Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rework, reball, chipuri video laptop

Vizitator steve taylor

Postări Recomandate

Nu e obligatoriu să fie în scurt, e posibil ca, fiind cu placă grafică separată, partea de VGA din NB să fie pusă la masă, pt. reducerea consumului. Numai cele cu grafică comutabilă au partea de VGA activă. Aşa am muşcat-o şi eu cu un DV7 cu Intel, măsuram scurt pe GM45 la 2-3 condensatori, când luam cipul jos de pe placă nu mai erau în scurt. Studiind pinoutul cipsetului am ajuns la concluzia că pinii de alimentare VGA erau legaţi direct la masă, de unde şi scurtul aparent. La CQ56 nu are VGA separat, deci e normal să dispară scurtul.Sigur, nu e exclus să fi intrat în scurt după reflow, dar e puţin probabil, de obicei măsori după aia scurt peste tot, nu numai pe 2 condensatori.Nu îţi clipeşte ledul de la CAPS LOCK?

Link spre comentariu

Nu e scurt niciodata pe acel condensator, nici cu discreta, nici fara ,eu pentru a economisi timpul, masor instinctiv doar pe condensatorul ala pentru a sti daca e nevoie doar de reflow sau de dat jos chipul .Foarte adevarat ca daca e scurt pe acel condensator mai gasesti scurtul pe cel putin 1/3-me din condensatori de pe chip .(????? !!!!) Daca tot e jos schimba-l poti pune din recuperate ori 2001 ori 2007 . Mai bine faci ceva sondaje inainte sa faci reflow la ambele chipuri. Caps look ?? consum ??? Daca nu ai sursa, foloseste ampermetrul de pe orice tester soate din steckerul placi firele de + 19,5V si inseriaza ampermetrul .

Link spre comentariu

poate n am fost f bine inteles, eu am scurt pe doi cond, am notat cu sageata si cerculet daca am luat jos cip ul scurtul a disparutin cazul asta sa fie problema cu GPU si nu cu northbridge ? totusi ce mi pare ciudat ca nu am nici o eroare si hdd nu se invarte deloc.....n am masurat consum :jytuiyupost-11369-139829782825_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu daca nu alimentez laptopul prin sursa reglabila ma simt de parca as lucra legat la ochi. Consumul este foarte important, iti dai imediat seama daca prin "maruntaiele" lepterului se misca ceva electroni sau sunt in concediu......

Link spre comentariu
Vizitator A1yn88

Salut baieti, as vrea sa va intreb ce parere aveti de LY IR-PRO-SC V.2 BGA Rework Station. Aveti careva sau stiti ceva despre ea? Eu as putea sa o achizitionez undeva la 3000 RON. E mult, e putin, e buna de ceva?Multumesc, o zi buna!

Link spre comentariu
Vizitator A1yn88

Noua o iau si eu si tot de pe ceva site de la ceva chinezi ce au depozit in UK la 905 dolari, dar nu vreau sa iau teapa. Am un T862++ cu care ma descurc foarte greu si nu vreau sa o dau pe ceva la fel sau mai rau...

Link spre comentariu

Noua o iau si eu si tot de pe ceva site de la ceva chinezi ce au depozit in UK la 905 dolari, dar nu vreau sa iau teapa. Am un T862++ cu care ma descurc foarte greu si nu vreau sa o dau pe ceva la fel sau mai rau...

Asta este cu totul altceva fata de T862,net superioara !!!
Link spre comentariu
cioarga, placa aia are alta problema. Incearca sa-i rescrii BIOS-ul. E normal sa masoare scurt acolo cu cipul montat pe placa, vei vedea dupa ce te uiti in schema. M-am scarpinat si eu in cap mult cu o chestie d-asta, dar avand la dispozitie schema si un cip de rezerva, am masurat pe cipul celalalt care cond corespunde carui traseu (gasesti pinout-ul pe net la acel NB/IGP), si m-am prins cum sta treaba.
Link spre comentariu
Vizitator NeoSET

Salutari! Detin un laptop Hp Compaq Presario Cq56-160Sq cu urmatoarea problema: black screen, no boot, led-ul de la caps look se aprinde o data la cateva secunde. Cat ar costa o operatiune de Reballing pentru acest model: Serial: CNF0389XCW Poduct: XM655EA#B1T ? Ar fi posibila ''lipirea'' unui alt chipset pe placa de baza care sa-mi creasca performanta placii video, cu modificarile de rigoare din bios? Din nou, ce costuri ar implica? Va rog aveti rabdare cu un amator! :jytuiyu Multumesc anticipat celor binevoitori!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări