Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Cine e din Cluj si ma poate ajuta sa imi relipesc chipsetul video?

Ce usor si simplu sa "relipesti" chipsetul video. De parca ai scoate pistolul de lipit ai lega 2 sarme si le pui dupa aia fludor.Daca e chipsetul dus, daca crapa de la caldura, daca sunt padurile oxidate si lipitura tine o ora.......... etc etc.D-aia vine laptopul intr-un stadiu final la reparat mort si ajungi sa-ti faci creierii funda ca-l "relipesc" meseriasii.
Link spre comentariu

Sunt sunt si cu 6150. Am avut la facut. Am avut si cu MCP-67 si cu SPP-100 si cu MCP-87. Pana acum. Daca mai descopar.....Oricum cred le-au facut ca pe masini cu diverse "optiuni" si pentru diverse tari si continenente.

Link spre comentariu

Chipsetul. La DV7 e un ATI mic oarecum pacatos. Cu o masina de IR buna ai putea incerca un reflow fara sa-l misti de pe loc insa pentru ca din cauza de rasina avand bile mici se pune in scurt pe dedesubt. Nu-l incalzi cu diverse utilaje empirice ca-l pui in cap. Cedeaza foarte repede si nu tine la reballing.

Link spre comentariu
Vizitator ovidiupap

salut, sunt nou pe aici si as vrea sa spuneti o parere despre masina Shuttle Star RW-SV550.As vrea sa stiu daca isi merita banii, daca e fiabila si sau daca sunt alte variante de masini semi-auto in ceeasi gama de pret care sa fie mai buna/fiabila.Mersi

Link spre comentariu

www.bgareballing.ro site-ul cu cele mai mici preturi din Romania .

Sunt flexibili si corecti si poti vorbi direct cu ei la telefon sau mess daca vrei.

Dupa parerea mea statiile automate sunt fite ...

Eu am lucrat pe 2 dintre ele si fac exact acelasi lucru cu una manuala cu aer cad pe care o am acum HT-R390.

Totul depinde de cunostinte si indeminare.

Eu unul prefer aer cald in loc de dark IR .

Din aceeasi gama cu statia mentionata de tine sunt si

KID-R750

KID-R580

RD-500

ZM-R6200

Cred ca mai toate sunt la fel.

Daca vrei fiabilitate maxima atunci nu trebuie sa te opresti la cele chinezesti si sa incerci ceva de la ERSA de exemplu dar la pret mult mai mare.

Pina acum eu am avut 3 modele chinezesti -2 Achi si acum Honton HT-R390 si am fost foarte multumit.

Link spre comentariu

@ovidiupapSa te asiguri ca reteaua electrica iti suporta consumul statiei. Exemplul dat de tine consuma 5 kW.Nu am lucrat cu statii cu aer cald dar din cate stiu eu sunt net superioare celor dark IR. Si pretul este pe masura. Daca iti permite bugetul, categoric o statie cu aer cald. La tipul acesta de statii cred ca poti sa folosesti doar site "direct heat" pentru reballing.

Link spre comentariu

Termocuplul (era să zic rahatul) ăla rezistă cam 1 lună de utilizare moderată, asta dacă nu îl arunci înainte, enervat de erorile de citire care îţi prăjesc placa sau cipul.Însă cu acţionarea manuală a staţiei sunt de acord, dacă nu lucrezi cu acelaşi tip de placă permanent e greu de setat un profil corect. Totuşi IR este mult mai bun decât aerul pt. că diferenţa de temperatură între feţele cipului este mai mică, şocul termic fiind mai redus. Poate dacă faci rampă la temperatura aerului să se apropie cât de cât de IR.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări