alex1001 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 De asemenea multumuri si din partea mea.Aveti careva vreun profil pe care-l recomandati pentru GPU reflow? Link spre comentariu
Vizitator laptopstein Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Salutare.Nu vreau sa va dezamagesc insa este exact ce banuiam. Din pacate softul postat este infectat cu un troian Generic26.CEJT. In acest sens am luat legatura cu chinezii de la ACHI insa tot nu am reusit sa-i determin a-mi trimite ceva neinfectat.Intreabre acum. Cei de la ACHI au realizat IR6000 precum PRO SC ca niste copii ale BIRD5000. Softurile sunt identice in afara siglelor. Se poate folosi softul de BIRD?Sa vedem parerile celor care au incercat sau stiu ceva...Am verificat, asa este. Nu e frumos sa comentez negativ, dar achi ir6000 este "trabantul" statiilor de reballing... E drept ca infectarea softului e o chestiune la care nu ma asteptam, in consecinta nici nu am verificat. Exact asa l-am primit de la ACHI.Merge cu Bauer, pentru ca au aceleasi programatoare industriale ieftine. Si mai merge cu un soft, il puteti incerca si pe acela: http://bgareballing.ro/scotle-ir360-pro-2-in-1-bga.htmlDin pacate, la toate aceste softuri, unele programe antivirus le raporteaza ca fiind virusate. Nu sunt inca 100% sigur ca este vorba de un virus, o sa ma documentez. Link spre comentariu
alex1001 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Salut.Si softul de la Scottle este infectat, de data aceasta cu Win32/PolyCrypt (aici nu mai este vorba de trojan ci de virus).Cel de la Bauer este ok.Acum alta intrebare la voi cei care ati mai lucrat cu ACHI. Necesita "calibrare" in ceea ce priveste termocupla si intreg sistemul de indicare al temperaturii sau te poti risca bazandu-te pe citirea exacta si corecta a temperaturii? Link spre comentariu
Vizitator laptopstein Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Nu exista calibrare. Trebuie sa se "calibreze" omul care lucreaza, in sensul ca acele sonde sunt slabute si pot da diferente de temperatura uneori de pana la 30 grade. Singura regula este sa vezi cum merge. Nu sunt doua la fel. Cand schimbi sonda iar trebuie sa te inveti cu ea. Vestea buna e ca odata ce sti cam pe unde e 180 sau 210 grade, te poti descurca prin analogie. Nu e mare lucru. Link spre comentariu
Vizitator laptopstein Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 am trimis fisierul de la scotle la verificat, este CURAT. Aveti mai jos raspunsul SYMANTEC:We have processed your submission (Tracking #24796240) and your submissionis now closed. The following is a report of our findings for the files inyour submission:File: ScotleIR360.exeScotleIR360.exe Our automation was unable to identify any maliciouscontent in this submission. The file will be stored for further human analysis This file is containedin please check booth files.rar. Link spre comentariu
florius Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Sunt de acord cu "laptopstein" .Fiecare trebuie sa-si faca propriile profile de temperatura in functie de termocuplele cu care lucreaza si in functie de temperatura ambianta din camera de lucru.Ideal ar fi sa faceti mai multe teste pe placi vechi ... Link spre comentariu
alex1001 Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Hello,Multumesc in primul rand pentru sfaturi,Ce ziceti de metoda de verificare a temperaturii prin imesarea varfului termocuplei in apa la temperatura de fierbere? Ar cam trebui sa indice 100 grade +/- 1 grad ca sa fie ok. Intreabrea e daca la masuratori consecutive termocupla are repetabilitate sau nu.Comentarii?... Link spre comentariu
Vizitator laptopstein Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Hello,Multumesc in primul rand pentru sfaturi,Ce ziceti de metoda de verificare a temperaturii prin imesarea varfului termocuplei in apa la temperatura de fierbere? Ar cam trebui sa indice 100 grade +/- 1 grad ca sa fie ok. Intreabrea e daca la masuratori consecutive termocupla are repetabilitate sau nu.Comentarii?...si ce rezolvi? oricum abaterea e cel putin dubla la temperatura de topire a bilelor. Placi defecte, placi personale, strica-le linistit ca numai asa inveti... Link spre comentariu
alex1001 Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 De ce crezi ca ar fi dubla abaterea la 200 de grade vis a vis de 100 de grade? Nu inteleg exact logica... Link spre comentariu
Vizitator laptopstein Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 pentru ca nu e liniara Nu e ca in matematica. Link spre comentariu
alex1001 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 o abatere fix dubla la 200 grade fata de 100 inseamna exact linearitate (cel putin pe intervalul 100 - 200). E usor de demostrat matematic, insa nici eu nu cred ca abaterea la o termocupla diferentiala are o asemenea panta de 45 de grade.la cat setati bottom temp la gpu reflow (plecand de la premisa ca variabilitatea se exclude)? Link spre comentariu
Vizitator laptopstein Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 o abatere fix dubla la 200 grade fata de 100 inseamna exact linearitate (cel putin pe intervalul 100 - 200). E usor de demostrat matematic, insa nici eu nu cred ca abaterea la o termocupla diferentiala are o asemenea panta de 45 de grade.la cat setati bottom temp la gpu reflow (plecand de la premisa ca variabilitatea se exclude)?daca vrei sa te incurc, iti dau o valoare.E bine sa sti totusi ca exista o singura regula: "there is no rule"Evident, bilele se topesc mereu la aceeasi temperatura, dar in timp poate vei face ca noi... adica sa setezi temperaturi mai mari, si sa urmaresti totul manual. Sunt cazuri in care nu se dezlipesc la temperatura "de lista". Daca ai setat ca la carte si senzorul iti merge ca la carte, sigur o sa o iei de la cap.NU EXISTA REGULI, NU MAI CAUTATI REGULI.Ai 2 variante:1. te apuci de stricat.2. te duci la un curs. Link spre comentariu
pinky Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 o abatere fix dubla la 200 grade fata de 100 inseamna exact linearitate (cel putin pe intervalul 100 - 200). E usor de demostrat matematic, insa nici eu nu cred ca abaterea la o termocupla diferentiala are o asemenea panta de 45 de grade.la cat setati bottom temp la gpu reflow (plecand de la premisa ca variabilitatea se exclude)?Raspunsuri la intrebarile tale au fost date in paginile anterioare. Trebuie sa-ti faci timp sa le citesti. Nu sunt chiar asa multe. Unii dintre noi au citit zeci de forumuri straine, au experimentat zeci de profile si tehnici timp de zeci sau chiar sute de ore si si-au expus parerile in paginile anterioare. Putin probabil ca cineva sa repete ceea ce a mai scris odata.Spor la citit. Link spre comentariu
alex1001 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Salutare. Acum facut un test cu privire la exactitatea temperaturii indicate pe ACHI 6000. Am fost surprins sa vad ca diferenta intre termocupla lui si alte 2 termometre digitale a fost maxim 1 grad. Acum ma intreb de ce umbla zvonuri cum ca ACHI ar avea erori la indicarea temperaturii de pana la 20 de grade... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum