Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defu tre sa aiba anumite caracteristici pt bass reflex?

Extrem

Postări Recomandate

de exemplu un WOOFER il poti baga intr-o incinta de 3 cai cu bass reflex?am citit ca difurile cu suspensie de cauciuc nu sunt bune pt reflexsuspensia care mai vrea sa fie la difuzor ca nu sunt sigur :oops:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

3

• Extrem

3

• Sharky

2

Top autori în acest subiect

Vizitator dreadboy

poi dupa cum spune si snake; daca are suspensia destul de rigida il poti folosi lejer in br... asltfel.. daca are suspensia mai elastica e recomandat a-l folosi in incinta inchisa pt a nu depasi excursia mecanica. asta din ce stiu si eu; mai completati

Link spre comentariu

rigida fiind!?!?!?! cea fara cauciuc?deci cea cu cauciuc nu e buna pt reflex? ca am vazut o gramada de boxe care au suspensiile de cauciuc CU bass reflexTocmai de aceea intreb....

Link spre comentariu

Faci urmatorul lucru:impingi cu mana membrana ( conul difului ) si vezi:daca te "chinui " destul de mult sa o impingi, adica daca simti o rezistenta ridicata, e buna de bas reflex;in schimb, daca poti sa o impingi fff usor, e buna de incinta ionchisa;oricum, daca sti parametrii dif0ului, poti vedea in functie de un anumpit parametru daca e buna;un program bun de asa ceva este WinISD ( parca EBP, sau nu mai stiu sigur cum ii zicea la parametru )

Link spre comentariu

Te uiti la Qts sa fie mic(<0.5) si Vas sa fie mic(ca sa nu iti iasa boxe mari)Daca membrana e rigida la rezonanta o sa zbarnaie ca un diapazon.Si oricum poate suspensia sa fie rigida, dar mai intervine si sistemul electric care are alt factor de calitate (Qes) Qts (combinatia Qms si Qes) fiind Qes*Qms/(Qes+Qms)Asa f pe scurt:Q<.5 =>BRQ>.6 =>inchisaQ> 1 panou infinit (sau boxa >>Vas)Pe pipaite nu merge, doar cu masuratori.Se pot folosi si incinte inchise cu difuri cu q mic dar daca vor avea raspuns mare rasp. tranzitori va fi prost si invers compresia va creste mult f. de rez. a difului si raspunsul in joase va avea f mult de suferit.Mai iei in considerare si alte aspecte:Daca folosesti inchisa atunci aerul de dinauntru o sa iti cresca Fs a difului, deci iei in calcul si dimensiunea cutiei. Aici diful trebuie sa aiba o cursa lunga pt a fi capabil de presiuni mari.La BR in jurul rezonantei cursa e mai limitata....se pot spune multe despre asta...

Link spre comentariu

am 2 difuzoare de 2 feluri si m-am convins care e diferentala cel pt incinta INCHISA (fara reflex) membrana se poate apasa EXTREM de usorPe cand la cea pt reflex e MULT mai greu de apasat :lol:multumesc celor care mi-au raspuns

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări