Extrem Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 de exemplu un WOOFER il poti baga intr-o incinta de 3 cai cu bass reflex?am citit ca difurile cu suspensie de cauciuc nu sunt bune pt reflexsuspensia care mai vrea sa fie la difuzor ca nu sunt sigur :oops: Link spre comentariu
radue Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 Din cate am citit eu daca dif are suspensie rigida este numa' bun de bass reflex...dar din cate am cititRog pe cei cu exp sa ma corecteze Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 poi dupa cum spune si snake; daca are suspensia destul de rigida il poti folosi lejer in br... asltfel.. daca are suspensia mai elastica e recomandat a-l folosi in incinta inchisa pt a nu depasi excursia mecanica. asta din ce stiu si eu; mai completati Link spre comentariu
Extrem Postat August 16, 2005 Autor Partajează Postat August 16, 2005 rigida fiind!?!?!?! cea fara cauciuc?deci cea cu cauciuc nu e buna pt reflex? ca am vazut o gramada de boxe care au suspensiile de cauciuc CU bass reflexTocmai de aceea intreb.... Link spre comentariu
radue Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 Faci urmatorul lucru:impingi cu mana membrana ( conul difului ) si vezi:daca te "chinui " destul de mult sa o impingi, adica daca simti o rezistenta ridicata, e buna de bas reflex;in schimb, daca poti sa o impingi fff usor, e buna de incinta ionchisa;oricum, daca sti parametrii dif0ului, poti vedea in functie de un anumpit parametru daca e buna;un program bun de asa ceva este WinISD ( parca EBP, sau nu mai stiu sigur cum ii zicea la parametru ) Link spre comentariu
Sharky Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 Te uiti la Qts sa fie mic(<0.5) si Vas sa fie mic(ca sa nu iti iasa boxe mari)Daca membrana e rigida la rezonanta o sa zbarnaie ca un diapazon.Si oricum poate suspensia sa fie rigida, dar mai intervine si sistemul electric care are alt factor de calitate (Qes) Qts (combinatia Qms si Qes) fiind Qes*Qms/(Qes+Qms)Asa f pe scurt:Q<.5 =>BRQ>.6 =>inchisaQ> 1 panou infinit (sau boxa >>Vas)Pe pipaite nu merge, doar cu masuratori.Se pot folosi si incinte inchise cu difuri cu q mic dar daca vor avea raspuns mare rasp. tranzitori va fi prost si invers compresia va creste mult f. de rez. a difului si raspunsul in joase va avea f mult de suferit.Mai iei in considerare si alte aspecte:Daca folosesti inchisa atunci aerul de dinauntru o sa iti cresca Fs a difului, deci iei in calcul si dimensiunea cutiei. Aici diful trebuie sa aiba o cursa lunga pt a fi capabil de presiuni mari.La BR in jurul rezonantei cursa e mai limitata....se pot spune multe despre asta... Link spre comentariu
radue Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 Da' daca habar n-ai de nici un parametru?Atunci cum faci? Link spre comentariu
Sharky Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 masori...sau te risti. Link spre comentariu
Extrem Postat August 16, 2005 Autor Partajează Postat August 16, 2005 am 2 difuzoare de 2 feluri si m-am convins care e diferentala cel pt incinta INCHISA (fara reflex) membrana se poate apasa EXTREM de usorPe cand la cea pt reflex e MULT mai greu de apasat :lol:multumesc celor care mi-au raspuns Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum