Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa Circuit Centrala Termica

xcenik

Postări Recomandate

Mai demult am schimbat placa circuit in care intrau toate firele..."creierul" centralei si am decis sa postez aici niste poze si sa spun ca nu imi mai deschide vana de GAz sa se aprinda...a vazut-o si un electronist dar nu a stiut ce sai faca poate poate aveti pareri ceva legate despre placa ce ar putea avea:)

CLICK PE POZA PT MAI MULTE IMAGINI CA AM FACUT UN ALBUM SA NU LE POSTEZ PE TOATE AICI!MUltumesc

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xcenik

5

• Ashky

1

• Purple

1

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

Daca vine cineva autorizat sa repare , schimba placa cu totul. :jytuiyu La mine asa s-a petrecut. Nu-si pierde vremea cu depanarea. Pretul e undeva spre 600 lei , asta la Ariston.

Link spre comentariu

da pai asa am procedat si eu am luat alta noo dar am zis sami bat unpic capu cu astaca nu are cine stie ce circuite pe ea...a mea este Saunier Duval:)...daca e sami iasa bine daca nu, am piese:))

Link spre comentariu

Incearca intai vana de gaz, ventilul de siguranta si motorul pas cu pas.Placa pica mai greu, dar daca e dusa nu se poate repara (e o ThemaClassic F24 nu?), o spun din experienta, cu asta ma ocup.Ce cod afisa?

Link spre comentariu

numai stiu am schimbato de mult cu alta si asta am pastrat-o poate o rezolv dar nici o speranta:)...au veni cei de la service si miau adus una nou nouta:)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Genul asta de instalatie are "creierul" realizat cu microcontroler (care e un microcalculator pe un singur cip) si cateva elemente de interfata, care sa permita comanda elementelor alimentate la retea (ventilator, electroventil, transformator de aprindere, etc.)(e vorba de relee sau triacuri)Daca e din acestea, s-ar putea inlocui, microcontrolerul e realizat la comanda (include soft in ROM-ul intern) si nu-l veti gasi (in ipoteza ca ajungeti cumva la concluzia ca e defect)Uneori se produce oxidarea conectorilor sau corodarea unor trasee (mediu umed), sau functionarea e perturbata de umiditate aparuta pe placa (scurgere sau condens), cu depunere de saruri (vizibile)(unii constructori protejeaza prin lacuire asemenea placi)Ce se poate face:1 Inspectie vizuala pentru depistrea coroziunilor, depunerilor de saruri, oxidarilor.2 Idem, trasee arse, incinse, topite3 In absenta celor de mai sus, identificarea si verificarea releelor prin care se alimentau elementele pe 220 volti4 Sursa de alimentare (pe placa se vede un transformator, iar logica functioneaza la 5 sau uneori 12 volti, stabilizat. Se va verifica existenta acestei tensiuni. Daca totul e OK, e posibil sa fie un defect in microcontroler (integratul mare, cu multi pini). Bafta!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

tensiunea de functionare iesita din transformator dupa puntea de diode si mai incolo este de 9v(0.22A) respectiv 24v(0.80A):) oricum am dezmembrat-o si mi-am facut un transformator de 9v/24v lasand puntea de diode si 2 condensatoare electrolitice cu 2 leduri de control si 2 rezistente

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

da si oricum totul era ok,ca releele nu aveau nimic toate componentele erau in regula...dupa cum ai spus si tu ar fi putut fi de la IC-ul mare...din pacate a ajuns "scrap" :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări