DarkAngel_Bv Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Buna seara dragi colegi. In viitorul apropiat (sper pana in vara) doresc sa imi confectionez un sistem audio (2.1, 4.1 sau 5.1).Acum... doresc sa se auda bass-ul cat mai frumos, sa coboare in frecventa. Imi place kick-bassul, doar ca eu stau la bloc si am probleme cu vecinii, asa ca as prefera un bass ceva mai cald la volum mic si unul mai salbatic pe parcurs ce urc in volum.Am avut un subwoofer cu incinta inchisa (Blaupunkt pentru auto) care se auzea superb, dar a trebuit sa-l vand. Acum am un sistem Genius 5.1 (ampliful este realizat cu TDA7294).Incinta subwoofer-ului este de genul celei desenate in atasament.Ca sateliti as dori sa fie subtiri (difuzoare de 13cm, maxim 17) si inalti (ma gandeam la ceva de genul 1.5m inaltime).Ce recomandati?P.S. Nu sunt audiofil, deci nu am nevoie de difuzoare foarte scumpe. Ma intereseaza sa se auda decent (mai frumos decat un sistem mediocru din comert).Multumesc anticipat. Link spre comentariu
chorchy Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 cati bani investesti si ce muzica asculti? Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 17, 2010 Autor Partajează Postat Mai 17, 2010 Cat mai putini bani (sper). Ascult orice gen de muzica (De obicei Radio).In general ascult Hip-Hop, soft Rock, putin house, rap, etc. Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Fixeaza un buget maxim ,pe care il poti aloca acestei investitii , ca sa ne facem si noi o idee despre ceea ce vrei sa realizezi si bine-nteles daca merita efortul....... Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Maxim 1000 ron cu tot cu amplificatoare (ampliful pentru subwoofer ma costa in jur de 150 RON - AV800/AV1000, celelalte pana in 30 ron/incinta - FET150 sau altele de genul). Link spre comentariu
ionut_te Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Păi dacă vrei să lucrezi cu incinte active, atunci vei avea nevoie şi de transformatoare, care vor fi destul de zdravene pentru amplificatoarele pe care vrei tu să le foloseşti, redresări, filtraje şi multe altele... Dacă mai pui şi nişte difuzoare bunicele deja depăşeşti cu mult bugetul! Eşti sigur că ai calculat bine costurile? Mie mi se pare nerealistă suma pe care ai menţionat-o pentru varianta aleasă . Link spre comentariu
chorchy Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 pentru muzica aia nici nu ii trebuie cine stie ce boxe.vrei neaparat 2.1?,ca sa nu mai zic de 5.1cauta un amplificator SH pe doua canale si iti faci doua boxe zdravene,fara subwoofer.daca vrei cat de cat claritate cauta difuzoare Tonsil.se gasesc si SH in stare buna.am un amic care si-a facut niste "Unitre" cu un buget de vreo 700 de lei Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 @ionut_te, SMPS iti spune ceva pentru alimentarea amplificatoarelor? Pretul pentru module sunt doar piesele, pentru ca de facut le fac eu @chorchy, pentru apartament imi ajunge si ce am acum, dar vreau "sa am de unde" in caz de un chef, ceva. Si da, vreau neaparat subwoofer. Satelitii ar fi suficient si 100W/canal sau 50-75W daca au SPL mare. Link spre comentariu
ionut_te Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Nu vreau să fiu reticent, dar să construieşti SMPS de la 0, nu e tocmai uşor... Nu ai numai cablaje de făcut, ai şi trafo pe ferită (care nu sunt tocmai uşor de executat, având în vedere tensiunile din primar) şi multe altele, iar ca preţ... adunând-ule pe toate... hmmm... ori poate foloseşti componente recuperate?!? Şi eşti sigur de varianta aleasă (incinte active)? Îţi dai seama cum o să arate casa cu atâtea cabluri? Mă rog, e alegerea ta, dar mai târziu să nu te trezeşti cu un morman de fiare vechi pentru că e nerentabil... Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 Surse am construit destule acum fac teste pe SG3525. Am osciloscop, am ferite de mai multe tipuri (si pentru filtraj si pentru transfer). Inafara de ferite toate componentele vor fi NOI (si 3 dintre feritele de transfer, dar inca nu sunt decis daca o sa le folosesc pe alea).NU vreau boxe active. Va fi o unitate centrala de amplificare si fiecare boxa va avea cablul tras prin pardoseala.Apartamentul este in renovare, deci am timp sa ma gandesc la amplasare. Link spre comentariu
ionut_te Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Aşa mai da, dar la un moment dat aşa suna ampliful pentru subwoofer ma costa in jur de 150 RON - AV800/AV1000, celelalte pana in 30 ron/incinta - FET150 sau altele de genul... Aşa, cu unitate centrală vei putea alimenta totul cu o singură sursă bine dimensionată.Spor la treabă! Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 Ma refeream la pretul pentru amplificatorul unei incinte, scuze de modul de exprimare. Deci? ce configuratie de incinte recomandati pentru bass si ce configuratie pentru medii/inalte. Eventual niste difuzoare cu raport calitate/pret cat mai bun pentru ele. Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Ca sa nu mai visam cu ochi deschisi .........AV800 + SMPS ( piese si cablaj ) + Radiator + Filtru activ + incinta (pal sau tego sau MDF , aracet sau silicon , holtsuruburi , vata , mocheta sau autocolant sau vopsea ) + finisaje( potentiometrii , butoane , Cabluri ) + difuzor ( la puterea aia nu poti pune orice ) = 1000 ron cu indulgenta ........iar in casa nu ai ce face cu asa ceva !....Deci ce-ti trebuie tie e maxim un 2+1 la vreo 150W bass si vreo 50W satelitii ( la puterea asta tii chef cu camera plina - 40m2, ca in discoteca ). De aici in colo trebuie sa te hatarasti daca vrei calitate sau cantitate? Link spre comentariu
liviu Postat Iunie 3, 2010 Partajează Postat Iunie 3, 2010 pai fii atent treaba asta se face destul de ieftin daca ai un pic de cap te duci pe la gunoaie si te axezi pe televizoare vechi de acum 15 ani sunt unele philips care au cutie de plastic bine calculate suna super difuzoarele au parca 10 cm diametru si daca vrei sati faci tu din pal o sati recomand io ce sa faci cu difuriile astea oricum bassu e bass si bassu e cald pt cel care asculta pentru vecin e deranjant Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Iunie 22, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2010 @BF37, probabil la difuzoare voi face ceva upgrade-uri pe parcurs, dar pentru moment un difuzor de bass care sa suporte 200-250W imi este suficient. Nu sunt genul care sa asculte cu volumul la limita clipping-ului. Pentru sateliti ma gandeam la FET100 sau FET200 sau poate ceva cu bipolare, dar avand in vedere ca la bipolare sunt necesare mai multe reglaje, cred ca raman la FET. Intrebarea care am pus-o in acest topic era referitoare la incinta. Pentru subwoofer cred ca o sa iau difuzorul asta: http://www.telecomenzi.ro/difuzor-blue- ... -2144.html , urmand ca mai apoi sa cumpar ceva mai serios gen http://www.telecomenzi.ro/difuzor-paudi ... -2095.html Idee este ca doresc sa stiu ce tip de incinte recomandati pentru subwoofer si pentru sateliti ca sa folosesc un numar minim de difuzoare. @liviu, exclud varianta ta. Am deja un sistem care se aude destul de tare, dar vreau ceva mai calitativ de atat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum