Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Vizitator kazan

Mulțumesc! Simt că prind curaj.Am făcut intrebarea dupa ce-l lipisem de fapt, la 365C.S-a lipit bine dar la măsurători dă că nu-i bun cipul.Cred ca a fost prea mare temperatura si l-am stricat. Nu-i problemă că trebuie să-mi mai vină vreo două. Dar mi-e teama să nu fi ars ceva prin vecinatate. După aspect nu arată nimic agresat. Am mai vazut niste tutoriale asemănătoare si unii spuneau ca au folosit 300C altii 450C.Am incercat să aplic din nou 300C pe cip si am observat efectul de "gelatina". Deci data viitoare o să incerc cu 300C sau poate chiar mai jos.

Link spre comentariu
Vizitator kazan

Cineva mi-a dat o idee interesanta. Sa se aplice niste vibratii controlate pe placa de baza dupa ce apare faza "gelatina" pentru a stimula priza intre cositor si paduri. Poate merge chiar cu un vibrator dintr-un telefon anexat undeva pe placa...

Link spre comentariu

Cineva mi-a dat o idee interesanta. Sa se aplice niste vibratii controlate pe placa de baza dupa ce apare faza "gelatina" pentru a stimula priza intre cositor si paduri. Poate merge chiar cu un vibrator dintr-un telefon anexat undeva pe placa...

Nu ai nevoie, si nici nu recomand, evit sa misc placile si chipurile la temperaturi inalte;cat despre discutia cu sony de pe pagina anterioara, au probleme cu memoriile video, mi-am mancat mult nervii cu ele, le faceam reballuri pana terminam chipul, comandam alte chipuri si picau si astea, pana m-am lamurit de fapt care este defectulapropo de memorii video, la DDR3 treaba e putin mai pacatoasa, in sensul ca nu se desprind bilele, ci efectiv se rup pad-urile de pe chip (cel putin la samsung) singura solutie e sa le dai jos pe toate, vezi ce se poate rebila in conditii bune, iar restul inlocuite
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am si eu o intrebare.. am in service un macbook air destul de nou la care cineva deja si-a bagat degetul la un "service" gsm iar mcp-ul prezinta urme de reflow... are rasina neagra si intrebarea mea este daca rasina neagra e cel cunoscut la lenovo sau se poate da jos mai usor? ideea e ca omul vrea sa aiba laptopul reparat inclusiv daca se schimba placa de baza.

Link spre comentariu

Eu la leptere dupa alti "meseriasi" nu lucru ci recomand direct ori schimbarea placii de baza ori ii propun omului un pret si-l cumpar pentru piese (display, hdd, rami proc etc). Daca nu vrea nici o recomanda atunci ii amintesc si de varianta a treia: tomberonul.....

Link spre comentariu

evit sa ma bag dupa altii, daca o fac, il pun pe om sa suporte pe barba lui riscul chipsetului, iar eu imi asum riscul de a munci cateva ore de geaba, saptamana aceasta am trimis 2 clienti la plimbare care vroiau sa le repar laptopul sub ochii lor, decat sa m uncesc sub presiune sa stric si sa imi mananc nervii prefer sa mananc pita cu untura, sa stau in trening cu sosete din lana dar linistit, nu fiecare om care bate la usa e obligatoriu sa fie servit

Link spre comentariu

Buna dimineata la toata lumea (chiar si la cei mahmuri) :). A gasit cineva vreo solutie la padurile de sub cipuri absorbite odata cu tresa (In afara de ... 'pune-l asa, poate pad-ul ala e vreo masa') ?

Link spre comentariu

Eu n-am reusit sa zbor paduri cu tresa. Doar de vreo 2 ori la ridicarea cipului. Poate tresa pe care o folosesti nu e buna, sau poate nu pui destul flux. Sau poate temperatura letconului e prea mica.

In primul rand te uiti cu lupa si vezi daca are traseu langa. Daca nu are traseu sau via (gaurica) langa, este NC. Nici macar masa. Poti sa-l pui linistit. Schema e de mare ajutor aici. Daca are traseu, il tragi cu fir foarte subtire... Am facut asa ceva si a iesit. De preferat firul sa-l lipesti cu cositor fara plumb, ca sa nu se desprinda la relipirea cipului.

Editat de Th3_uN1Qu3
Link spre comentariu

Eu n-am reusit sa zbor paduri cu tresa. Doar de vreo 2 ori la ridicarea cipului. Poate tresa pe care o folosesti nu e buna, sau poate nu pui destul flux. Sau poate temperatura letconului e prea mica.

In primul rand te uiti cu lupa si vezi daca are traseu langa. Daca nu are traseu sau via (gaurica) langa, este NC. Nici macar masa. Poti sa-l pui linistit. Schema e de mare ajutor aici. Daca are traseu, il tragi cu fir foarte subtire... Am facut asa ceva si a iesit. De preferat firul sa-l lipesti cu cositor fara plumb, ca sa nu se desprinda la relipirea cipului.

De fapt s-ar putea sa ai dreptate cu paduri lipsa la dezlipirea cipului dar si tresa e proasta (se simte la mana cum agata chiar daca pun flux suficient). Flux-ul e kingbo si am vazut ca e destul de bun iar letconul e bine incalzit.

In alta ordine de idei: in loc de G86-603-A2 pot pune G86-630-A2 ?

Link spre comentariu

Trese bune (si la pret bun, evident) gasiti la userul tribex-arad. In caz de pad-uri rupte vezi daca gasesti datasheet-ul chip-ului si acolo te lamuresti exact care si cum e.

Link spre comentariu

Trese bune (si la pret bun, evident) gasiti la userul tribex-arad. In caz de pad-uri rupte vezi daca gasesti datasheet-ul chip-ului si acolo te lamuresti exact care si cum e.

Merci frumos. Am sa incerc sa-l contactez

Link spre comentariu

In alta ordine de idei: in loc de G86-603-A2 pot pune G86-630-A2 ?

Da. E preferabil sa pui 631-A2 ca sa nu mai aiba niciodata probleme, dar merge si 630.
Link spre comentariu

nici o data nu lucrez cu chipuri asemanatoare sau echivalente, si asa sunt coapte si vai mama lor, cine nu e dispus sa astepte, il fac pachet si il pun in brate, oamenii disperati sunt saraci si pretentiosi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări