca cipul e nou, respectiv 170C pt. rebilate, iar la top ii dai numai cit sa ajunga cipul cu binisorul la temperatura de reflow, la maximum 0,5C/s. Ca flux recomand doar NC559 sau IF8300, au rezultatele cele mai bune la cipurile mici. Link spre comentariu
florius Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Mie imi merg AMD-urile pe Honton cu flux 559 si le tin un pic mai mult la temperatura inalta .Am un procent de reusita de aproximativ 80%.Desigur profilul de temperatura la aer cald este cu totul altfel fata de dark infrared de la Achi. Link spre comentariu
porscheg Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am o placa Fujitsu PI3525 cu AC82GM45 si KB IT8512 si o alta placa identica dar de ADVENT. Daca iau jos memoria cu bios de placa de Fujitsu si o pun pe placa de Advent va deveni placa de Advent Fujitsu cu ID si tot ceea ce contine memoria de Fujitsu?Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Nu cred ca memoria BIOS contine ID-ul placii. Asta ar insemna ca daca rescrii BIOS-ul cu un scriitor, pierzi ID-ul, ceea ce nu se intampla. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Daca placile sunt identice hardware se poate sa mearga, BIOSul are o zona in care se poate incarca logo-ul vinzatorului, restul continutului e identic, pina la seriile de fabricatie.Programul de update de BIOS de la fabricant nu scrie toata memoria din nou, ci doar acele module sau blocuri care sunt diferite de versiunea anterioara, iar locatiile cu seriile si alte lucruri unice le va ocoli intotdeauna, altfel ar fi foarte simplu de ex. cu parolele, faci update de BIOS si ai terminat.Si da, daca rescrii flashul cu un programator extern, placa va avea alte ID-uri sau niciunele, de aceea se deactiveaza citeodata Windowsul dupa un reflash. Link spre comentariu
porscheg Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Placile sunt absolut identice doar ca una e sub Fujitsu iar cealalta sub Advent. Ceva de genul Acer si Emachine. Imi era sa nu busesc biosul pentru ca programatorul e stricat iar cel nou comandat e undeva la mama naibii pe drum. Altfel as fi facut un dump dupa ambele si in caz de ceva as fi avut cu ce sa le rescriu. Link spre comentariu
paul14 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Salut,Am o placa Gtx 465 cu artefacte care se prezinta sub forma de puncte de marimea unui pixel pe tot ecranul. Punctele apar doar in browser si jocuri. De exemplu, ma uit la ceva pe fastupload in fereastra mica (si e plina de puncte), iar in momentul cand maximizez dispar toate.Rog pe cei care se pricep si ofera garantie, sa-mi ziceti un pret estimativ pentru reparatie. Link spre comentariu
cioarga Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 astazi am facut primul reball reusit la o placa video mai slabuta n vidia, asa de proba, cu masina achi ir proam avut probleme cu sita direct heat universala (din pacate deocamdata numai site universale am), am folosit flux alpha om-338, si am avut surpriza ca sita sa se deformeze la caldurastiu solutia ar fi site de calitate dar din experienta dumneavoastra ce se poate face sa nu se mai deformeze si sa pot sa l e folosesc totusi macar pana o sa iau altele dedicatela lipire si deslipire nu am avut problemesi apropo o sursa de site bune daca stiti (stiu ca s a mai vorbit dar poate aveti alte surse mai noi)multumesc Link spre comentariu
Vizitator thecandy Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 incinge placa din fabrica cu intel pe ea , la cuptor la 245 grade si e ok curios ca pica pe statie la 235 Urmariti Video , e interesant cum cipul rezista la atatea reflow si totusi e functional , iar un singur reball pica Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Conteaza timpul de expunere la acea temperatura. Chipseturile rezista cateva secunde la 245 C. Link spre comentariu
George(sb) Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 ma uitam la ce lucreaza oamenii in comparatie cu ce facem noi pe genunchi, suntem departe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum