Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Acum 2 ore, manolo a spus:

Uitati aici citeva observatii la Amtech RMA 223-UV  http://ultrakeet.com.au/write-ups/fluxInfo

Apreciez foarte mult bunavointa de ajutor...., din pacate cu gogu translate imi da numai balarii de nedescifrat, ce bine e cand gasesti ceva comentarii pe limba romaneasca.....In 1985 profesorul meu de engleza Busuioc statea cu sticla de tuica in catedra...:bataie, toti elevii din scoala au invatat Engleza de s-au spart.....la vre-o 4 ani dupa ce am terminat liceul, am auzit ca a dat coltu' de ciroza hepatica la doar 40 de ani. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 7 ore, pinky a spus:

Ce vezi este o metoda nepotrivita pentru chipseturi mari. Metoda merge la chipseturi mici, cu cateva zeci de pad-uri.

De-acord cu tine, însă medoda de "rebilare" este una anevoioasă si învechita. O foloseam acum 15 ani cand m-am apucat de gsm.

Unul dintre dezavantaje era ca bilele nu ieșeau egale, deoarece nu puteai doza corect cantitatea de pasta in fiecare gaura si trebuia sa repeți si de 2-3 ori procedura. 

Sa nu mai spun ca se depășea temperatura maxim admisă a chipsetului si altele.

Motivul pentru care utilizam ( toti gsm-istii nu numai eu) aceasta metoda era: pe vremuri nu existau bile de 0,2-0,35 mm in comerț. Cel putin nu in România.

Acum... rad si curcile de asta din videoclip.  

Este mult mai simplu, sigur si rapid sa utilizezi bile gata făcute, orice  chipset ai rebila.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
La 12.07.2019 la 7:53, florius a spus:

Fluxul de 10ml  de la TME e teapa ... Este chinezarie ! Cel de 30 ml in schimb e ok .Dar nimic nu se compara cu fluxul de la Rossman , e scump dar il folosesc strict pentru atasarea bilelor pe cip si lipirea cipului pe placa .

Pe site-ul lui Rossman nu am gasit decat fluxul AMTECH NC-559-V2-TF din linkul de jos, deci sa inteleg ca acesta e cel pe care il folositi?, am inteles eu bine sau nu, la Rossman asta comanda minima e de 150$ ?

https://store.rossmanngroup.com/index.php/amtech-nc-559-v2-30-cc-16160.html

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 5 ore, florius a spus:

Da acesta este cel mai ok flux pe care l-am folosit pana in prezent . Eu am comandat de minim 200 de usd de fiecare data .

Ok, gata acum e destul de clar. Multe multumiri!!! :aplauze:aplauze:aplauze

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mi-a venit o idee si am  probat cu success  un sistem simplu de autoridicare a chipurilor Bga, lipite cu adeziv negru la placile Lenovo, fara riscul de a rupe padurile, folosind o penseta cu varful indoit in interior la circa 90 de grade si un radiator.  Ajuns la punctul de topire chipul sare singur, ( ca Hopa Mitica  ) :)

datorita fortei exercitate spre interior si in sus  de eleasticitatea  pensetei si sistemul parghie.

Pozele sant din test,  iar curatarea am facut-o doar asa  in fuga, pentru a ma asigura ca padurile si chipurile  sant intacte.

La lucrul pe placi bune, zona invecinata trebuie neaparat  protejata perfect chiar de langa marginea BGA-ului  cu  banda adeziva de aluminiu, la fel orice alt BGA de pe placa trebuie protejat termic foarte bine.

3.jpg

1.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 10/22/2019 at 9:38 AM, Koko said:

Mi-a venit o idee si am  probat cu success  un sistem simplu de autoridicare a chipurilor Bga, lipite cu adeziv negru la placile Lenovo, fara riscul de a rupe padurile, folosind o penseta cu varful indoit in interior la circa 90 de grade si un radiator.  Ajuns la punctul de topire chipul sare singur, ( ca Hopa Mitica  ) :)

datorita fortei exercitate spre interior si in sus  de eleasticitatea  pensetei si sistemul parghie.

Pozele sant din test,  iar curatarea am facut-o doar asa  in fuga, pentru a ma asigura ca padurile si chipurile  sant intacte.

La lucrul pe placi bune, zona invecinata trebuie neaparat  protejata perfect chiar de langa marginea BGA-ului  cu  banda adeziva de aluminiu, la fel orice alt BGA de pe placa trebuie protejat termic foarte bine.

Cred ca cel mai sigur ar fi ca placa "buna" sa fie acoperita toata cu folie de aluminiu si decupata doar la cip, in felul asta esti sigur ca nu sare fludor(de la bile) pe alte componente ale placi...n-am inteles ce rol joaca radiatorul de aluminiu?, banuiesc ca l-ai pus sa nu se miste placa...

Felicitarii pentru ideia impartasita ! :aplauze

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 7 ore, Costica Tv a spus:

...n-am inteles ce rol joaca radiatorul de aluminiu?, banuiesc ca l-ai pus sa nu se miste placa...

Felicitarii pentru ideia impartasita ! :aplauze

De e pentru fixare.  Cu placere!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări