pinky Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Eu folosesc pompa din imaginile postate de Koko. Odata, cand inca nu aveam pompa, am incercat cu pensa si mi-a cazut chip-ul din penseta. Koko s-a obisnuit cu penseta si i se pare foarte usor. Ulterior mi-a venit si pompa si nu am mai avut treaba. Pompa din aceea cost cativa dolari pe ebay si vreo 30-50 lei din Romania. Nu ai nevoie de o pompa electrica de vacuum. Iti ingreuneaza miscarea mainii. Pompa manuala este arhisuficienta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Si mie mi-a alunecat din penseta , nu exista munca fara sa mai ai si cate o belea , prefer insa penseta , iar in momentul extractiei m-am obisnuit sa starng ceva mai ferm chipul ,iar daca e mai mare , mai greu , fixez si cu ceva din spate Daca spatiul dintre chip si componentele din jur este extrem de limitat ,cum e de exemplu la boardurile de la Macbook, unde exista componente la circa 1 mm poate chiar mai putin de chip , precizia trebuie sa fie chirurgicala , ori in momentul fixari pompei pe chip exista riscul acelei scurte miscari de dute-vino pe fludorul lichefiat . Dar , cum am mai zis , fiecare dupa cum are mana formata , insa ca si dotare in atelier , trebuiesc obligatoriu si pensete fine si pompa vacuum si si Link spre comentariu
florius Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 (editat) Pompa electrica de mai sus este folosita in statiile LY. Eu am o statie din asta si este echipata cu aceasta pompa.Usureaza foarte mult munca ! Editat Octombrie 29, 2016 de florius Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Eu folosesc pompa din imaginile postate de Koko. Odata, cand inca nu aveam pompa, am incercat cu pensa si mi-a cazut chip-ul din penseta. Koko s-a obisnuit cu penseta si i se pare foarte usor. Ulterior mi-a venit si pompa si nu am mai avut treaba. Pompa din aceea cost cativa dolari pe ebay si vreo 30-50 lei din Romania. Nu ai nevoie de o pompa electrica de vacuum. Iti ingreuneaza miscarea mainii. Pompa manuala este arhisuficienta. Am folosit si eu pompa manuala postata de Koko si nu prea da rezultate, adica nu are suficient vacuum(presiune), chip-urile mai mari ori au cazut din pompa ori chip-ul nu sa ridicat deloc, asta pentru ca bilele lichefiate intimpina si ele o oarecare rezistenta la ridicarea chip-ului......... Link spre comentariu
Vizitator Iuliu79 Postat Noiembrie 12, 2016 Partajează Postat Noiembrie 12, 2016 (editat) Pentru lucru' manual folosesc pompitele astea ,iar pentru cel semiautomat pompa din statia LY ....https://1drv.ms/i/s!AuixBN1ADDHKtz4xUUXUbB9B2__m Editat Noiembrie 12, 2016 de Iuliu79 Link spre comentariu
elman Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Salutare, are cineva ideie pompa de vacuum din imagine este cu piston sau membrana?, credeti ca are suficienta putere(vacuum) sa ridice un cip mai mare?. Va multumesc. Am o pompa asemanatoare de la un aparat medical, este cu membrana si are puterea sa ridice un cip dar nu cred ca se merita sa comanzi de pe ebay, alli..., mai bine modifici o pompa de acvariu pe care o iei cu 20 lei din magazin. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 salutare! imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie,dar ma gandesc ca ar putea avea legatura cu chipsetul video de la laptopul meu. Am un TOSHIBA sattelite l300, si precizez ca in urma cu 2-3 luni a avut o reparatie. Am schimbat NEK TOKIN ,de pe partea opusa a procesorului. Totul bine si frumos,pana cand am uitat laptopul la o constiinta.. dupa 3 zile in care am fost sa il iau, a aparut urmatoarea problema ,si anume pe partea de jos a monitorului apare o dunga alba spre gri . Persoana respectiva spune ca nu a varsat nimic pe el, sau ca laptopul nu a "suferit" nimic.. Care sa fie cauza ? eu ma gandesc sa fie ceva la chipsetul video... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 (editat) Display defect , cauza ar putea fi un soc mecanic . Editat Noiembrie 30, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 A cumparat cineva asta ? http://yihua-soldering.com/product-6-2-bga-rework-station.html/158738 Costa pana in 190 usd pe aliexpress varianta 3 in 1, ma intereseaza o parere. Link spre comentariu
George(sb) Postat Decembrie 27, 2016 Partajează Postat Decembrie 27, 2016 Raspunsul meu este categoric nu. Daca alegi din start sa cumperi ceea-ce trebuie, adica minimum ir6000, desi recomand ir6500, si gasesti pe cineva sa aiba timp si rabdare, probabil ca in 3-4 luni incepi sa ai rezultate pozitive. De 5 ani nu am schimbat pretul la un reball, nu este pentru oricine, singura modificare care am facut-o a fost sa maresc garantia de la 3 la 6 luni Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 (editat) Costa pana in 190 usd Ieftin si de calitate se stie,nu? Daca alegi din start sa cumperi ceea-ce trebuie, adica minimum ir6000, desi recomand ir6500 IR 360?Ce stiti despre acest model,merita achizitionat?Vad ca este 2 in 1 adica atat infrarosu cat si aer cald.Intreb doar de curiozitate nu este vorba ca m-am gandit sa-mi achizitionez deoarece nu ma ocup cu asemenea lucruri dar ma pasioneaza si atunci... Editat Decembrie 30, 2016 de cipri_mury Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Ieftin se stie, de calitate nu stiu, d-aia am intrebat. Cred ca o sa merg pe ir6500. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Eu vroiam sa spun ca lucru ieftin si de buna calitate nu exista.Scump si de proasta calitate,da. Link spre comentariu
digix Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Am un Lukey 852d+ de nici nu mai stiu cati ani si trag zilnic de ea deci se mai poate intampla sa fie ieftin si bun, timpul decide. Link spre comentariu
orgasmo Postat Decembrie 30, 2016 Partajează Postat Decembrie 30, 2016 Am un Lukey 852d+ YIHUA YH-853AAA Este recomandata la cipuri bga maxim 30x30mm cu duza dedicata, si este fiabila ca Lukey. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum