Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv NO1 sasiu TOUSDA--TH2105F

Postări Recomandate

Salutare meseriasi.Am pe bancul de lucru un tv NO1 cu sasiu TOUSDA--TH2105F.PCB--031806 ,care a fost''curentat ''de un fulger, dupa mai multe sapaturi am reusit sa-l aduc cat de cat la viata dupa o schema de tv ??? care este asemanatoare cu sasiul la care lucrez, dar nu este ceea ce trebuie ,de aceea va rog daca aveti as dori si eu o schema originala pentru acest sasiu.MULTUMESC ANTICIPAT.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spyry

7

• tehtronics

2

• FLORIN IORDACHE

2

• uranus

2

Top autori în acest subiect

Va Salut ! uitati va dau eu o schema,dar nu stiu sigur daca chiar asta este. :da :101 Daca nu este asta schema, va rugam sa ne dati mai multe informati despre tv-u adica: procesor,sursa,junga etc........... :101 Asteptam. :dans:

Link spre comentariu

Cer scuze pentru intarziere dar timpul nu m-a lasat sa ma mai ocup de acest aparat dar acum am verificat cu atentie si schema pe care mi-ati trimis-o, este asemanatoare cu ceea ce am eu pe masa de lucru dar tot nu este ceea ce-mi trebuie si de aceea am sa dau mai multe informatii despre sasiul pe care lucrez poate cine stie are cineva si schema originala.Jungla LA76810A;procesor LC863532C ;memorie 24C08;sursa tranzistorizata;sunet TDA2003;BV LA78040 .

Link spre comentariu

Am reusit sa aduc pe ecran OSD-ul face toate functiile dar nu gaseste nici un post tv ,dau auto search si incepe sa caute se schimba benzile dar nu gaseste nimic ,am crezut pentru inceput ce este vorba si de tuner defect asa ca l-am inlocuit cu unul probat si tot nici un rezultat ,tensiunile masurate pe tuner sunt OK mai putin cea varicap care sta fixa undeva in 31v ,asa ca am luat traseul catre procesor la verificat pana in pin 32 la LC863532C totul este OK ,parerea mea este ca nu lucreaza procesorul deoarece in baza luiV402 nu se modifica nimic .Ce credeti se poate defecta numai acea parte a procului care face cautarea sau defectul provine de altundeva ,poate chiar din meniul servis trebuie sa modific ceva sa nu fi fost dat din greseala in mod hotel :nas:Astept parerile dumneavoastra.

Link spre comentariu

puneti osciloscopul in baza tz.(sau pin 32) si vizualizati daca aveti impulsuri cu factor de umplere variabil, atunci cand se face cautarea automata. Banuiesc ca tranzistorul l-ati verificat scos din montaj, nu?

Link spre comentariu

Am verificat si cu osciloscopul in pin32 si nu misca nimic tranzistorul l-am verificat si chiar ll-am inlocuit cu altul nou ,acum ce nu stiu este faptul ca daca deconectez pin 32 fata de tranzistor si masor cu osciloscopul mai scoate impulsuri de umplere in pin 32?

Link spre comentariu
:101 Am reusit sa-l repar, greseala a fost ca la ultima verificare pe care am facut-o am scos de la un capat strapul care venea din pin 32 al uPC pana la v402 si nu l-am mai lipit la loc ,deci in final defectul a fost uPC .Multumesc tuturor celor care au avut bunavointa sa ma ajute.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 6 ani mai târziu...

Buna seara! sunt Uranus si m-ar interesa si pe mine schema: sasiu tousda th2105f.pcb--031806! se pare ca sunt probleme cu fit!.Pe electrolitic am in jur de 300v, multumesc anticipat!

Editat de uranus
Link spre comentariu

Ai pus sursa pe bec ??

Eu zic sa inlocuiesti  toti electroliticii din secundarul sursei si de pe recuperate linii  , costa putin  !!

Editat de dan-a2
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări