Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Vizitator underbird

Am o placa de baza cu cipul video nvidia G86-770-A2 fabricat in saptamana 41 din 2007 si citisem pe undeva ca toate aceste cipuri pana in 2009 sunt cu probleme dar vreau sa ii intreb pe cei cu experienta problemele sunt la cip in sine sau la lipituri? Si daca sunt la cip in sine se poate inlocui cu vreo echivalenta mai buna? Multumesc.

G86-703-A2 G86-770-A2、G86-771-A2、G86-740-A2、G86-751-A2

revizii 2011 2012 ..cat mai nou

post-195075-0-54004300-1441995621_thumb.png

Editat de underbird
Link spre comentariu

Intervin si eu cu o intrebare. Am un hp cu probleme pe partea video, nu afiseaza pe display ci doar pe un monitor conectat mufa VGA a laptopului. Cipul video este G86-730-A2  este cumva din grupa acelor cipuri video cu probleme ?

Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator underbird

Intervin si eu cu o intrebare. Am un hp cu probleme pe partea video, nu afiseaza pe display ci doar pe un monitor conectat mufa VGA a laptopului. Cipul video este G86-730-A2  este cumva din grupa acelor cipuri video cu probleme ?

Multumesc.

eu le prefer pe cele din 2012-up

post-195075-0-93257100-1441997804_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator cristian2802

Salut , 

Ce statie cu infraroșu pt reflow / rework îmi recomandați ? Mă gândeam la un scotle ir6000. E cea mai buna alegere în bugetul ăsta ? Nu mă pot întinde mai mult. 

Link spre comentariu
Vizitator underbird

Salut , 

Ce statie cu infraroșu pt reflow / rework îmi recomandați ? Mă gândeam la un scotle ir6000. E cea mai buna alegere în bugetul ăsta ? Nu mă pot întinde mai mult.

Cristian ti-ai dat singur raspunsul... intrebarea este...... ai ceva idee,habar,,experienta fizica in rework? sau ................vine cu timpul?

Editat de underbird
Link spre comentariu
Vizitator cristian2802

Idee am , ma documentez de mai bine de 1 an ( citesc threaduri , opinii , pareri pe diverse forumuri , videorui etc. ) , dar pur si simplu nu am avut bani sa fac investitie , si am cateva placi facute prin reflow cu o statie cu aer cald Aoyue 968 ( nu am avut cine stie ce pretentii de la ea , pt rework stiu ca nici nu are rost sa ma gandesc sa folosesc asa ceva ). Experienta normal o sa vina cu timpul. In rest scule , materiale am cam tot ce imi trebuie , termometru infrared , sonde K , si altele. 

Editat de cristian2802
Link spre comentariu
Vizitator underbird

Idee am , ma documentez de mai bine de 1 an ( citesc threaduri , opinii , pareri pe diverse forumuri , videorui etc. ) , dar pur si simplu nu am avut bani sa fac investitie , si am cateva placi facute prin reflow cu o statie cu aer cald Aoyue 968 ( nu am avut cine stie ce pretentii de la ea , pt rework stiu ca nici nu are rost sa ma gandesc sa folosesc asa ceva ). Experienta normal o sa vina cu timpul. In rest scule , materiale am cam tot ce imi trebuie , termometru infrared , sonde K , si altele. 

Cristian...mai bine o mai "intinzi: putin, ai destule informatii sa-ti construiesti un DIY cu halogene sau quartz ,  sunt destui useri care le folosesc foarte bine....mai pui ceva banuti deoparte si iti cumperi ceva K-LumeA. D-ul. Mihai Cozac a dat destule detalii despre statia lui de rework,,, mai este Scootie........cu un minim de buget poti sa-ti faci propria ta statie de rework... zici ca ai termometru infrared... sper sa fie un Raytek (macar un  MI3) nu? sau pistolas de luat temperatura....

Link spre comentariu
Vizitator geobri

Buna ziua,

ma poate ajuta cineva cu o adresa de unde pot face rost de o sita pentru un chip N14P-GT-A2,in Romania,in afara de bgareballing unde am intrebat si nu au,iar pe e-bay dureaza si eu am nevoie cam urgent.

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Vizitator underbird

Am o placa de baza cu cipul video nvidia   fabricat in saptamana 41 din 2007 si citisem pe undeva ca toate aceste cipuri pana in 2009 sunt cu probleme dar vreau sa ii intreb pe cei cu experienta problemele sunt la cip in sine sau la lipituri? Si daca sunt la cip in sine se poate inlocui cu vreo echivalenta mai buna? Multumesc.

Frateeee ce te astepti de la un cip de 8 ani? problemele sunt la bumburi (bilutele de sub pastila)lasa balta refloul sau rebaling-ul..... baga un G86-771-A2 din 2012 si nu ai treaba

Link spre comentariu

Buna ziua,

ma poate ajuta cineva cu o adresa de unde pot face rost de o sita pentru un chip N14P-GT-A2,in Romania,in afara de bgareballing unde am intrebat si nu au,iar pe e-bay dureaza si eu am nevoie cam urgent.

Va multumesc anticipat!

Pune cu o sita universala de 0.5mm , sa fie gaura pe gaura, si apoi dai cu suflanta,  se lipesc doar unde ai pad, si daca mai raman cateva nelipite, pui manual.

Link spre comentariu
Vizitator geobri

Problema este ca nu se potriveste distanta pe sita universala de o,5 si acopera cam 15% din suprafata chipului,an incercat chestia asta dar nu merge,oricum multumesc de sfat.

O sa command pe e-bay dar cred ca o sa dureze ceva pana o primesc.

Link spre comentariu

Problema este ca nu se potriveste distanta pe sita universala de o,5 si acopera cam 15% din suprafata chipului,an incercat chestia asta dar nu merge,oricum multumesc de sfat.

O sa command pe e-bay dar cred ca o sa dureze ceva pana o primesc.

trimite sa ti fac reball, daca vrei, sigur  dureaza mai putin

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator acidus

Salutari.

A venit momentul sa achizitionez si eu o statie de reballing pentru a completa gama de servicii. Am studiat una alta, am discutat si cu chinezii si am ajuns la concluzia ca m-ar ajuta pentru inceput si viitor apropiat unul din urmatoarele modele:

Scotle IR PRO SC V4 Full IR sau Scotle HR460 IR.

Vreau sa va intreb si pe voi (pentru ca unii dintre voi aveti experienta in asa ceva) care anume v-ati alege dintre aceste 2 modele sau daca aveti vre-o alta sugestie? Bugetul este undeva max. 1400 usd (pret de China) :)

Multumesc mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări