pirvuti Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 am nevoie de o pompa de vacuum cu care sa scot bulele de aer din rasina epoxy. dupa mult google-it am gasit asta: convert a tire inflator-type air compressor into a vacuum pump http://www.instructables.com/id/convert ... or-into-a/ asa ca am mers la praktiker am luat un compresor ieftin, l-am desfacut si acum nu stiu cum sa fac un adaptor pt. furtunul de aer de vacuum. daca are cineva o idee... m-am gandit sa pun un tubuletz si sa-l prind chiar cu rasina dar nu stiu daca o sa tzina ca vibreaza jucaria si face un zgomot aproape cat un compresor de-al mare... Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 in cazul dumneavoastra ati putea fileta gura si sa introduceti o conducta care la randul ei a fost filetata Link spre comentariu
pirvuti Postat Mai 16, 2010 Autor Partajează Postat Mai 16, 2010 super ideea! ar trebuie sa vad daca pot sa dau jos capacul acela, sa gasesc un tarod si o buc tzeava subtzire? pe care sa o filetez. sau strunzita? mai bine caut ceva standard oricum f. buna ideea. merci Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Cred ca o solutie ar mai fi sa folositi un motor(compresor)de frigider pe post de pompa de vacuum.Este mult mai silentios si mai fiabil. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 in cazul dumneavoastra ati putea fileta gura si sa introduceti o conducta care la randul ei a fost filetataEste o idee buna, dar dupa cum se vede in foto, gaura pentru admisie aer, nu cred ca are mai mult de 4-5 mm diametru, poate gresesc eu.Trebuie sa ai "mana" ca sa faci lucrari de "mecanica fina", cum cred ca este situatia asta, plus faptul ca acolo obligatoriu are si o supapa.Oricum se merita incercat. Cu putina atentie, indemanare si ingeniozitate, eu cred ca se poate fileta gaura si monta o teava filetata cu filiera.Rabdare si tutun sa fie Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Daca se pot fileta gauri pt suruburi de 3-4mm,se poate face si gaura aiaProblema e ca rezulta si mizerie,care poate intra in cilindru Link spre comentariu
pirvuti Postat Mai 16, 2010 Autor Partajează Postat Mai 16, 2010 pt. ca acest "compresor" a costat 40 ron si ca sa nu mai caut prin toate hrubele compresoare ruginite de frigidere am ales varianta aceasta.am masurat gaura si are 4,5mm. exista intr-adevar si o supapa (o lamela metalica pe care am impins-o cu o surubelnitza subtzire si cred ca o sa reziste la un tarod)mai ramane sa gasesc un tubuletz pe care sa-l filetezexista posibilitatea de a strica in mai multe moduri jucaria dar pierderea, asa cum am mai spus, nu este mare si merita incercat.vreau apoi sa cumpar un borcan de cca. 20 cm inaltime, cu capac cu inchidere cu click, sa-i adaptez si acolo un tub pt. furtun si ideea este ca imi fac compozitzia de rasina intr-un pahar de plastic de unica folosintza, amestec bine, apoi il bag in borcan si il vacuumez sa-i scot bulele! Link spre comentariu
pirvuti Postat Mai 16, 2010 Autor Partajează Postat Mai 16, 2010 momentan am facut o improvizatzie: un tub de plastic pe care l-am infipt fortzat in gaura. am pus un furtunas de se foloseste pe la acvariu si... MERGE!am vacumat o punga si s-a tras frumos pe lucrurile din ea (cum se foloseste la vacuumare la fibra de sticla)urmeaza borcanul. cand termin pun poze Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 cu furtunasul e carpeala, cu cateva scule care se pot si cumpara special pt aceasta aplicatie deoarece nu costa foarte mult, se poate face ceva destul de trainic, fara pierderi sau riscul defectarii rapidecum ati zis ca gaura are 4,5 mm, puteti fileta cu tarod de M6 si conducta se poate folosi una de alimentare de dacie, care merge foarte bine filetata cu filiera de M6pan' la urma, de nu e cu suparare, mai puteti explica o data rolul acestei masinarii? Link spre comentariu
Vizitator emiltudo Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 idea e buna, numai ca e mai la indemina treaba cu stutul de plastic presat sau lipit cu ceva decit treaba cu stutul filetat pt ca dincolo de gaura de aspiratie se afla o membrana de regula din otel subtire care joaca rolul de supapa si care de obicei este nituita de chiulasa si care ar trebui indepartata pt a putea fileta gaura,iar orice indoitura sau neasezarea ei perfecta ar duce la nefunctionarea ei Link spre comentariu
pirvuti Postat Mai 24, 2010 Autor Partajează Postat Mai 24, 2010 cu o bucata de plastic a si ramas si functzioneaza perfect! vreau sa cumpar si un manometru indicator de vacuum si atunci o sa vad exact cat vacuum face. dar fiind un forum de electronica, deja ma gandesc sa iau niste senzori de presiune (de genul http://www.alps.com/e/news_release/2007/0925_01.html ) si sa fac un montaj digital cu afisaj cu LED digit. problema este cu senzorii acestia ca unde am gasit e f. scump... Mai am o problema, imi trebuie o electrovalva sa pot comanda electric aerul comprimat scos de compresor (nu asta de masina ci unul Einhell de 8 atm) daca stie cineva de unde sa iau unul la pretz rezonabil sau daca are cineva de vanzare va rog sa-mi spunetzi. merci! Link spre comentariu
Vizitator emiltudo Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 manometru ai putea sa-l folosesti pe cel care il are comp. numai ca trebuie intercalat in circuitul de admisie si apoi dupa indepartarea geamului scoti acul indicator prin tragere in sus (cu grija sa nu strimbi axul) si montat in pozitia de maxim prin presare si gata acum la vid acul se va misca de la max. la min. eventual poti redesena cadranul. succes!. Link spre comentariu
pirvuti Postat Mai 27, 2010 Autor Partajează Postat Mai 27, 2010 manometru ai putea sa-l folosesti pe cel care il are comp. numai ca trebuie intercalat in circuitul de admisie si apoi dupa indepartarea geamului scoti acul indicator prin tragere in sus (cu grija sa nu strimbi axul) si montat in pozitia de maxim prin presare si gata acum la vid acul se va misca de la max. la min. eventual poti redesena cadranul. succes!.da. teoretic asa e. o sa incerc si asta ca mai am 2 manometre pe la garaj si nu e nici o pierdere. acum abia mi-au ajuns electrovalvele si sunt in teste cu ele Link spre comentariu
Vizitator fszfox Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 gasesti la magazinele instaloatorului ( poate si la marile mag de bricolaje ) stutz cu filet , nipluri, mufe si eu vreau sa fac asa ceva, pt scos bulele din ghips... cu rasini nu stiu inca sa lucrez adica nus tiu de unde sa cumpar ( convenabil si chiar nsu tiu deloc nici neconvenabil) poate ma ajuti cu un sfat Link spre comentariu
Vizitator fszfox Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 gasesti la ... sfatam scris fara sa vad linkul de pe instructables. eu ma gandeam asa cu am imaginat eu ca as face fara sa stiu ca modelul asta de compresor are un loc pt intake air, eu am unul si maidemult cand l0-amdesfacut vazusem ca absoarbe aerul prin mai multe parti si vroiam sa il bag intr-un borcan mare/ cutie/ butoias si sa trec prin peretel lui folosind nipluri mufe si stutzuri pt furtun... comunica-ne daka ai progresat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum