Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Vizitator thecandy

Din contra nu sunt suparat.Si ai dreptate , pana la pag 9 deja am mai aflat cate ceva.De aceea am zis ca revin dupa ce citesc , pe bune nu am luat in ras.acum incerc un profil sa vad cum e .Merci!dupa 40 min (sa nu mai deschid un reply)rampa creata de mine r l d1.00 30 110 1.00 80 50 1.00 150 50 0.50 200 35 0.60 220 35 -0.01 0 0

Link spre comentariu

Sa tii placa la 30gr 110 sec e un pic pierdere de timp pentru ca in casa ai deja 20-24gr mai degraba tine-o la 80 ceva mai mult si du-te cu 150gr ala la 160-170gr. Smecheria este sa faci trecerea la temp de fierbere a apei ca sa nu se umfle. Adica de la 80 la peste 110gr. Sau imaprte plaja altfel. 80gr/50sec 120gr/100sec 160gr/50sec si 200-220 cat ai setat si ai un profil de 4 min care iti permite sa te joci cu timpul la temp maxima de dezlipire, probeaza pe chipseturi mari pe placa de baza de desktop daca le dezlipeste la 220, daca nu du-te mai sus pana la 230-235. mareste timpul din 10 in 10 sec la 230 pana se pune chipsetul pe "smantana". Lasa-l dracu de soft lucreaza din programator pana te obisnuiesti cu ea. Dupa fiecare incercare chiar daca chipsetul sau placa de incercare e varza raceste perfect totul si ia-o de la capat. Nu face probe la modul "ah nu s-a dezlipit modific si ii dau start" pentru ca placa trebuie sa fie complet rece si in conditii de placa proaspata pusa pe statie. Placa probata e calda inca mult timp plitele sunt calde top heater e cald si nu vei mai intelege nimic din probe. Dupa fiecare proba las-o juma de ora la racit cu ventilatoarele mergand.

Link spre comentariu
Vizitator thecandy

am modificat acumCu profilul meu , merge perfect . Sta pe gelatina bine bine.Am modificat iar profilul sa vad cum e .merci de corectari , nu mam gandit la temperatura de 30Programele le fac din statie . Am invatat cum . :101 Deja am trecut banca . nu e greu , dar am avut un mare sprijin in spate |!!

Link spre comentariu

Sfat. Cand se apropie de temperatura de topire 220-230 cu un bat de bambus lung ca sa nu te arda la maini incerci si ciocanesti usor chipul intr-un colt sa-l simti ca s-a dezlipit. Il mai lasi 10-15 sec sucesti sau ridici topheater si-l iei jos imediat chiar daca profilul nu s-a incheiat. Asa nu il vei incalzi excesiv si ai sanse mlut mai mari sa mearga reballing la el. Cu cat il tii mai mult la caldura cu atat se duce dracu mai repede sau se intoarce in garantie mai repede.

Link spre comentariu
Vizitator thecandy

Unde as putea sa gasesc de cumparat in Romania diverse1-paduri transfer placa video (nu cupru -cum sunt din fabrica)2-sonde temperatura fixa gen ir 360 pro pentru scotle ir6000 (a mea este fara sustinerea metalica)3 pasta rosie pentru fixare dupa reball a cipului.

Link spre comentariu

Paduri de cauciuc sunt pe la Cj. Oricum tot la cupru vei ajunge. Fara tabla nu tin in timp la garantie. Din fabrica vin cu mizeria aia de cauciuc. Daca citeai topicul erau pe acolo si niste link-uri si cu senzori si cu paduri. Sonda mai deloc. Eu ma chinui acum sa-mi fac una fixa si tot caut tub din ala flexibil de tip lampi USB cu led dar sa aiba peste 70-80mm. Pasta rosie??????? :nas: la ce sa-ti foloseasca?

Link spre comentariu

Imi trebuie ceva de 7-9mm exterior chiar mai mica altfel este prea groasa si butucanoasa ca sa pot potrivi sona K care are fire foarte subtiri. Daca e la diametrul respectiv e perfect vb pe PM pentru detalii.Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

O sa iau lampa din aia de conrad sau miv ideea e ca nu dau dimensiuni la lungime si as fi vrut sa pun dintr-o laterala. Multumesc pentru informatii. Este unul facut de Scottle dar din poza arata infect ca lucratura. Un matz flexibil scos de la vreo veioza prin care a bagat sonda K si vrea 24 lire sau dolari. M-a tocat de nervi prinsul sondei sub folia de aluminiu langa chip si cum sunt intre comezi de chipseturi vreau sa fac un pic de autodotare si teste.

Link spre comentariu
Vizitator thecandy

Nu vreau paduri , macar vreau o rola de cupru .Stiu ca sunt dezastre electronice , padurile din fabrica , dar vreau daca e o rola .In legatura cu pasta rosie, nu cred ca mai vreau . Era o idee de moment.Am gasit oricum dar nu mai vreau :limb:

Link spre comentariu

Imi trebuie ceva de 7-9mm exterior chiar mai mica altfel este prea groasa si butucanoasa ca sa pot potrivi sona K care are fire foarte subtiri. Daca e la diametrul respectiv e perfect vb pe PM pentru detalii.Multumesc pentru ajutor.

Eu am facut asa la Achi ir6000Sonda k e destul de rigida .vezi data rar .Nu e prea estetic ,dar rezultatele sant super .porscheg ;poti incerca fixarea cum e in fisierul 2 rar .
Link spre comentariu

O sa iau lampa din aia de conrad sau miv ideea e ca nu dau dimensiuni la lungime si as fi vrut sa pun dintr-o laterala. Multumesc pentru informatii. Este unul facut de Scottle dar din poza arata infect ca lucratura. Un matz flexibil scos de la vreo veioza prin care a bagat sonda K si vrea 24 lire sau dolari. M-a tocat de nervi prinsul sondei sub folia de aluminiu langa chip si cum sunt intre comezi de chipseturi vreau sa fac un pic de autodotare si teste.

De ce nu fixezi sonda pe o sarma de fier sau cupru? E maleabil si fix. Un matz flexibil se va misca in timppul incalzirii. Nu as vrea sa fiu langa tine cand o sa pui un chipset nou-nout si mizeria de sonda o sa se deplaseze si o sa loveasca chipsetul si o sa faca un gogoloi imens de bile sub chipset.Sonda de la ACHI-IR6000 e pe un brat rigid dar mai are o bucata de vreo 10-12 cm de consistenta sarmei de fier. Ai putea sa tragi firul printr-un tub metalic, gen mina de pix, pe care il incalzesti pana la incandescenta ca sa devina maleabil.
Link spre comentariu

Ma gandeam la un sistem cu matz din ala flexibil si undeva catre capat un fir de otel subtire gen ac de seringa din ala lung model vechi de metal care sa fac un fel de arcuire pe placa. Pe vremuri am mai incercat diverse variante gen Bird cu sonda legata de top heater si un fel de ax care sa culiseze si n-a prea iesit nimic. Acum incerc cu matz daca imi iese pun poze. De chipseturi nu-mi e da-le dracu ca incerc cu din alea de 5-10$ de pe la Intel sau VIA. Oricum Intelul ma urca pe pereti, cred ca din graba nu-l aliniez bine si cand fuge se pune in scurt sau nu se lipeste cate o bila doua trei sau se curbeaza placa si 0.45 sunt prea 0.45.Toata chestia e un rahat mare si muncesti de iti sar ochii chiar la propriu iar dupa aia vine un "istet" si te intreaba furios ca de ce ii iei atatia bani doar ca sa ii lipesti acolo un chipset fara sa inteleaga cum naiba nu poti instala sistemul daca lepterul e in priza. PSUltimul defect la un Fujitsu nu instala sistemul de niciun fel de la XP in sus decat daca era pe baterie. Altfel dadea in diverse momente bluescren. I-am luat North sus si EXACT doua paduri erau NEGRE. Deci povesti din alea cu reflow eu nu mai inghit demult. Nici mama reflow-ului din lume nu lipea la loc bilele alea doua.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări