Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Nici mama reflow-ului din lume nu lipea la loc bilele alea doua.

Eu am avut neplacuta surpriza sa constat ca dupa rebilare tot am avut paduri pe care nu s-au lipit bine bilele. Adica am dat jos chipsetul si am gasit din nou paduri innegrite cum zici tu, cu toate ca am curatat foarte bine inainte de rebilare. Asa ca am luat pasta de lipit tevi de cupru, din aia care are decapant in ea si am dat pe chipset, pe pad-uri, apoi cu letcon cu o picatura mare de fludor m-am plimbat pe toate pad-urile. Apoi curatare si decositorire adica pregatire de rebilare. De test am dat jos cateva chipseturi ca sa vad rezultat. Superb. Lipitura ca pe vremuri.
Link spre comentariu

Uite o idee. D-aia n-am incercat. In rest tot felul de alifii actuale plus niste alifii preparate acasa ca pe vremuri cu sacaz aspirina le-am incercat. De curatat inainte de bile am ajuns si la vechiul TIX. De obicei cele incapatanate merg bine cu CIF se albesc padurile si prinde bine bila. Nu prea mi s-au intors dupa reparatie ca sa vad daca a cedat pana la urma chip-ul sau lipitura pe Pb. Cert este ca, intr-o mai mica parte adevarat pica si alea pe Pb cu mare succes.

Link spre comentariu

Colegii spun ca asta de pe Ebay de ACHI 6000 da eroare mare. Oricum am luat si una din asta. La IR SC e tipul bobita. Parca si Jovy la fel. Astept sa vina toate componentele si ma pun pe stricat placi si chipseturi. Oricum vreau sa inteleg de ce nenorocitul ala de INTEL moare. Cel putin la mine. Inteleg la chip noi ca sunt neatent si nu-l aliniez sau ca fiind mare se curbeaza placa si nu se lipeste corect. Insa am incercat relipire la placi mici gen Toshiba sau ACER si din ce mai mergeau mureau de tot. Pana acum puneam bile la aer cald si acolo nu puteam controla temp chipului. Acum am inventat un suport dintr-o tabla cu sonda si pun bile la statie iar chipsetul il incalzesc la maxim 180 (dupa sonda). Oricum imi rezerev cateva zile bune pentru studiu si daca descopar America pun poze si povestesc ce si cum am facut.

Pt. pinky

http://www.drivestar.biz/bga-tool-achi- ... 9_143.html

De la asta am luat ACHI si iau si acum materiale. Eu i-am trimis la risc 1400$ cand am luat statia asta dupa 5 mailuri. Are si chipseturi noi dar de data proasta 2007 etc am luat odata de la el si au mers bine. Serios si trimite factura pe mail poti negocia factura cu el ce ai negociat cu el la factura aia vine si pe hartie in pachet. Tot de la el am luat si plita TOP si PID de rezerva.

Link spre comentariu

Da dif de 15$ aproape inca o plita. Desi ca acolo la 20 cred ca sigur o carmesc cu inca 7-8 cand ajungi sa cumperi. Au invatat mai demult ca noi sa "agate" clientul. Poate alti colegi sa ia de acolo deci nu stiu nimic si nu pot emite decat pareri.In fine eu l-am recomandat ca serios nu baga shipping mare si e ok. Eu ce iau folie AL, flux, bile sau ce imi trebuie de la el iau. Acum nah fiecare isi face calculele.

Link spre comentariu

Orice termocuplu are un capat cald si unul rece, tensiunea generata e functie de diferenta dintre ele. La ACHI si alte chinezarii am vazut ca au pus conectorul de intrare senzor K pe spatele cutiei, de acolo vin fire la regulator.Insa compensarea ambianta o face regulatorul doar intern, el nu are de unde sa stie ce temperatura are conectorul de pe spate, care mai e si incalzit de bottom. Urmarea e ca temperatura afisata e tot mai mica fata de valoarea reala. Pina nu legi senzorul, respectiv firele lui de cromel-alumel DIRECT la bornele de intrare ale regulatorului va exista intotdeauna o eroare de afisare. Alternativa e sa scoti senzorul de temperatura locala din regulator si sa il muti in contact direct cu mufa de intrare senzor de pe spate, asta presupunind ca regulatorul chinezesc are asa ceva.Eu am 2 senzori din aia coaxiali de 1mm, si comparati cu cel etalon de la ERSA de 0,5mm nu au abatere mai mare de 2C la temperatura de reflow, cu conditia ca sa virful sa fie indoit in asa fel ca doar 2-3 mm din lungime sa aiba contact cu placa, la coltul cipului.In legatura cu NB Intel, treaba e clara, a se folosi cit mai putin flux posibil, si acela de tip gel, altfel solventul fierbe si iti misca cipul. Pt. siguranta mai mare se poate plasa un obiect de 10-15 grame pe pastila, de ex. o bobina de convertor, dar nu mai grea de atit, ca se preseaza apoi prea mult bilele.

Link spre comentariu

In special pentru utilizatorii de Achi am un sfat care la mine a functionat perfect pe vremea cind aveam aceasta statie .

Luati-va 2 termometre si masurati temperatura pe 2 laturi ale cipului.

Veti vedea ca aveti diferente mari de temperatura pentru ca acel cap mobil nu incalzeste deloc uniform.

Daca il miscati incet veti vedea cum se egalizeaza temperaturile !

La mine a mers perfect acest truc.

Exista si termometre duble,eu am unul din asta si sunt foarte multumit,avantajul este ca sunt ambele temperaturi pe acelasi display si sunt usor de urmarit.

http://www.ebay.com/itm/Digital-K-J-Typ ... 6527251%26

Link spre comentariu

Luat acum termometru. Mi-a tot facut cu ochiul mai demult dar nu stiam daca merita. Sa ii vad forma cand vine si ii fac un suport si il leg direct de statie de o sa arate ET cand piloteaza nave spatiale.

Link spre comentariu

Salut,Sunt incepator in aceasta tehnica de lipire si as vrea sa cumpar 2 site BGA cu incalzire directa dedicate si bile de 0,5mm si 0,6mm fara plumb. Are cineva de vanzare ?

Care este motivul pentru care ti-ai dori sa lucrezi cu bile fara plumb ???Ai citit topicul ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări