Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa construiesc un oscilator simplu

Vizitator Bu_bu

Postări Recomandate

Vizitator Bu_bu

Salut! I'm the new guy...Vreau sa constriuesc un oscilator cu urmatorii parametrii.....stiu ca imi trebuie un circuit integrat pt ca am nevoie de valoare exacta a frecventeiIn primul rand vreau sa imi pulseze o tensiune de 4V pe care eu sa o introduc intr-o poarta cevaCurentul este continuu cu valoare maxima de 0.5A iar forma curentului sa fie exact ca in intrare....Vreau sa reziste la scurt circuit.....tensiunea de 4V intr-un alt montaj prin comutare manuala se da la masa pt a deschide un alt oscilatorPractic eu vreau un "buton precis de comanda on-off" pt un alt montaj...si gama de freceventa pt care am eu nevoie este de 1-> 20 sau 25 HzAlimentare IC vreau sa o pot face dintr-o tensiune max de 12VDaca nu ati inteles ceva intrebati sau vb pe prvCe am eu nevoie...e o schema sau un integrat (nume) ca ai pot cauta datasheet ul si sa vad ce face...Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cauta "555 astable calculator". Integratul LM555 poate fi folosit sa dea un semnal dreptunghiular de frecventa fixa. Pentru a regla frecventa poti folosi un potentiometru in locul unui rezistoar. Iesirea lui nu tine decat 200mA, dar se poate pune un "buffer" la iesire, de curent mai mare, care limiteaza la 600mA:

Posted Image

Spune daca nu intelegi ceva legat schema asta sau de LM555.

Link spre comentariu
Vizitator Bu_bu

ai facut tu schema in OrCAD???Sincer nu e greu de executat dar am nevoie sa imi spui ce e ala "buffer" literalmente si care rezistor trebuie inlocuit cu potentiometru (eventual si valoarea la el pt gama de frcv ceruta)Nu prea ma pricep.....oricum e exemplificativa schema dar imi trebuiesc valorile pieselor pt ce am nevoie...si as putea sa ai pun un LED pe iesire in serie sau paralel ca sa observ tactul in lucru?

Link spre comentariu

N-ai citit tot ce-am scris in primul post, nu?

Desenul era doar "bufferul" adica separatorul. Asta-i un amplificator care amplifica doar curentul, nu si tensiunea. Spuneam ca asta doar face parte din circuitul de iesire, el de unu' singur nu oscileaza. Cauta pe internet date despre circuitul integrat 555. Incearca sa-ntelegi schema:

Posted Image

Cei 2 potentiometrii sunt pe acelas ax. (stereo). Schema contine 2 parti: oscilatorul (in stanga) si separatorul de la iesire (dreapta).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări