Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Vizitator konte

Sal George...in filmuletul postat de tine mi-am dat seama ca cel de acolo face un fel de preheat de vre-o 10 min dar nu arata cu ce temperatura pe bottom o face....eu am cam 3,4 din bottom in placa si cam 4 cm topheater la placa. am incercat profilul ala pe un nvidia g92 420-a2 si nu vrea sa se dezlipeasca :))

Editat de konte
Link spre comentariu
Vizitator wal3nt1n

https://www.youtube.com/watch?v=NYNiPP6Y4BA in mare asta ar fi, in amanunt, trebuie sa iti faci tu custom setarile, capul eu il tin la 4cm de chip, pana it ifaci mana, ai nevoie sa lucrezi cu 3-4 sonde puse pe termometre separate

multumim george, iar pentru Domnu Pinki ma gandesc ca si tu ai POLUAT topicul cand erai la inceput........sau?sa fi fost tu asa perfect invatat de la inceput?.....

Link spre comentariu

iar pentru Domnu Pinki ma gandesc ca si tu ai POLUAT topicul cand erai la inceput........sau?sa fi fost tu asa perfect invatat de la inceput?.....

Poti afla intr-un singur fel: sa citesti topicul.  :)

Link spre comentariu

S-a mai spus pe acest topic - profilele de la masinile chinezesti nu se potrivesc de la una la alta pentru ca exista tolerante mari la constructia lor.

Trebuie sa iti faci mana, sa inveti cum lucreaza statia si sa iti creezi singur profilurile. Sa ai placi de sacrificiu la indemana. Eu am pocnit doar vreo 15 placi la inceput, altii au trecut si prin 50, unora le-a iesit dupa 5-10...

Un sfat iti pot da: bottom-ul cat mai fierbinte, cat iti permite placa, sa nu decolorezi conectorii. Zonele mai sensibile poti chiar sa le acoperi cu scoci de aluminiu ca sa iti permita sa cresti temperatura la bottom mai mult. Si topul cat mai departe de cip. Minim 3cm, si mai mult daca se poate. Altfel, daca nu ai destula caldura de jos si dai prea multa putere din top heater, se umfla cipurile si sunt bune de aruncat la gunoi.

De aia lucrez pe jucariile construite de manuta mea, si fara niciun fel de profil, cu mana pe butoane... si ale naibii imi ies toate. :da Dar nu lucrez cu IR sus, lucrez cu aer cald, deci nu pot compara tehnica folosita de mine cu o statie ACHI de exemplu. Dar partea cu distanta cat mai mare posibil la top heater si temperatura mare la bottom se aplica universal. E mai bine sa se decoloreze placa pe spate decat sa pleznesti cipul.

Editat de Th3_uN1Qu3
Link spre comentariu

Incearca si foloseste profilul constructorului insa ridica temperatura la plita daca ajungi pe top

la 217 -220 si nu se dezlipeste  .....

La o curba de 10 minute vei avea toate boardurile maro .

Pune bottom-ul la 350 -370 si nu va mai fi nevoie sa vii cu topul asa aproape de chip . Fa o proba in gol ,fara top, sa vezi  la cat ajunge temperatura dupa circa 5 -6 minute.

Probeaza pe un board defect ceva de genul, bottom 350-370 in functie cat e de mare chipul si daca boardul  e sus pe suport  R1 1,  L1 30 , D1 220 , R2 1 ,L2 215 , D2 240  ,   R3 end 

si lucreaza manul din top (mai sus, mai jos ) , dupa necesitate ,avand grija ca dupa 175 grade langa chip sa creasca temperatura cam cu 0,5 grade pe secunda .

Nu apropia topul sub 3- 3,5 cm (eu lucrez pe la 4-5 cm ) maxim de chip, cat mai sus si cu rabdare.

Totul depinde de la o statie la alta, de la o mana la alta  ...

Insa toate astea sa-u mai scris pe aici,  intr-o forma sau alta, de unde inteleg supararea colegului  "pinki " care si-a cam incins degetele pe tastatura ajutand pe unul sau altul , si alaturi de alti useri cu experienta  a (au) contribuit consistent in deslusirea tainelor rabaling-ului

Iar acest topic ar cam trebui sa fie  "Biblia "  tuturor Romanilor  ce se ocupa de reparatii laptop , rebaling, samd si sa fie citit temeinic de la pagina 1 la pagina n

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Scuzati de offtopic, insa , chiar este necesar ca cei ce incep Rebalingul  sa citeasca totul

si spun asta dupa ce vad ca ,in ceea ce am scris mai sus ,repet cu alte cuvinte, ce a scris cu un post in fata  Th3_uN1Qu3 .

Link spre comentariu

Cea mai simpla cale la chinezariile ACHI : 

Faci 150 grade linga cip doar din preheat  , masurat cu o termocupla separata legata la un termometru separat.

Termocupla sa plaseaza pe placa la 1mm de cip.

Cind placa a ajuns la 150 grade se pleaca cu profil  175 20 sec  185 10 sec 195 10 sec 205 10 sec 215 10 sec 225 25sec dar atentie de la 210 grade in sus se incearca usor cipul , nu se asteapta sfarsitul profilului sau sa dea bip dracovenia  , cind cipul se misca din toate colturile jos cu el !!! Atentie cind incercati cipul sa nu distrugeti pad-uri de pe placa !!! Il apasati foarte usor pe colturi !!!

La lipire se face la fel doar ca la lead maxim 195 grade.

Capul ceramic de sus se pune la 4 cm de cip ...

Link spre comentariu
Vizitator wal3nt1n

da cred ca si la cap greseam....in carte scrie ca trebuie lasat la doi cm:)) este aproape lipit de cip,:)) dar din cate am citit recomandarile sunt aproape toate sa il tzi la 3-4 cm,deci e bine  cat mai sus prima oara sa inteleg?multumesc si i-mi cer scuze daca am deranjat pe cineva.

si sa nu se inteleaga ca nu am citit nimic,credeti-ma ca am citit de la pagina 1 pana aici,dar stiti cum e...frica de inceput.....:)))

Link spre comentariu
Vizitator konte

Deci prima placa pe care am vrut sa o stric a fost azi un nvidia, nu mai tin minte ce fel de chipset..oricum era una mica...toate bune si frumoase...s-a dezlipit frumos, s-a curatit la fel de frumos...si placa si chipsetul...am reusit sa pun bilele pe chipset iar cand am incalzit chipsetul cu suflanta (pe la o temp de 400C in treapta 3.5) la sfarsit (culmea prostiei) mi-a zburat chipul de pe masa si mi-a sarit un condensator de pe el :)) ...deci trebuie sa mai achizitionez si o menghina calumea :))...inceputul e promitator :P...macar am reusit sa calibrez masina cat de cat sa ma invat cu temperaturile ...zic eu :)

PS: va multumesc si celorlalti implicati in sfaturi utile pentru novici ca mine...aka George, Koko, florius...etc

Editat de konte
Link spre comentariu

va salut, am  un hp compaq 6710s care nu i pot pune xp sp3 cu driver video, win7 sau linux ce introduc in mod automat driverul video caci se inegreste lcd-ul (doar iluminarea merge) doar xp fara driver merge normal fara probleme cu mentiunea ca ecranul este mai ingust cu 3-4 cm in fiecare laterala si nu am calitate buna la vizionarea unui film.

Intrebarea mea ar fi daca un reflow sau rebilare ar rezolva problema . la schimbarea chipului deja cred ca nu se mai merita fiind o generatie veche. Multumesc anticipat.

P.S. el fiind  aprope nou (nefolosit) asa vechi cum este :))

Link spre comentariu

Pentru RETY: 6710s este cu video integrat in chipsetul Intel, alea nu prea crapa (se mai intampla, dar rar). Sigur ai dat bine modelul?

Pentru konte: Si daca ti-a zburat un condensator de pe cip ce are? Il pui la loc.

Editat de Th3_uN1Qu3
Link spre comentariu

Salut,am mai intrebat colegi de pe forum pe privat insa toti doresc sa citim topicul ( normal ca l-am citit insa parerile sunt impartite si e foarte greu tu ca incepator sa iei o decizie in acest context ).

As dori sa achizitionez urmatoarele produse:

1.http://www.ebay.com/itm/221516766706?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

2.http://www.ebay.com/itm/111329531595?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

3.http://www.ebay.com/itm/111575306111?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Ce parere aveti, imi puteti recomanda altceva ,bineanteles sa ma incadrez aproximativ in acelasi buget?

Legat de setul de site,care credeti ca ar acoperi mai bine gama de laptopuri uzuale la noi?

http://stores.ebay.com/e-best-trade/320pcs-stencils-/_i.html?_fsub=3888165012&_sid=830918542&_trksid=p4634.c0.m322

Editat de 69uzi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări