Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Ohoho, cate chip-uri le-am bilat manual ca nu aveam sita pentru un anume chipset. Mi-am facut, dintr-o bucata de cablu coaxial, o scula ascutita cu care potriveam bilele. Flux intins cu spatula ca pentru sita, turnat bile peste si aranjat pe pozitie. La un chipset de care vrei tu, imi lua cam 2 ore. Asta e, daca nu am reusit sa-i conving pe ai mei sa-mi cumpere site.

Link spre comentariu

Am facut si eu asaceva, incerc sa ma las de sportul asta, e prea extrem, incerc sa gasesc totusi stencil, daca nu sa il fac pe client sa accepte ca trebuie asteptat pana aduc unul din china, daca nu il pun in brate asa cum e, nu e corect fata de client, dar nici fata de mine sa stau sa asez atatea bile, ca poate iese treaba

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu o intrebare> Nu exista site universale pentru diferite marimi de bile? Daca nu exista sita, de exemplu si se foloseste una universala, este vreo problema daca unele bile nu au pad sub ele la incalzire si se pierd?

Link spre comentariu

Am facut si eu 2 si am zis ca nu mai vreau. :rade:

Cel mai nou set de 275 stenciluri pt laptopuri si tablete e "pe vine" de la chinez. Macar stiu o treaba. :da

La ce pret le-ai cumparat? Eventual daca se poate si un link (aici sau pe privat). Multumesc.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare> Nu exista site universale pentru diferite marimi de bile? Daca nu exista sita, de exemplu si se foloseste una universala, este vreo problema daca unele bile nu au pad sub ele la incalzire si se pierd?

Sigur ca exista. Nu este nicio problema, bilele in plus se curata dupa ce indepartezi stencilul. O periuta cu alcool izopropilic si e ok. :da

La ce pret le-ai cumparat? Eventual daca se poate si un link (aici sau pe privat). Multumesc.

http://www.ebay.co.uk/itm/400494675969?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

257, nu 275, scuze.

Editat de Th3_uN1Qu3
Link spre comentariu

Eu lucrez cu RMA-223-TF si sunt foarte multumit de el. Conditia e sa nu cumperi contrafacut. O seringa de 10ml costa vreo 10 USD. Daca il iei la juma de pret, e suspect.

Decapeaza bine, nu scoate mult fum, se curata frumos. Am incercat sa lucrez si cu 559 si 4200 tot de la Amtech si nu mi-au placut. Am eu o obsesie ca trebuie sa se curete fluxul dupa ce si-a facut treaba, desi se poate lasa acolo ca nu incurca cu nimic. Pentru curatare, am "descoperit" produsul PCC facut de KONTAKT CHEMIE si nu mai lucrez fara el de vreo 5 ani. Inainte foloseam izopropilic si ma enervam ca lasa reziduuri albe. PCC-ul curata impecabil.

Editat de pinky
Link spre comentariu

Ai primit pe mesageria privata.

Vezi ca sunt 2 variante de RMA223. Una e pentru lead-free : ARMALF223TF/35 iar cealalta e pentru bile cu plumb : ARMA223TF.

Eu folosesc ARMALF223TF/35 cu toate ca folosesc bile cu plumb. Are temperatura de lucru mai ridicata si fumega mai putin.

Editat de pinky
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări