Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FORMATARE PARTIE HDD

LostCell

Postări Recomandate

scuze, ultima data eram FOARTE grabit, prin urmare am dat un raspuns foarte scurt :crazy:

nu am inteles care a fost treaba cu Ai grsit lo luat sora-mea de la metro :w00t: dar iti voi explica cum setezi pagefile-ul si cum faci o partitie...

in ordinea executarii operatiunilor:

- in primul rand ai nevoie de un program de partitionare a hdd-ului fara a pierde datele. poti folosi cu succes partition magic, orice versiune de la 6 pana la ultima (8.05)

- dupa ce ai facut partitia si ai intrat in windows, apesi tasta WIN si PAUSE (sau faci click dreapta pe my computer si alegi properties) iar in fereastra care apare alegi tab-ul advanced. apoi faci un click pe settings din rubriga performance (sau apesi ALT+S. la tab-ul visual effects alegi adjust for best performance apoi selectezi tab-ul advanced

ultimul butin este pentru virtual memory (sau page file sau swap..) in noua fereastra care ti-a aparut iti va arata partitia pe care este swap-ul (daca nu ai setat win sa faca singur managementul memoriei virtuale, desigur..) in orice caz, selectezi no paging file si apesi set. apoi te duci la partitia creata mai devreme. scrii valorile care ti le-am dat (la min-max) si dai set. apoi ok, apply, te va intreba de un restart iar tu vei confirma. that's all :w00t: succes!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• i0nutzb

10

• LostCell

10

• radue

3

• Bogdi16

2

Top autori în acest subiect

win 2000 stie de ntf, e mai stabil ca 98... dar parerea mea e ca e de kkt...

Windows 2000 e mai stabil si ca 98 si ca XP.Cei drept XP cu service pack 2 poate ca e mai imbunatatit.
Link spre comentariu

Pt ca e cel mai nou.WIn2000 are si dezavantaje: nu merg unele joace pe el, dar care merg pe XP, plus ca sunt joace care merg numai pe XP ( aceasta ar fi o cauza, pt ca majoritatea care "umbla" pe calculator il folosesc pt joace si internet ).Win2000 e mai mult facut pt servere si aplicatii de retea, si mai putin pt home using, chiar daca exista si varianta Home Edition.Cand a aparut XP se zicea ca cel mai stabil sistem de operare este Win2000 Server, dar acuma cz a aparut de mult Win2003 Server, se poate ca acesta sa fie cel mai stabil.

Link spre comentariu

:jy26: am instalat o versiune demo la partition magic8 iam dat sa faca o partitie noua si ii dau finish pana aici k dupa asta il las 15min sa stea :? pe urma ii dau aply si nu mai face partitia,ii dau restart si :shock: desi aveam antivirus si firewall versiuni trial(mai aveam 15 respectiv 7) imi zice ca is expirate!!!ce o facut!!?? :jy26:

Link spre comentariu

Romanu are mentalitatea ca tot ce e nou trebuie sa fie si bun!!!!!XP profesional este un sistem de operare jegos care nu l-as fol numai pt jocuri.Care se pricepe sa fol Linux fff bun pt internet (dak te pricepi sa inchizi porturile) esti ff protejat.Acuma am XP cu Service Pack 2 si firewald si alte abureli, softu este "cumparat" vorba lui ionut si ink nu am probleme desii nu am nici un antivirus instalat :crazy:

Link spre comentariu

bogdi, dacă tu spui că XP, fie el pro sau home este jegos, scuză-mă, dar nu ai nici o treabă cu calculatoarele :death:

până în momentul de faţă, windows XP este cel mai bun sistem de operare pentru HOME USER.

acum, tu ce spui cu linux-ul VS win este o luptă care datează de când au apărut...

uite cum facem: eu instalez windows XP pe un calculator, iar tu instalezi fedora core (care vrei tu. am ales fedora pt că este cel mai răspândit) pe un calculator identic cu al meu.

după ce terminăm de instalat amândouă sistemele de operare (trecând peste faptul ca linux stă mult mai mult decât win la install) win xp va fi gata, după instalarea unui driver de sunet (dacă nu găseşte placa de sunet), a unui divX şi a unui Xvid de vizionat filme, ascultat MP3-uri, etc... (HOME USER...) după ce instalezi şi linux, vei vedea că ai nevoie de un rpm pentru mp3-uri (că deh, nu se mai bagă în distribuţie :death: ) apoi încă un rpm pt codec-uri, posibil şi un rpm pt player. apoi, dă-i şi citeşte manuale peste manuale, readme-uri şi forumuri care să-ţi spună cum se instalează...

eu în timpul ăsta văd primele două părţi din Lord of the rings :naughty:

bagi o înjurătură, te apuci să instalezi, îţi cere nu stiu ce pachete dependente, iar te apuci să faci download (cel puţin are suport foarte bun pt reţea... :w00t:) într-un final reuşeşti să vezi un divx, eventual să asculţi şi un mp3 :yahoo: eu tocmai am terminat şi întoarcerea regelui :naughty:

în schimb, XP, avem după înstalare (sp2) un firewall care este.. hai să zicem acceptabil (se putea şi mai bun...) vrei o protecţie mai bună? iei zone alarm şi gata, ai şi firewall... gata, avem un sistem de operare numai bun de net... :w00t:

problema unui calculator se află NUMAI ÎN USER! :crazy: :death:

Link spre comentariu
Vizitator Gogu

i0nutxb , imi pare rau ca trebe sa te contrazic dap lucrurile stau cu totul altfel decit le pui tu intre linux si windows . In primul rind nu poti sa compari doua sisteme de operare , unul free si altul pe bani ..si nu oricum ci bani multi , cel putin pt. buzunarele "romanilor de rind".

In al doilea rind nu poti sa le compari din punct de vedere al stabilitatii si al performantelor vizavi de resurse hardware.

Dar nu asta vreu sa aduc in discutie acum ci afirmatia ta ca win.2000 e de c@at. Trebuie sa te anunt cu parere de rau ca win. XP care iti place atit de mult este un Win 2000 (de c@at dupa parerea ta)modificat foarte putin.

Win 2000 cu serice Pack 2 ,3 este cel mai bun sistem de operare scos vreo data de microsoft si din pacate nu este numai parerea mea.

Eu zic sa nu te mai avinti in afirmatii de genul asta fara sa te gindesi inainte

pt ca e pacat sa contribui la formarea unor pareri complet gresite despre OS-uri in general si despre Linux in particular.

P.S. Oricum , as vrea sa vad si eu cum vizionezi tu un divx. fara sa instalezi nimic in plus pe un Win XP sau pe orice OS microsoft.

P.S.2 Poate nu ai auzit de Geexbox .Este o distributie live cd adica nu ai nevoie de HDD sau daca ai HDD in sistem nu se atinge de el , ocupa aproximativ 6M pe cd si poate reda orice divx , mpeg , mp3 , DVD , chiar si orice ISO evident multimedia fara nici un efort sau cunostinte din partea utilizatorului oriunde de pe cd-rom , dvd-rom sau retea . Asta la niste cerinte de sistem incredibil de mici.Culmea pt. un linux vede cam orice placi video , de sunet , de retea si are si TV-OUT la numai o apasare de tasta ...distanta ceea ce face windows cu multe sute sau mii de MHZ la proc. si zeci de programe instalate , majoritatea pe bani. Daca nu iti vine sa crezi poti sa incerci. http://www.geexbox.org/en/index.html Bafta si ..TOT Respectul....

Link spre comentariu

win 2000 stie de ntf, e mai stabil ca 98... dar parerea mea e ca e de kkt...

am facut aceasta afrimatie cu un temei. nu imi place sa arunc vorbe aiurea... in plus, nu am inceput eu comparatia intre win/linux. eu doar am incercat sa-l luminez putin. sa spui ca linux e potrivit pentru home user e un pic.. sa zicem fortat. ca sunt destui care folosesc linux (din diverse motive) e alta treaba...

iar win xp este un 2k un pic mai mult modificat. atat versiunea pro cat si cea home au destul de multe mod-uri/adaugiri fata de 2k.

apoi, win2k se preteaza in anumite medii, in nici un caz pentru un home user care se mai si joaca in timpul liber, care vrea sa prelucreze niste poze (cu noul photoshop cs2 :w00t: ) and other craps like that...

Link spre comentariu
Vizitator Gogu

Cu tot respectul pt. tine , i0nutzb , nu imi place sa "arunc cu pietre" dar am vazut ca ai idee despre ce inseamna windows in general si win XP in particular si am considerat ca e pacat sa fii atit de partinitor chiar daca e vorba de microsoft ( vezi P.S.-urile mele din postul de mai sus).Cred ca ceilalti care citesc aceste posturi trebe sa se informeze cit mai exact si cu cit mai multe argumente pro si contra nu afirmatii de genul "e de kkat".In ultima propozitie , din pacate , ai 100% dreptate "problema unui calculator se află NUMAI ÎN USER!"

Link spre comentariu

ps-urile au aparut dupa ce am postat :w00t:

win xp va fi gata, după instalarea unui driver de sunet (dacă nu găseşte placa de sunet), a unui divX şi a unui Xvid de vizionat filme, ascultat MP3-uri, etc... (HOME USER...)

am precizat ca trebuiesc instalate codecuri :Psi sa am un linux doar pentru filme.. :death:daca maine am timp si nu uit, voi posta diferentele dintre xp home/pro si 2k ;)ps: ar mai fi si movix (sau ceva de genul asta...) tot o distributie linux pt filme. nu am fost niciodata curios sa incerc :)ps2: am precizat ca e parerea MEA stricta si personala despre win 2k. ATAT! am avut ocazia sa lucrez pe win 2k (vreo 40 calc) si mi-au lasat un gust amar de la configurare... (erau pentru o sala de curs si a trebuit doar sa le instalez, configurez si sa instalez cateva programe)ps3: :bere:
Link spre comentariu
Vizitator Gogu

Pai aici e problema .. nu iti trbe un linux doar pt. filme , este doar un CD cu 6M scrisi pe el si tine loc de win. cu tot cu codecuri , playere si driveri necesari...Eu zic ca e ceva.Incerca , nu ai ce pierde , e vorba doar de un CD.Si poate o sa-ti schimbi parerea despre linux.Oricum daca vreo data nu reusesti sa vezi sau sa auzi un film din cauza ca nu ai un codec s-au ca playerul tau refuza sa deschida un fisier incomplet sau alterat.....incerca Geexbox si dupa aia poti sa iei apararea la XP sau sa injuri chestia aia de e gratis si se numeste linux , cit vrei.P.S. Cit despre Win2000 este un sistem super , chiar daca tu ai o experienta mai trista cu el.

Link spre comentariu

Nu vreau sa iau aparerea la Linux, dar Win 2000 a fost, este si o sa fie cel mai ataca sistem de catre hackeri, in ciuda faptului ca MS o sa/nu o sa il mau updateze.Si eu am folosit o perioada scurta de vreme WIn2000, care dupa 98 mi se parea super ( la 98 dupa ce il instalam, nu stiu ce mai faceam si ce nu ca dadea cate un ecram abastu din juma in juma de ora ) care in comparatie cu sistemul respectiv mi se pare parfum, dar in comparatie cu XP mi se pare destul de greu pt un home user.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări