cioarga Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Desigur ca ai mai multe sanse sa vada cineva care repara placi de baza. Si ma mai intreb de ce noii veniti nu mai citesc tot topicul. Si eu am avut nenumarate intrebari care se adresau celor care au colaborat la acest topic, dar nu mi-am permis sa transform topicul in bazar. Cei care au scris in acest topic, cu siguranta ar fi citit un nou topic deschis de tine. Dar e mai simplu asa. ok, daca incomodeaza rog administratorul sa stearga postarea, pe viitor o sa ma conformez Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Pe mine nu ma incomodeaza si nici nu ma deranjeaza. Nu e nici topicul meu si nici forumul meu. Pune-te in pielea unui nou venit care doreste sa afle cat mai mult despre rebilare. Vezi 130 de pagini de postari si zici ca aici gasesti tot ce se poate spune despre rebilare. Cand colo, ce sa vezi ? Anunturi cu vand si cumpar. Nu esti primul si nici ultimul care polueaza topicul. Oricum, nu e asa ghiveci ca in topicurile despre reparatii UPS-uri si reparatii surse ATX. Topic inseamna subiect. Nu-mi face placere ca am zis eu asta. Nu am nimic personal cu tine sau cu vreun alt user. Asa mi-a venit acuma pe limba. Poate ca ar trebui sa-mi iau medicamentele... Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Salut , mi se intampla ca la anumite placi ,se iau anumite pad-uri , la prima vede nu au contact cu nimic, dar afecteaza lipirea cipului ? ma ajuta cineva cu o parere Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Pentru cioarga: KB3926QF D2 am cumparat de la bga-smd.ro acum vreo luna. Cred ca mai au pe stoc. Pentru Angel-boy, daca padurile nu sunt conectate la vreun traseu nu iti bate capul cu ele. Poti lipi linistit cipul, va functiona perfect. Mi se mai intampla si mie sa zbor din alea. Link spre comentariu
cioarga Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Pentru cioarga: KB3926QF D2 am cumparat de la bga-smd.ro acum vreo luna. Cred ca mai au pe stoc. ms, initial am comandat de la LGX si m au sunat ca de fapt nu mai au pe stoc am comandat la bga-smd inca de ieri, mi au confirmat ca au inca pe stoc scuze de off topic ma ajuta cineva cu o parere pai depinde de unde au cazut, daca sunt de pe placa trebuie avut grija, preventiv , la reball propriu zis sa nu pui bile in locul ala pe cip sa nu fuga la relipire Link spre comentariu
riderinblack Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 ma ajuta cineva cu o parere Daca sunt NC (neconectate) nu te incurca cu absolut nimic lipsa lor. Dar nici o privire pe datasheet-ul procului nu strica (sa te lamuresti daca intradevar nu sunt conectate!)....... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Am pus intotdeauna toate bilele pe cip la reballing si nu am avut probleme, chiar si in cazurile in care lipseau 2-3 paduri neconectate de pe placa. pai depinde de unde au cazut, daca sunt de pe placa trebuie avut grija, preventiv , la reball propriu zis sa nu pui bile in locul ala pe cip sa nu fuga la relipire Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) A functional perfect si fara acele pad-uri , - un programator bios, sa fie complet adaptoare etc, multe dintre laptopuri necesita rescriere bios, - dupa reballing trebuie neaparat foaie de cupru pusa pentru racire ? daca da, de unde recomandati ,ebay sau din romania Editat Decembrie 5, 2014 de Angel-boy Link spre comentariu
cioarga Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 ieftin si la banii aia bunicel, un TL866 cu toate adaptoarele Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) A functional perfect si fara acele pad-uri , - un programator bios, sa fie complet adaptoare etc, multe dintre laptopuri necesita rescriere bios, - dupa reballing trebuie neaparat foaie de cupru pusa pentru racire ? daca da, de unde recomandati ,ebay sau din romania Folie de cupru si alte modificari de racire sunt necesare doar la laptopurile cu probleme grave de racire. Poti lua de pe ebay de oriunde, cel mai frecvent este necesara cea de 1mm grosime. La majoritatea ajunge inlocuirea gumei termice cu una noua, de calitate. Pana acum la ATI/AMD nu am avut probleme absolut deloc. In cazurile extreme este mult mai de ajutor subvoltarea cipului dupa reballing, scade mai mult temperatura (prin scaderea consumului), decat orice material termic. Daca studiezi putin datasheet-urile controlerelor de alimentare folosite in laptopuri, te prinzi repede ce si cum. In general este necesara modificarea unei singure rezistente din circuitul de reactie al sursei respective. Editat Decembrie 5, 2014 de Th3_uN1Qu3 Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Revin cu o problema la curatare chip in cuva ultrasunet, - iese mai murdar decat il bag, folosesc alcool 99% + alcool tehnic ( folosesc curatator din poza atasata ) - am pus bilele pe chip , l-am bagat 180sec la curatator , si a iesit ca in poze. Mai bine il curat manual , ori solutie e problema , ori cuva. Editat Decembrie 6, 2014 de Angel-boy Link spre comentariu
cioarga Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 ce alcool, izopropilic ? eu nu mai pun nimic pe langa el, trebuie putin insistat cu o periuta de dinti si spalat de 2-3 ori, apoi chiar inainte de lipire cu putin flux pe o pensulita dai in toate directiile, repet , putin flux ! iese perfect Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 (editat) Am pus bilele pe chip , l-am bagat 180sec la curatator , si a iesit s-a uscat si arata ca in poze. Mai bine il curat manual , ori solutie e problema , ori cuva. - prima oara cand am luat cuva am pus alcool 99% ( atasament ) si apa din greseala am incurcat sticla de apa distilata, a iesit tot albicios. Am curatat cuva, am pus doar alcool , dar tot nu se curata perfect, apoi am pus si alcool tehnic peste , si iese ca in poze. Am citit pe forum , cei care baga cip-ul la curatat spun ca iese ca nou. Editat Decembrie 6, 2014 de Angel-boy Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 6, 2014 Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Eu folosesc Kontakt PCC si o periuta de dinti electrica cu vibratii. Circa 1 ml, 20-30 secunde de periat si arata curat si uscat ca nou. Consum redus de lichide, rapid, eficient. La cuva cu ultrasunete esti nevoit sa refolosesti lichidul de curatare. Asta inseamna ca doar prima data e curat. Dupa aceea devine din ce in ce mai murdar. Pe la inceputuri, foloseam si eu izopropilic si ma necajeam tare ca ramaneau urme albicioase. Problema este acel alcool, nu metoda de curatare. Asa am ajuns sa citesc catalogul TME si sa descopar diverse substante de curatat. Initial am incercat PRF-6-68. Curata incomparabil mai bine decat izopropilicul dar se consuma foarte mult deoarece se evapora foarte repede. Dupa vreo 4 tuburi de PRF-6-68 consumate intr-o luna, am luat un Kontakt PCC. Am vazut ca curata mai bine si tine foarte mult deoarece e nevoie de cate 3-5 picaturi in 2 reprize pentru curatarea unui chipset. Il folosesc si la curatarea tuturor celorlalte lipituri de electronica. Il mai folosesc si pentru curatarea plasticelor. Il folosesc zi de zi si tot ma tine 1-1,5 luni un flacon de 400 ml. Face toti banii. 1 Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Eu le curat cu alcool izopropilic si cu periuta si nu mi-au ramas niciodata urme albicioase. Nu am curatator cu ultrasunete si nici nu am de gand sa-mi cumpar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum