soptea Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Calmati-va domnilor ,v-am spus ca sunt la inceput desi cam de doi ani am constientizat ca nu se mai poate fara infrarosu...Placa arata asa pentru ca e dupa vreo 5 cicluri de reflow ,deja de la primul cand am auzit sunetul de popcorn mi-am dat seama ca am pierdut meciul asta ,asa ca am dat jos cip/relipit de cateva ori ca sa pot macar exersa gadilirea BGA in momentul topirii bilelor .Sunt constient ca mai sunt si alte dificultati in afara de popcorn :paduri oxidate ,piese zburate,etc .Mie partea de lipire in depanare imi displace total (prefer partea de masurare si interpretare ) ,cu atat mai mult cand e vorba de SMD si mai ales BGA ,da daca nu se mai poate fara ...cel mai usor mi se pare lustruirea padurilor ,nu am exfoliat nik iar cele oxidate si-au revenit cu fludor si flux Ca sa fie spovedania completa ,da ,am practicat si metoda cu cuptorul acu vreo doi ani si cand am vazut ca nu e treaba serioasa (a mers doar o placa video din 4 ,care merge si acum) am abandonat tehnica ,cuptorul il mai am si o sa-l modific pentru baking... Cine ma crede ,bine , cine nu ,tot bine Link spre comentariu
georgeleus Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 (editat) Salut, Am citit primele pagini dar n-am putut razbate prin tot thread-ul. Pentru cine nu sta bine cu rabdarea, il rog sa treaca la finalul discutiei. Este regretabil ca niste bucati de inginerie de top sunt proiectate favorabil in vederea performantelor si deficitar in vederea prelungirii sau mentinerii MTBF-ului. Exemplul despre care vreau sa discut tine de placi video in general, in speta seria care pe mine m-a impresionat cel mai mult: nVidia 8800GT. Chip-ul G92 a succedat cu lauri versiunea G80 trecand la procesul de implementare in 65nm si un TDP mai mic. Ceea ce s-au grabit inginerii sa faca este sa supraestimeze consumul si caldura, proiectand un cooler single-slot. De aceea cea mai mare parte din placile respective sufera de pe urma incalzirii (majoritatea utilizatorilor punand accentul strict pe performanta sistemelor, dar nepreferand sa investeasca si intr-o carcasa aerisita corespunzator) si ajung sa aiba nevoie de reballing. Aici intervine problema si necesitatea discutiei: - un 8800GT nu valoreaza mai mult de 100 ron pe piata acum (sh, evident). - pentru mine cineva cunoscut mi-a spus ca-mi face reballing la 200 ron, in mod normal cere 250+. - desi as fi acceptat reflow, ceea ce-am studiat si ce-am citit in paginile de aici spune ca reparatia nu este de durata. - problema este ca ce-am citit pe aici spune ca nici reballing-ul nu mai este de durata. De ce intreb: Acum 7 ani primele mele salarii le-am investit intr-un monstru de calculator pentru vremea respectiva si m-am jurat ca 10 ani nu mai investesc in altceva de genul. Atunci am facut prostia de a ma rezuma la o singura placa video EVGA 8800GT Super Clocked, desi am placa de baza SLi. De acum un an am inceput sa caut pe la toate sursele o alta placa video identica pentru a-mi completa sistemul si a-l aduce la un stadiu inupgradabil. Am incercat 3 bucati pana acum (sh), fiecare avand problema mentionata mai sus. In mare parte au fost tinute in calculatoare slab aerisite, eventual usor overclokate cu RivaTuner. La care adaugandu-se racirea deja deficitara single-slot, s-au forjat. In disperare de cauza saptamana trecuta am incercat OvenTrick-ul si aproape c-am varsat o lacrima cand am vazut ca functioneaza placa. Am rupt-o in 3DMark si jocuri vreme de cateva zile, ce sa mai, bucurie mare... dupa care iar a-nceput sa dea artefacte. O alta chestiune: BumpGate Aici explica clar de ce nVidia in special are probleme cu toate modelele facute in 65 si 55nm. E o lectura sinuoasa, dar foarte comprehensiva. Destul cu gargara, acum scurt: 1) Ce sanse mai am ca 8800GT-ul pe care-l am acum sa mai tina 3 ani (cel original, neforjat) ? 2) Ce sanse am sa repar unul din celelalte cu problema consacrata prin reballing si sa am garantia ca mai tine 3 ani ? 3) Poate cineva sa faca legatura intre reballing si ce scrie in articolul link-uit mai sus si sa-mi spuna concret cum ajuta acest lucru pentru microfisurile cauzate problemelor de dilatare, filling si electromigratie ? Repet, un alt sistem iese din discutie in anii imediat urmatori. O alta placa mai performanta refuz sa achizitionez, sunt oarecum limitat de CPU-ul invechit (Athlon X2) si de interfata PCI-E (v 1.1). Multumesc. Editat Martie 11, 2015 de georgeleus Link spre comentariu
mihaicozac Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Singura variantă corectă este să montezi alt cip grafic pe placă, costă cam 50 dolari plus manopera. Dacă optezi pt. reballing va trebui să-l ţii foarte bine răcit, ca să ţină o vreme. Link spre comentariu
florinellll Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Salut Cu ce ma sfatuiti sa diluez BST-506,sau cum sa procedez pentru a o putea folosi Este foarte vascoasa Multumesc Link spre comentariu
pinky Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Ce vrei sa faci cu acea pasta si cu ce ai incercat sa o diluezi ? Link spre comentariu
florinellll Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 (editat) Nu am diluat-o Pentru a monta un procesor video CXA 2165Q, Samsung crt 32inch Editat Martie 11, 2015 de florinellll Link spre comentariu
pinky Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 (editat) Poti sa incerci cu izopropilic sau ce alt alcool iti este la indemana. La piesa respectiva poti sa folosesti pasta ca atare. CRT 32 inch ? Wow. Parerea mea: la reciclat cu el. Consuma in 6 luni curent cam cat este valoarea unui LCD 32". Iarna e bun ca mai face caldura, dar vara cred ca este insuportabil. Apropo, macar ai citit in titlu despre ce se discuta in acest topic ? Cred ca ai aruncat intrebarea unde ai nimerit cu pardalnica sageata de soricel. Editat Martie 11, 2015 de pinky Link spre comentariu
florinellll Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 (editat) Tu daca nu ințepi nu te simți bine Adica aici nu s-a discutat despre pasta de acest tip sau te referi la faptul ca asta este un topic pentru exclusiv academicieni Pentru cultura ta generala tv-ul consuma 100w .LCD de 32 consuma cam tot atat. Tv cu backlight led sunt mai economice insa cele cu lampi backlight nu sunt asa economice, sa nu mai discutam de defunctele plasme care intradevar te uscau la capitolul consum Editat Martie 11, 2015 de florinellll Link spre comentariu
soptea Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Pinky,poate florinellll vrea sa schimbe integratul folosind statia infrarosu ? Apropo ,ce alte utilizari in afara de inlocuit BGA si facut popcorn ar mai avea o statie infrarosu?Mai sunt si alte componente pe placi care dau batai de cap ,conectori mari de ex . Am o placa de tv LCD si o sa incerc sa dau jos selectorul de pe ea..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 (editat) cu astea dai selectorul jos . https://www.google.at/search?q=entl%C3%B6tstation&biw=1366&bih=600&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oL8AVdC4NMm4UZvsgagB&sqi=2&ved=0CB4QsAQ Mege insa si cu un ciocan de lipit mai sanatos si pompa manuala. Cred ca sa trecut la caterinca pe topicul asta . Bafta . Editat Martie 11, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
florinellll Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 cu astea dai selectorul jos . https://www.google.at/search?q=entl%C3%B6tstation&biw=1366&bih=600&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oL8AVdC4NMm4UZvsgagB&sqi=2&ved=0CB4QsAQ Mege insa si cu un ciocan de lipit mai sanatos si pompa manuala. Cred ca sa trecut la caterinca pe topicul asta . Bafta . Stai linistit ca baiatu*(@soaptea) incerca sa fie ironic Link spre comentariu
Angel-boy Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 va rog ajutati-ma , am un laptop toshiba intel b820 , la care am pus un i3 2370M , laptopul se stinge in 30 min de fiecare data cand este folosit, am inteles ca este din bios setat sa nu poate fi schimbat procesorul , am nevoie de un bios placa de baza este PLF / PLR / CSF / CSR UMA MB REV2.1 / model laptop Toshiba L855-1DK Link spre comentariu
soptea Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 @florinellll :nu sunt ironic ca nu am cu cine , vad ca nu prea se stie de gluma pe aici ,credeam ca electronistii sunt baieti mai...in fine , am dat jos de amorul artei un selector de pe o placa de tv lcd ,a iesit foarte usor la 220 de grade cu bottom la 200.Ideea e ca poti si altceva in afara de inlocuit BGA ,am mai testat si pe alte capsule ,cu unul a iesit cam greu si la urma am vazut ca avea plan de masa pe burta Link spre comentariu
Marius84 Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Buna seara! Imi cer scuze de la inceput pentru off-topic, ma intereseaza cum identificati functia unui chipset daca nu aveti schema in care este montat si nici nu este dispus pe vreo placa, ori dispunerea poate crea confuzii de interpretare a rolului. Ma intereseaza daca se gasesc foi de catalog si pentru northbridge-uri, cipuri video, sud, etc, eu nu prea am gasit. Si inca o intrebare: Seria de procesoare intel i 3, 5, 7, contin si partea de video? Editat Martie 12, 2015 de Marius84 Link spre comentariu
mihaicozac Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Identificarea ţine de ochi şi experienţă, după formă şi marcaj, ajută şi Gogu la treaba asta. Toată seria de i3-5-7 conţine grafică integrată, mai puţin prima generaţie de i7. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum