Vizitator Metalshrine Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 De ce crezi ca sunt slabe sanse sa tina mult o reparatie profi? Pentru ca altii si-au luat tepe cu serviceuri de doi lei?Iar o placa video SH cu garantie nu ajunge decat la maxim 500 de lei. Link spre comentariu
Phenom9600-FX Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 De ce crezi ca sunt slabe sanse sa tina mult o reparatie profi? Pentru ca altii si-au luat tepe cu serviceuri de doi lei?Iar o placa video SH cu garantie nu ajunge decat la maxim 500 de lei.Chiar asa multi si-or fi luat tepe ?! M-am documentat foarte mult inainte si la noi si in afara si proportia celor care s-au plans ca nu a tinut reparatia cam de 80%. Cred ca e si in functie de cum si cat il folosesti. Eu il foloseam frecvent pentru randare aproape 12 ore pe zi, plus ca Aspire 5520 are prost facut sistemul de racire din fabrica. Deci nu prea m-as baga la o reparatie cu el.Placa video SH am gasit si eu tot asa pe la 350...500 de lei dar garantia aia e vax... maxim 3-6 luni ?Oricum o sa il pastrez si cand o sa am bani in plus poate o sa ii schimb piesele stricate. Link spre comentariu
Vizitator Metalshrine Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Adevarul este ca 5520 este o minune ca totusi functioneaza, la cat de prost e construit. Iar daca vrei sa faci randare pe el, clar nu va tine mult. Aici iti dau dreptate. Recomandabil ar fi sa folosesti o placa video desktop cu sistem de racire adevarat pentru randare.Bafta oricum la reparatie, daca o vei face. Link spre comentariu
idm_luci Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 I-am facut reflow unui coleg la un DV6000 in februarie cu o statie gordak cu aer cald , reflow facut cu flux amtech original si preincalzire 30 min a placii de baza , laptopul este folosit intr-un cabinet medical peste 8 ore pe zi si minune.....functioneaza inca , deci cred ca e vorba de mai multi factori ce influenteaza functionarea dupa rework , mai ales de noroc si mana mesterului. Chestia e ca sunt multe service-uri chiar din cele ce asigura service in garantie la o anumita marca de laptop ( nu vreau sa dau exemplu dar am patit-o chiar eu inainte de a ma apuca de reparatii) te taxeaza ca la un reballing si ei de fapt au facut un reflow slab calitativ iar atunci e logic ca nu tine cat ar trebui sa tina. Parerea mea e ca daca se face un reballing de calitate , se folosesc materiale de calitate , se curata placa de reziduuri la final , se foloseste o pasta termica de calitate , se inlocuiesc termal-padurile din acea "guma" slab termoconductoare cu tabla de cupru de dimensiuni potrivite si se are grija la montaj , laptopul poate muri dupa multa vreme din cu totul alte motive . Am facut suficiente reballing-uri si reflow sa imi dau seama ca daca chiar esti interesat sa faci o lucrare buna , iti iese. Link spre comentariu
porscheg Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Corect idm_luci. Am un 7520G in urmarire rebilat prin aprilie si e la un tanar care il freaca pe jocuri la mare greu si inca merge bine mersi. N-a fost problema la placa video ci la North-South MCP47. Exact cum ai spus daca iti faci treaba cum trebuie si nu dai doar cu o suflanta in el pe post de rebilare si nici macar pasta n-o schimbi e absolut normal sa nu tina mai mult de o luna. Beleaua e ca incep sa vina la reparat din ce in ce mai multe incalzite cu diverse de la brichete antivant pana la foenuri de uscat parul si asa ajung din ce in ce mai multe motherboard compromise iar chipseturile facute floricele. Link spre comentariu
Vizitator SmyLey_xxx Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 buna ziua.sunt nou in acest domeniu dar de curand mi-am cumparat o statie IR6000.din cate am citit am vazut k nu am facut o alegere foarte buna dar este prea tarziu...m-ar putea ajuta si pe mine careva cu ceva profile? va multumesc foarte mult. Link spre comentariu
porscheg Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Profilele ti le stabilesti singur prin incercari pe motherboard de desktop defecte. Si eu am cautat pentru IR PRO SC, n-am gasit si pana urma din aproape in aproape le-am dibuit. Depinde de multi factori, cum ar fi temp ta ambientala, gradul de umiditate, distanta dintre capul IR si placa, puterea plitei si al capului IR etc etc. Cat despre faptul ca ACHI IR 6000 sau PRO SC nu-s bune.... ma abtin de la comentarii. Personal intre ACHI si JOVY nu vad altceva decat diferenta destul de substantiala de pret iar restul care nu au niciun nici alta......probabil functioneaza proverbul cu vulpea care nu ajunge la struguri.Ai sa te obisnuiesti cu 6000 si vei face schimbari de chipset foarte bune.Succes! Link spre comentariu
Vizitator SmyLey_xxx Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 aha...mc mult...ink o chestie...cum stiu care are bilute cu plumb sau fara plumb? Link spre comentariu
pinky Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Dupa temperatura de topire.PS: ai mesaj privat. Link spre comentariu
idm_luci Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 pentru sfaturi despre lucrul cu IR6000 ma inscriu si eu Link spre comentariu
porscheg Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 aha...mc mult...ink o chestie...cum stiu care are bilute cu plumb sau fara plumb?Te orientezi dupa anul de fabricatie al aparatului la care vrei sa intervii. Ce-i dupa 2006 CLAR e fara Pb. si are temp de topire 230-233 MAXIM. La Pb te poti duce pana la 190 desi ca ar trebui sa fie 185.1-85-1401-140-451-170-551-200-251-225-35Profil IR Pro pentru fara Pb la chipseturi mici de tip NV-G-6100. Link spre comentariu
idm_luci Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 si preincalzire cat si la ce temperatura ? Link spre comentariu
porscheg Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 La fara Pb 200-205 grade. Aici trebuie sa faci niste teste si anume sa prinzi o placa de sacrificiu in masina pui senzorul de temp pe ea si dai drumul doar la plita. Vezi cat e de mare diferenta la care ajunge placa fata de cat spune senzorul de plita. La inceput nu m-am prins ca din transport la mea s-a infundat senzorul de mai iesea afara 8 mm si aveam o eroare de plita cam de 40-50 grade. Acum l-am ridicat la nivel (si are al dracu' si semn) si am eroare cam de 10 grade maxim daca nu deschid usi sau nu ma fredonez pe langa ea ca sa fac curent de aer.Preincalzire de obicei eu folosesc 160-165 grade si totodata indepartez si rasina daca sunt lipite chip-urile. La 160-165 devine foare moale si cu un bat ascutit de bambus iese fara prb. O tin de obicei cam 30 de min ca dupa aia ma plictisesc Link spre comentariu
idm_luci Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 reusesti la temperatura aia sa inlaturi si rasina aia rosie nasoala gen hp dv6000 ? Am luat ceva solutie pentru inlaturarea rasinei dar am impresia ca e cea mai tare teapa.Am cateva placi de sacrificiu linistit o sa am cu ce face teste , cand imi vine statia am zis ca o saptamana ma joc cu ea cu toate placile de baza ce le am , iar cand am dat jos toate cipurile ma apuc de treaba. Am vazut o recomandare a unui tip sa se puna Kapton Tape pe cip inainte de bagat la statie (zicea ca nu se decoloreaza si nu sunt sanse de popcorn), o fi buna ideea ? Tipul la D1 punea 2000 si asa preincalzea placa mai bine de juma de ora numa cu bottom heater-ul. Socket de procesor merge schimbat cu IR6000 ? Link spre comentariu
idm_luci Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 eventual cu banda pe socket ar merge ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum