sergiu mihoc Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 salut, am 2 boxe cu ew1505+comp34,problema ca nu am filtre la ele, ca sa nu ard comp34 ce piese trebuie puse si cum vin legate, asta pana cumpar filtrevreau sa fac ceva provizoriu pana cand strang ceva bani, daca e posibil cu ce am prin casa, am destule porcarii,,condensatoare etc... Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Cel mai simplu, montezi un filtru de ordinul 1 ( atenuare 6db ) , format dintr-o tezistenta de 5 - 7 ohm / 15W si un condensator nepolarizat ( MKP ) de 4,7 uF / 250V , ambele componente in serie pe firul de + al inaltei. Daca la folosesti la puteri mari , va trebui neaparat un filtru cu atenuare de 12db, si care daca nu stii sa ti-l construiesti , vei gasi de cumparat Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Mai 17, 2010 Autor Partajează Postat Mai 17, 2010 Cel mai simplu, montezi un filtru de ordinul 1 ( atenuare 6db ) , format dintr-o tezistenta de 5 - 7 ohm / 15W si un condensator nepolarizat ( MKP ) de 4,7 uF / 250V , ambele componente in serie pe firul de + al inaltei. Daca la folosesti la puteri mari , va trebui neaparat un filtru cu atenuare de 12db, si care daca nu stii sa ti-l construiesti , vei gasi de cumparatlam intrebat pe shambala, si mia zis ca is buni si condensatorii electoronici(dinaia care zici tu nu am acasa), 2x 4,7uF legati in serie a zis ca e bun doar ca nustiu daca rezista la putere maremia dat si o schema, rezistente pot sa folosesc dinalea care se gasesc pe circuite electricesi mai am o problema, si anume cu bobina aia din schema, cum trebuie sa fie lita? am acasa niste bobine de transformatoare de toate marimele, is bune? Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Mai 17, 2010 Autor Partajează Postat Mai 17, 2010 ok..am rezolvat problema cu condensatorii, am facut rost de ce imi trebui, acu ramane sarma si rezistentele, rezistentele la ce trebuie mai precis? Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Ca sa intelegi de ce se folosesc filtre si ce rol au ele , va trebui sa studiezi putin subiectele legate de filtre pasive de pe forum sau de pe Gogu . Referitor la schema de mai sus , este un filtru de ordinul 2 , care include si o bobina , iar aceasta trebuie calculata ( diametru interior si exterior , diametrul sarmei , nr de spire pe infasurare ....) , deci doar ' sambala ' te poate ajuta cu detalii despre acea bobina. Uite si un site care te poate ajuta pe viitor , la calculul filtrelor: http://www.izatech.ro/Calculator%20filtre.htm Bafta ! Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Mai 17, 2010 Autor Partajează Postat Mai 17, 2010 Ca sa intelegi de ce se folosesc filtre si ce rol au ele , va trebui sa studiezi putin subiectele legate de filtre pasive de pe forum sau de pe Gogu . Referitor la schema de mai sus , este un filtru de ordinul 2 , care include si o bobina , iar aceasta trebuie calculata ( diametru interior si exterior , diametrul sarmei , nr de spire pe infasurare ....) , deci doar ' sambala ' te poate ajuta cu detalii despre acea bobina.Uite si un site care te poate ajuta pe viitor , la calculul filtrelor: http://www.izatech.ro/Calculator%20filtre.htmBafta !nul mai deranjez pe shambala ca lam deranjat destul pana acubine si cu rezistentele alea? ce rol au? nu cumva e o atenuare ca sa nu urle driveru asa tare? daca e atenuare nu pot sa le inlocuiesc cu un bec de 12v sau 24v nustiuofftopic: care e + si care e - la un condensator?? Link spre comentariu
retrosong Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 offtopic: care e + si care e - la un condensator?? minusul e in dreptul dungii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum