Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Salut, stie cineva daca in Romania se gaseste aceasta sita bga 216-0752001 sau poate are vre-un coleg de vanzare, am comandat de la chinezi doua bucati si dupa o luna jumate am primit una bucata sita 215-0719090. 

O alta intrebare pentru profesionisti ar fi urmatoarea, procedeaza bine meseriasul din video, cu incalzirea rapida a placi?. Multumesc 

https://www.youtube.com/watch?v=IQetfV1q9uQ

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Zice ca nu are aceste site 216-0752001 si 216-0833000 pe stok, ce fel de vanzator o fi asta eu nu pricep, se lauda ca are 500 de modele pe stok si exact sitele pentru cele mai uzuale cipuri, chiar pe acelea nu le are......

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
2 hours ago, syladrian said:

Pot confirma ca cel putin la IR6500sufla in jos aerul,  pentru a raci top heater-ul

Ok am inteles, deci este pentru racirea top heater-ului, asta inseamna dupa oprirea lui? sau aceasta racire face parte din controlul de temperatura al top heater-ului in timpul functionari?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Parerea mea e ca e degeaba. Eu nu-l mai folosesc de multi ani. Daca sufla in jos, supraincalzeste neuniform marginile chipsetului. Asa am prajit 2 chipseturi. Dupa aceea nu l-am mai folosit. Eu am pus un regulator de putere recuperat de la un aspirator ca sa nu se mai incalzeasca top-ul pana la incandescenta. Am avut rezultate excelente.

Daca ventilatorul sufla in sus, la un moment dat o sa se topeasca. Top-ul se incalzeste peste 250*C. Plasticul se inmoaie la 90 si se carbonizeaza la 180.

Trage concluziile.

Link spre comentariu

Mai intreb si eu aici ba una ba alta, pentru ca ma gindesc la o statie IR6500, dar ce nu sunt eu lamurit la aceste statii, este daca plitele din ceramica sunt controlate corect de catre controllerul REX-C100, pentru ca se stie ca are inertie mare de temperatura fata de plitele cu becuri halogen sau cu rezistenta quartz, de exemplu am gunoiul din imagine cu plita ceramica si dupa ce controlerul opreste alimentarea, se mai duce inca 25-30 de grade in plus fata de temperatura pe care eu am reglat-o. Am citit pe unele site-uri cum ca REX-C100 arata eronat temperatura, adica e smenuit(softul) din fabrica cand a ajuns la temperatura setata INTEPENESTE, ceea ce e cam greu de crezut avind in vedere inertia termica....

https://www.homebrewtalk.com/forum/threads/rex-c100-pid-owners-a-must-know-how-to-turn-off-digital-frequency.532794/

853-ESD-Infrared-Ceramics-Preheater-BGA-IR.jpg.d970999aeb7968fa4ee7cb696e0dfd19.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări